Reklama

Reklama

Studentka literatury Anastasia (Dakota Johnson) je podle vlastních slov nezajímavá a nudná „šedá myš" s nízkým sebevědomím, pravý opak tajemného podnikatele Christiana Greye (Jamie Dornan), kterého přišla vyzpovídat pro článek do studentského časopisu. Přestože se ji Grey svým chladným a odměřeným chováním snaží odradit, má ho plnou hlavu, což ještě prohloubí jejich opakovaná pracovní setkání. Bez ohledu na to, že ji varuje, jak je komplikovaný a ve zlověstných náznacích mluví o svém specifickém vkusu, není Anastasia jeho přitažlivosti schopná odolat. Ani Grey však není vůči téhle plaché dívce imunní a postupně ji začne otevírat dveře do své třinácté komnaty. Pokud do nich Anastasia vstoupí, pozná pravého Christiana Greye. Na posteli určené jen pro vyvolené zároveň pozná pravou Anastasii – své touhy, své vášně, svou živočišnost. Až z toho jde strach. (CinemArt)

(více)

Videa (17)

Trailer 2

Recenze (1 512)

Botič 

všechny recenze uživatele

Padesát odstínů šedi by měli promítat ve 4D kině, nechat se (z)bičovat sedačkou by mohl být možná i větší zážitek, než sledovat tuhle podnikavou dívku, kterak se dvě hodiny snaží vykřesat z dominanta romantické štěňátko. Neškodná blbina, které ten humbuk kolem paradoxně hodně ubližuje. Příště míň kecat a víc plácat. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Film mal len dve možnosti. Postaviť príbeh na vzťahu dvoch odlišných osobností a tajomných odtieňoch Christiana Greya, na ktorom to celé mohlo psychologicky stáť alebo ísť cestou plytkého monotónneho rozprávania, kde sú dominantnejšie červenoknižné zážitky typu Daniely Steelovej. Druhá možnosť je samozrejme režisérsky jednoduchšia, veď knižný úspech už vopred zadefinoval, že nech už film bude natočený akokoľvek, o diváka nebude núdza. Ďaľší klúčový problém je aj v Dornanovi. Hrať vie, ale len určitý typ herectva, ktorý dokonale stvárnil v The Fall. Rolička feši uhladeného a emočne vyprahlého nadsamca, ktorý vie príjemné pocity precítiť len prostredníctvom sadizmu jednoducho nevyšla. Neverila som mu jeho intímne túžby, nešlo z neho nič, žiadna iskra, temnota, budil skôr robotický dojem. Telo má teda luxusné, ale to ukázal už inde:-) Naopak Dakota bola pre túto rolu stvorená a postave dala absolutne všetko. Takže 50 odtieňov bez hlbšej psychológie, bez knižného Greya, s výbornou Anou a v plnom kine. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $166,167,230Tržby Celosvetovo $571,006,128 Tržby za predaj Blu-ray v USA $36,299,373Tržby za predaj DVD v USA $29,054,872║ panenka skákavá, dosť nepodarený sado-maso vtip, skôr zábavné než eroticky elektrizujúce, romantika bez iskry, kam sa vkus divákov uberá? /20%/ ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak jsem včera konečně viděl (více méně z nudy a částečně ze zvědavosti) se svojí drahou polovičkou tento opěvovaný film. Předesílám, že knihu jsme nečetl a netvrdím, že je špatná. Jen asi nejsem cílovou skupinou. Na konci jsem se zamýšlel nad tím proč se film stal takovým fenoménem a udělal jsem si an to vlastní názor. Už dříve jsem někde četl, že naše drahé polovičky myslí častěji na sex než muži a i ve fantaziích jsou mnohem více ,,zvrhlejší'' než pánové tvorstva. Zdaleka nejsou tak jemné, stydlivé a romantické jak někdy muži marně myslí. Netvrdím, že to tak je, ale četl jsem to i s nějakým průzkumem co byl dělán kdesi v Americe na širokém věkovém spektru žen. Toto téma tedy zdá se udeřilo hřebík na hlavičku. Možná to byl i skvělý bysnysový záměr. Takové téma tu totiž ještě nebylo resp. nebylo předloženo širé veřejnosti. A tak tu máme lásku mezi mladou dívkou (nechápu proč nevybrali někoho hezčího, pokud to ovšem nebyl záměr aby Johnsonová vypadala jako ta normální z lidu) a bohatého bejčka. Ten má vše o čem asi ženy sní. Na nahém břichu se mu rýsuje trilobit, co má v kalhotách naštěstí neukazovali .-), je mladý, vzdělaný, s dobrým vystupováním,úspěšný podnikatel - miliardář s mrakodrapem, řídí vrtulník, větroň, jezdí se sportovními auty jichž má plnou garáž, tváří se nedobytně, má své tajné tajemství a vypadá sexy. Do tohoto výčtu se asi ve svých snech musí trefit nejedna dáma, protože pánové ruku na srdce tomuto hřebci lze těžko konkurovat :-)... Mně tam chyběla již jen jízda na statném hřebci v příboji, plavání s delfíny při západu slunce a krmení malého tygříka flaštičkou s mlékem. A to erotično a tajemno, to nevyřčené, zvrácené a zakázané reprezentuje ona herna v jeho bytě s bičíky, pouty a letištěm s rudým přehozem.... Jak říkám nejsem cílová skupina. Dakota se mi nelíbila, bejček mně nezaujal ani jeho úchylky.. Hrátky s kostkou ledu na rozpáleném pupíku jsme tu už měli v roce 1986! už 9 a půt týdne. Sám Christian mi připomněl býčka z remake Velmi nebezpečných známostí a pamatuji se, že i přes jeho zvrhlost ženy a dívky v mém okolí tehdy vzdychali... Zkrátka pánové, pokud si myslíte, že je vaše drahá polovička např. romantická a stydlivka, asi by jste se divili o čem všem ve své hlavě má fantazie... Jinak si kasovní úspěch knihy a filmu neumím vysvětlit. Já dávám za 2 naplácání na zadeček a raději zůstanu u svých válečných kousků. * * ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě, že je to tupé, hloupé a jasně to míří na svojí početnou cílovku. Je to ale přecijen i tak špatný film? Osobně jsem skoro nevydržel do konce, jelikož ten příběh nepříběh mě iritoval stále více a více, ale nakonec jsem to teda zvládl, asi natřikrát, ale challenge completed. Jisté známky řemeslné práce slečny režisérky z filmu cítit jsou, ovšem to většinu lidí zajímat nebude. Konzumenty tvůrčích filmů zkrátka musel odradit pach módního, ovšem už trošku únavného moderního bestselleru a s tím je třeba k filmu přistupovat...že už film nikdy nechci vidět? Ano, hádate správně a v životě bych se nepřipojil ke stádu o desítkách miliónů konzumentů, kteří se nedávno v houfech hrnuli do kina. Už ale nyní chápu oba tábory, ten hate, i ten hype - ačkoliv ten tedy stále nedokážu dost dobře definovat, ale co, někdo holt filmový vkus má a druhému stačí primitivní slátanina...30% ()

Galerie (91)

Zajímavosti (78)

Související novinky

Kazmovi v kinech dochází šťáva

Kazmovi v kinech dochází šťáva

29.08.2023

Stejně, jako měl snímek ONEMANSHOW: The Movie bezprecedentní první víkend, má nyní i bezprecedentní propad. Ačkoliv tak novému snímku Kamila Bartošky aka Kazmy už nikdo nevezme rekordní český otvírák… (více)

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

21.08.2023

Snímek českého moderátora, baviče a influencera Kamila Bartošky alias Kazmy ONEMANSHOW: The Movie se stal nejúspěšnějším českým filmem v divácké návštěvnosti během premiérového víkendu při uvedení do… (více)

Twilight sága se vrací

Twilight sága se vrací

20.04.2023

Mysleli jste si, že nic horšího než remake Harryho Pottera v podobě televizního seriálu už nehrozí? Pak vězte, že studio Lionsgate čerstvě oznámilo také návrat Twilight ságy. Stmívání se pak rovněž… (více)

Reklama

Reklama