Reklama

Reklama

Syn zmaru

Trailer 1

Když devatenáctiletý JR skončí na čas za mřížemi, stane se chráněncem Brendana Lynche - australského veřejného nepřítele číslo jedna. Po odvážném útěku z vězení a výnosné loupeži zlata se ale hranice mezi přítelem a nepřítelem pomalu stírá. Devatenáctiletý JR, který byl za menší zločin odsouzen na šest měsíců do vězení, se rychle seznamuje s drsnou realitou života za mřížemi. V zájmu vlastního přežití si tu neprodleně musí najít spojence. Záhy se ocitá pod dohledem nejznámějšího australského zločince Brendana Lynche. Tohle spojenectví však není zadarmo. Lynch a jeho banda mají se svým mladým chráněncem velké plány. Po propuštění musí JR ostatním pomoci s útěkem z vězení a zajistit, že bude Lynch na svobodě v bezpečí. Za odměnu se pak může připojit k jejich skupině, která se připravuje na velkou loupež zlata, jež jim má vynést miliony. Nic však nevyjde podle plánu a začíná smrtící hra na kočku a myš. JR je svému bývalému učiteli najednou na překážku a neví, komu může věřit. (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (178)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Budem asi jeden z mála, ktorému film sadol. Mám rád filmy z väzenského prostredia a podobne ako užívateľ Big bear i ja som si krochkal blahom... Samozrejme je tu pár nezrovnalostí, hlavne ten, ako sa dostal sympatický mladík medzi najťažších zločincov, ale ok. Určite to šlo urobiť presvedčivejšie, krivé obvinenie, následné prepustenie alebo podobne. Film neskôr zmení kurz, ale stále je veľmi chytľavý a ani love story medzi mladíkom a čoraz častejšie obsadzovanou Aliciou Vikander mi vôbec nevadila a do filmu pekne zapadla. E. McGregor je tradične výborný, film má dobré tempo, takže ja si nesťažujem a som spokojný. Som zvedavý na kariéru mladého Brentona Thwaitesa, zdá sa mi celkom talentovaný a sympatický. Uvidíme, či sa odrazí. 80%. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Dobrej,nekomplikovanej australskej thriller s trochou akce.K dokonalosti ale samosebou něco chybí.Lepší obsazení toho mladýho floutka,tohle bylo strašný,neschopný ucho.Bejt to někdo,kdo se fakt umí vohánět,mohlo to bejt pěkně třaskavý.Hrozně málo času věnováno samotný loupeži,a pak konec.Dost rychlej,představoval bych si to jinak.Škoda.60%. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Je to obchod. Na sentiment není místo." A místo se nenašlo ani pro zábavné odlehčení, protože tohle je drsný příběh a do něj humor nepatří. Škoda, já bych tam pár hlášek uvítal. Takhle jsou pro mě zajímaví snad jen gangsteři hrající šachy a mstící se za každou zradu. Já sice neumím myslet o tři tahy dopředu, ale v tomto případě ani mně po netradičním zahájení nečinilo nejmenší problém odhadnout, kdo obětuje levé křídlo, kdo zasune do dámy a komu upadne ve vězeňské sprše král na zem. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Další australácká velmi příjemná záležitost. MekŘehoře mám rád a tady si střihnul drsného kriminálníka. Mám rád i prison filmy, takže hned jsem si od první minuty mlaskal pod vousy... Souhlasím s Verbalem, že děl lehce sem tam zaskřípal a nesmělo se nad ním moc přemýšlet. Už jen těch šest měsíců vazby mezi chlapáky s doživotím atd...I sám útěk z vězení působil velmi easy... Na stranu druhou mně to bavilo, přepadení australáckejch zlatejch dolů hned tak někde člověk neuvidí a ta následná off road honička také bodla. Na mně film působil lehce pohádkově, zejména jeho závěr, ale nechť... Žánrovka jak má být. Za mne jsou to 3 zlaté cihly. * * * ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo opravdu velikánské překvapení, které jsem naprosto nečekal! Škoda malinkých nesrovnalostí v ději a měl jsem to za 5 hvězd. Nemusí to mít vždy punc made in u.s.a. aby se člověk dopídil zajímavého filmu! Skvělý námět, hudba, zpracování a jak už tady bylo v komentech psáno, velmi dobře se na to kouká :o) Opravdové překvapení... ()

Galerie (140)

Zajímavosti (5)

  • Ve filmu zazní píseň „Enter One“ od Sol Seppy. (Duoscop)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v Západnej Austrálii a na autentických miestach, akými sú doly v Kalgoorlie či väznica s maximálnou ostrahou v Casuarine. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama