Reklama

Reklama

Syn zmaru

Trailer 1

Když devatenáctiletý JR skončí na čas za mřížemi, stane se chráněncem Brendana Lynche - australského veřejného nepřítele číslo jedna. Po odvážném útěku z vězení a výnosné loupeži zlata se ale hranice mezi přítelem a nepřítelem pomalu stírá. Devatenáctiletý JR, který byl za menší zločin odsouzen na šest měsíců do vězení, se rychle seznamuje s drsnou realitou života za mřížemi. V zájmu vlastního přežití si tu neprodleně musí najít spojence. Záhy se ocitá pod dohledem nejznámějšího australského zločince Brendana Lynche. Tohle spojenectví však není zadarmo. Lynch a jeho banda mají se svým mladým chráněncem velké plány. Po propuštění musí JR ostatním pomoci s útěkem z vězení a zajistit, že bude Lynch na svobodě v bezpečí. Za odměnu se pak může připojit k jejich skupině, která se připravuje na velkou loupež zlata, jež jim má vynést miliony. Nic však nevyjde podle plánu a začíná smrtící hra na kočku a myš. JR je svému bývalému učiteli najednou na překážku a neví, komu může věřit. (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (178)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nejapný a nechtěně komický australský pokus o "děsně cool" gangsterku. Cílová divácká skupina - teenageři, nebo mentálně retardovaní jedinci => její ideální divák je mentálně retardovaný teenager. Nejvtipnější z celého filmu je McGregor coby vězeňský kápo a nebezpečný recidivista, to je asi stejný trapas, jako kdyby... jako kdyby ho hrál třeba Justin Timberlake. Nebo třeba jako kdyby Rihanna hrála intelektuálku. Nebo jako kdyby šeredný tranďák Miloš Jovović hrál ženskou. No ale hraje v tom jedna fakt pěkná roštěnka a jeden fakt pěknej šampón a je v tom supr muzika a dranděj tam rychlý auťáky a střílí se tam z bouchaček, takže nepochybuju, že klukům a holkám se to bude mocinky líbit. A vůbec jim nebude vadit, že to vypadá, jako kdyby scénář včetně akčních či bojových scén napsala nějaká mužská verze Rosamundy Pilcherové. ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

„MP5K - zvláštne jednotky; M4 - delostrelectvo; M60 - Rambo III.” Ewan McGregor keď sa mesiac neholí, tak človek mu uverí aj toho prison ganxta bez problémov. Film ma bavil až do cca poslednej polhodiny, keď scenáristi ukázali, že nemajú vajcia nato, aby vybočili zo žánrovej škatuľky a zakončili príbeh nekompromisne. Inak ale môže byť, ak máte radi tento žáner, Son of a Gun určite stojí za pozornosť. 60 % ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

Austrálska odpoveď na americké kriminálky. Tento krát namiesto špinavých uličiek amerických miest na slnkom a prachom zaliatych austrálskych uliciach. Poctivo zrežírované, atmosférické, s pomalším tempom, s občasnou špinavou, realistickou akciou (automobilová naháňačka s policajtmi je presne ten typ poctivej starej školy) a slušne zahrané – Ewan McGregor v netradičnej úlohe son-of-a-bitch kriminálnika a vychádzajúci Brenton Thwaites dokazuje, že má aj na vážnejšie úlohy. Akurát príbehovo to nie je veľmi nosné, po skvelo rozohranom úvode vo väznici sa následne film vydáva tou najpredvídateľnejšou cestou s pár zbytočnými dejovými líniami (postava priateľky je úplne nepodstatná) a v závere chce dej udalosti prirýchlo uzavrieť a tak mu chýba potrebné gradácia. Vo výsledku tak síce poctivá, ale len rutinná kriminálna dráma s občasnou slušne zrežírovanou akciou a zaujímavým ústredným hereckým duom. Po príbehovej stránke nič čo by sme už tisíc krát nevideli, ale na jedno pozretie v podstate fajn, akurát prvá polovica vyvolala pocit, že Son of a Gun má na viac a druhá to už vôbec nevyužila. CELKOVO: 3* (6/10) ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Je to dostatečně tvrdé, vcelku nadprůměrné, příjemně se na to dívá a je s tím zábava i opakovaně. Ne, nebojte se, popis svého přirození si schovávám až do komentáře k novým Hangrygejs, zde se výhradně věnuji dílu samotnému, které jsem si pracovně překřtil na Romeo, Julie a Eman MekŘehoř. Nebýt těch vcelku krutých kástingových minel a jedné scénáristické štěrbiny, vyhonil bych to i výš. Hlavní hrdina to sice herecky slušně zvládá, avšak nechápu, proč někdo, kdo má být vcelku ostříleným kriminálníkem, vypadá jako občerstvení pro pedofily, které jakoby právě vypadlo z reklamy na dětský zásyp na opruzeniny. Také mi nebylo dost jasné, jaký zločin že to vlastně spáchal, když vyfasoval neobvyklou sazbu šest měsíců v base s nejhnusnějšími vrahy s trojnásobným doživotím. Asi při vylupování mléčného baru se stříkací pistolí šlápl nějaké paničce na čivavu, přičemž jí způsobil těžké ublížení na zdraví s doživotními následky. Holt ale nějak ten náš Sanavagan toho Sanavabiče Emana potkat musel. Ten to jako obvykle herecky nezvládá vůbec a navíc ve mně takové vyteplené kopyto v roli nejkrutopřísnějšího a ultradrsného australského mukla nechtěně místy vyvolávalo samovolné dušení se průduškovým hlenem. Mnohem věrohodněji by zde určitě působilo obsazení Žorže Majkla, Eltna Džona nebo Šer. Po vzoru místních erudovaných kritiků hodlám být nyní pregnantně objektivní, doufám, že z toho po pár měsících neporodím nedonošenou pětikilovou demagogii, a cítím tedy nutkavou potřebu uvést, že mé hodnocení v tomto případě leží přesně v uzavřeném intervalu <58,235;69,251>. Jako by to někoho včetně mě samotného, kurva, zajímalo. ()

rowdys 

všechny recenze uživatele

Austrálsky heist a la GTA V si miestami nesie štipky inšpirácie zo starších žánroviek ako Heat či Die Hard 3, no vo svojom jadre hrá vlastnú caper hru, na ktorú sa veľmi dobre pozerá. Ewan McGregor strúha kvázi-nekompromisnú sviňu, na ktorú má príliš sladkú tváričku, takže mu to nikto úplne nezožerie. Rovnako tak cigánča Brenton Thwaites nie je žiadny Niko Bellic, ale zaľúbený puberťák s M60kou, no i napriek tomu to táto dvojka dobre potiahla. Na to, že sa jedná o Averyho prvý celovečerák to bola hutná zábava a budem pevne dúfať, že z neho vyrastie nový Michael Mann, lebo tie kontúry sa tam v pozadí začínajú pekne rysovať. ()

Galerie (140)

Zajímavosti (5)

  • Názov filmu zaznie vo filme iba raz, v 96. minúte. (figis20)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v Západnej Austrálii a na autentických miestach, akými sú doly v Kalgoorlie či väznica s maximálnou ostrahou v Casuarine. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama