Reklama

Reklama

Newyorský policista Ralph Sarchie (Eric Bana), který se sám potýká s vlastními problémy, se ve snímku Chraň nás od zlého, pouští do vyšetřování série znepokojivých a nevysvětlitelných zločinů. Spojí své síly s nekonvenčním knězem (Edgar Ramírez), odborníkem na vymítací rituály, aby společně bojovali s nočními děsy a případy démonického posednutí, které ohrožují jejich město. Film se inspiroval knihou, která popisuje Sarchieho skutečné mrazivé případy. (Falcon)

(více)

Videa (14)

Trailer 5

Recenze (817)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Traja vojaci počas jednej z akcii v Iraku narazia na záhadnú hrobku. Po návrate k svojim rodinám už to viac nie sú oni. Mestom New York sa začína šíriť množstvo nevysvetliteľných udalostí. Prípadu matky, ktorá v zoo zhodí svoje dieťa do arény s levmi sa ujíma miestny policajt Ralph Sarchie. Z počiatku jasný prípad naberá po krátkom čase temný smer. Detektív si začína uvedomovať, že na jeho vyriešenie bude potrebovať väčšiu pomoc, ako len zdravý úsudok. Svoje sily spája so svojským farárom Mendózom, špecializujúcim sa na exorcizmus. Od úvodu veľmi slušný snímok, ktorý absolútne nenudí, ba priam prizvára vaše zmysly k obrazovke vašeho lacného televízora. Záverečná scéna boja zla s dobrom v určitých okamihoch veľmi pôsobivá. Herecké obsadenie + zmáknuté remeslo s kvalitnou kamerou na výbornú. No je mi ľúto, ale presto všetko som očakával viac. Filmy s megalomanskou reklamou toho proste musia ponúknuť viac. Len "baf" povedať nestačí! Z hororových prvkov okrem atmosféry a spomínaného záveru pramálo. Škoda. Každopádne, "Deliver us From Evil" je veľmi slušný mysteriózny thriller - 65%. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Propojení kriminálních thrillerů z let devadesátých a exorcistického horroru Derricksonovi asi nevyšlo tolik, jak si představoval. Děsivých momentů je minimálně a s ubíhající stopáží tak nějak víc a víc ukecanější. Je to škoda, když si vzpomenu na dvě scénky v dětském pokoji, při kterých příjemně mrazí. Lahůdková je práce se zvukem a kamerou, jejich týmovou hru si člověk doslova vychutná v první půlhodině, co je divácky nejvděčnější. A přesto, že zdejší napětí postupně povoluje, pořád je tu sympaťák Bana, jeho kolega srandista a několik chuťovek v podobě mrtvoly prolezlé rojem much a ukřižované kočky. Bzzzzz, mňaaauuu... (60%) ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Se vám takhle jednou katolík Sarchie ožral pod obraz a měl stíhu z jukeboxu hrajících The Doors. A nyní je o tom komediálně policejní krimi buddy vymítačský horror "inspirovaný skutečnými událostmi", kde díky bohatosti žánrů nemáte stokrát provařená klišé z jednoho či dvou, ale hned tří žánrů. Vznikají tak situace, kdy se jednotlivá klišé potkávají v roztodivných kombinacích a vytvářejí něco zcela nového, mnohdy i bizarního až směšného, ale vždy (jakkoli nechtěně) zábavného. Kdyby se to umělo rozhodnout čím to chce být, kdyby to bylo kratší, kdyby si to naivně nenabíhalo do směšných situací (zdravíme v hrobě se obracejícího Morrisona či plyšovou sůvičku), kdyby lekačky nebyly tak laciné a dopředu avízované, kdyby Ramírez pobral špetku charismatu, kdyby McHale nebyl Jeffem z Community, kdyby tohle, kdyby tamto, tak to mohlo být dokonce i velmi dobré. Ovšem to je přeci jen až příliš "kdyby" na jeden snímek. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Scott Derrickson vie. Vie v čom je silný a presne to isté, čo nám ponúkol v Sinister-ovi, zabalil teraz znova, len do iného príbehu. Deliver Us from Evil dokáže pripútať nielen napätím, ale aj slušný príbehom. Celý film šliape ako hodinky, skvelý, herci, zaujímavý príbeh, no zo záveru som nadšený nebol. Prišlo mi to ako keby Derrickson použil trošku inakšie korenie ako by chcel a celkový dojem a chuť je podobný ako pri jedle. Síce vás to nasýtilo, ale chuťovo to mohlo byt lepšie, takže si oblizovať pery po tomto nemôžte. Eric Bana sa konečne po dlhom čase, tiež ukázal v lepšom svetle. 80% - 4* ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Bezdebaty film k posraniu. Dickerson naozaj vie ako nahnať strach, dlhoročné skúsenosti zúročil naozaj umne a skombinoval divákovi naozaj zaujímavý príbehový mix, ktorý sa nebojí experimentovať. Stret žánrov vidím (na rozdiel od početnej skupiny kolegov) ako veľké pozitívum, nakoľko sa konečne po dlhej dobe nejedná o príbehovo sterilnú vymietačskú drámu s pár "posteľnými" scénami, ktoré majú byť vrcholom každého horroru o posadnutosti. Týmto žánrovým koktejlom sa tvorcovia snažia vymiesť nielen satanského protivníka, ale aj pavučinu v tejto žánrovej bubline. A podľa mňa to funguje, príbeh je fajn, nesmie chýbať kňaz, zopár poriedne gore scén, Dickerson sa nebojí nechať niekoho zomrieť, no proste paráda. 85%. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (14)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 95. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Na kameře, kterou používají vojáci na začátku filmu v Iráku, jsou GPS souřadnice (N 33.8833° E 45.0667°), ukazující skutečně na místo v Iráku ležící asi 80 kilometrů severovýchodně od Bagdádu. (rakovnik)
  • Vo filme sa nachádza pár odkazov na skupinu The Doors. Posadnutá Jane (Olivia Horton) spieva refrén skladby "Break on through (on the other side)", ktorá tiež zaznie aj pri záverečných titulkoch. Skladba "Riders on the storm" hraje v pozadí v bare pri rozhovore Ralpha Sarchieho (Eric Bana) a Joea Mendoza (Edgar Ramirez). A je tiež spomenutá aj skladba "People are strange". (matowp)

Související novinky

Krajní meze budou znovu děsit

Krajní meze budou znovu děsit

23.06.2014

Scott Derrickson si vybral další zajímavý projekt. Režisér hororů V moci ďábla, Sinister a Chraň nás od zlého sice chystá natáčení marveláckého Dr. Strange, hodlá při něm ale pracovat na svém dalším… (více)

Kdo natočí marveláckého Dr. Strange?

Kdo natočí marveláckého Dr. Strange?

04.06.2014

Marvel v minulých letech zaměstnal řadu zajímavých režisérů, momentálně ale řeší problémy s Ant-Manem. Toho kvůli tvůrčím neshodám opustil Edgar Wright (Soumrak mrtvých, Scott Pilgrim proti zbytku… (více)

Reklama

Reklama