Reklama

Reklama

Newyorský policista Ralph Sarchie (Eric Bana), který se sám potýká s vlastními problémy, se ve snímku Chraň nás od zlého, pouští do vyšetřování série znepokojivých a nevysvětlitelných zločinů. Spojí své síly s nekonvenčním knězem (Edgar Ramírez), odborníkem na vymítací rituály, aby společně bojovali s nočními děsy a případy démonického posednutí, které ohrožují jejich město. Film se inspiroval knihou, která popisuje Sarchieho skutečné mrazivé případy. (Falcon)

(více)

Videa (14)

Trailer 3

Recenze (817)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Exorcismus pro mladší a nepokročilé. Je s podivem, že tak předvídatelný a po všech stránkách průměrný film natočil právě režisér, který už posednutí ďáblem mnohem lépe a mnohem sugestivněji zpracoval už ve svém strhujícím filmu V moci ďábla a který ve svém předchozím duchařském kousku Sinister prokázal, že dovede bravurně pracovat s atmosférou a přinutí diváka, aby se skutečně bál. Tedy věci, které jeho poslednímu filmu fatálně chybí... Režisér Scott Derrickson má ale hlavně zjevně slabost pro křížení nesouvisejících žánrů, jak už předvedl právě ve výše zmiňovaném velmi sugestivním vymítačském hororu V moci ďábla, kde funkčně zkřížil žánr hororu a justičního dramatu. Nyní ovšem roubuje exorcist horor na temný rádobyfincherovský thriller a to celé ještě kříží s klasickým policejním dramatem, navíc čas od času nelogicky odlehčovaným ,,cool" hláškami s komediálním podtónem, které posilují přesvědčení, že tenhle horor může fungovat jen u někoho, kdo dosud nezná dosavadní Derricksonovu tvorbu, o vrcholech žánru (Vymítač ďábla) nemluvě... ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

U Scotta Derricksona, je jasné od začátku, že se bude věnovat spíše Krimi vložce a až v závěru vytasí karty z hororového průmyslu. Ono vlastně i v Moci ďábla či Sinister byla především kriminálka řízlá hororem, takže obviňovat režiséra za něco, co předpokládáme u každého jeho dalšího počinu mi příjde hloupé. K filmu tedy: Herci slušní, vysoký rozpočet je očividně znát, kamera, střih, vizuál vysoký nadstandard, atmosféra slušně temná a pochmurná, potěšila mne také hojná účast zvířat ( Lvi, rotvajleři, medvěd či kočka) a závěrečný exorcismus byl sice zbytečně dlouhý, ale za to neokoukaný a slušně hororový. Za mě tedy převládají pouze pozitivní dojmy. 75% ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Úvod filmu je famózní, výborná představovačka hlavních detektivů, pro charismatický drsoně se smyslem pro humor mám vždy slabost, skvělá scéna v zoo, kdy jsem na práci kameramana našel jen dvě slova, umí chlapec a poměrně kvalitní kriminální linie příběhu mě dokázali uzemnit do kino sedačky. Problém je, když se děj začne víc stáčet k horroru a začne se kupit poměrně dost věcí, které obalila paní nuda, příliš kecání, tvůrcům jako by došla vlastní invence, při scéně na chodbě si na Sedm nevzpomene jen divák co spí. Jak moc se mě líbil začátek, tak moc se mě nelíbil konec. Ten byl skutečnej asi jako má historka o tom, jak sem na cestě do Ostravy předběh pendolino. Z hlediska lidského elementu nemám moc co vyčíst. Eric je špičkověj herec a i tady ze sebe dostává maximum, díky kterému je jeho postava detektiva velmi sympatická a realistická. Kameraman si některé záběry vysloveně užíval, krátký záběr v zoo nebo ve výtahu na toho missáka v kapuce patřej mezi největší lahůdky filmu. Film v jednotlivých scénách působí silně, ale jako celek už tak jistě nepůsobí. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Haluz! Šel jsem na horor (duchařinu), načež jsem dostal něco úplně jiného. Co to bylo? Toť otázka. K čemu bych to tak žánrově přirovnal....asi tak k tomuto, což nelze brát doslova pointově, ani kvalitativně, nicméně plusem budiž, že se jedná o poměrně neobvyklou a svěží žánrovou mix záležitost. Dost o žánru, ten, byť byl pro mne překvapením, kladem jest. Derricksonův kabátek je v čele s Ericem Banou výborný, i když několik krtků se ke konci plete pod nohy, no co považuju za slabinu, ne-li hotový průser, to se nachází někde mezi předlohou a scénářem. Až do vyvrcholení všecko šlape jako na drátkách, no grande finále bych nazval bez zbytečného spoilerování jako (marný) pokus o originální zpracování (dnes už) klišéčka. Posledních pár minut je jak z jinýho filmu, a to nemyslím v dobrým, no nad nějakýma souvislostma, objasňujícíma co a proč, se radši ani nezamýšlím. A on je to docela problém, protože být to kovaný horor, snadno nad tím lze mávnout rukou, jenže když už si hrajeme na detektivy....eeeh....no je to každopádně jakýsi kočkopes, který ale Derrickson se zpocenou prdelí dal dohromady tak, že vůbec nenudí, napne, lekne i rozesměje, takže hodnotím jako nadprůměr. Hororáři budou poprskávat, kdo nemá nakoukáno, mohl by být spokojený. 80% ()

helljahve 

všechny recenze uživatele

Uff, tak asi takto: Najväčšou chybou sú už otrepané ľakacie scény, všetko je tu predvidateľné. Zo začiatku som sa do deja nemohol vžiť, chýbala tomu hustejšia atmosféra. Tak film to nie je zlý, je precízne natočený, no niečo tomu chýba. Vyzdvyhnem záverečný exorcizmus, asi najlepší čo som videl, dokonca s hudbou od The Doors. No a happyendom sa to tiež nemuselo skončiť. Od Derricksona som čakal veru viac. Horror roku to veru nebude. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (14)

  • Při přípravě na roli Eric Bana zhlédl několik videí zaznamenávaících skutečné vymítání. Několik dní poté nemohl klidně spát. (The Viper)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 95. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Krajní meze budou znovu děsit

Krajní meze budou znovu děsit

23.06.2014

Scott Derrickson si vybral další zajímavý projekt. Režisér hororů V moci ďábla, Sinister a Chraň nás od zlého sice chystá natáčení marveláckého Dr. Strange, hodlá při něm ale pracovat na svém dalším… (více)

Kdo natočí marveláckého Dr. Strange?

Kdo natočí marveláckého Dr. Strange?

04.06.2014

Marvel v minulých letech zaměstnal řadu zajímavých režisérů, momentálně ale řeší problémy s Ant-Manem. Toho kvůli tvůrčím neshodám opustil Edgar Wright (Soumrak mrtvých, Scott Pilgrim proti zbytku… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno