Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sedmnáctiletá Angelika je proti své vůli provdána za bohatého toulouského hraběte Joffreye de Peyrac, který je nejen o dvanáct let starší než ona, ale má také pověst čaroděje. Svým šarmem a inteligencí si brzy získá Angeličino srdce a zdá se, že jejich šťastný život nemůže nic ohrozit. Jednoho dne je ale Peyrac uvržen do Bastily a upálen na hranici za údajné čarodějnictví. Angelika se uchýlí s dětmi na Dvůr zázraků a s pomocí banditů plánuje pomstu všem, kteří změnili její pohádku ve zlý sen. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (190)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Půl století je obvykle dostatečným časem pro remake, ale v případě Angeliky to chtělo ještě nějaké to století počkat. Zrzavá legenda totiž dosud neupadla v zapomnění a i když si u mne stálé místo v posteli nikdy nevysouložila, tak ji naprosto respektuji. Její napodobitelka není vyloženě špatná a film jako takový vůbec není mizerný, ale je strašně, strašně, ale opravdu strašně zbytečný. ()

beba789 

všechny recenze uživatele

A víte co? Já tomu těch pět napálím! Protože tenhle film si rozhodně nezaslouží být na 45%. Možná je to tím, že starší Angelika mi už od mala nutila vypínat televizi, jen co se tam o ní zmínili, tudíž vůbec nemám šajna, jaká je starší verze a zjišťovat to nebudu. Nora Arnezeder je ztělesněný anděl. Opravdu nádherná žena. 80%. ()

Reklama

jahol 

všechny recenze uživatele

Když narazím na csfd na něco pod šedesát, nejdu do toho. Nevím proč, ale u Angeliky jsem udělal výjimku. Asi jsem měl zrovna chuť na něco výpravného a nenáročného. A nakonec, utéci lze vždycky, jako skorem u všeho pod šedesát. No a útěk se nekonal, konalo se překvapení. Samozřejmě, o žádný zázrak nejde, ale velmi poctivé tři hvězdičky si novodobá Angelika zaslouží - výprava velmi slušná, herecké výkony aspoň průměrné a Angelika dost dobrá, hudba nadprůměrem - opravdu mám velmi silný dojem, že na hodnocení jiných má velký vliv sentiment a vzpomínky na tu první, původní Angeliku anebo, a to asi spíš, přehnaná očekávání, protože těch, kteří ji tenkrát hltali pět týdnů v sobotu pozdě večer na jediném televizním kanále, a to jen díky tomu, že rodiče pravidelně docházeli na plesovou sezónu, tady asi moc nebude. A když se na tyto dvě tak odlišné kopie Angeliky podíváme objektivně, očima dnešního filnového diváka, tak ta dávná kráska Angelika a její dobrodružství zase k takovým zázrakům nepatří. A vlastně to vyplývá i z hodnocení na csfd. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $991,000▐ tak toto bol teda veľmi nevydarený vtip, Francúzi úplne prestrelili, ako úplne vrcholové zlyhanie bolo obsadenie do úlohy Joffrey de Peyrac starého vyšumelého deda Gérarda Lanvina ??? vzťah z Angelikou úplne bez iskry, ostras, k tomu povrchne suchý dej, zlý strih,... a to na konci ešte je avizované ďalšie pokračovanie to by som rád videl kto by ho chcel zainvestovať /15%/ ()

Flego 

všechny recenze uživatele

V prvom rade treba poznamenať, že tento film ( vraj budú pokračovať ) je úplne zbytočný, mladých neuspokojí silný závan lacnej TV produkcie a starších divákov, ktorí verne poznajú originálnu sériu s Michele Mercier bude značne iritovať. Hoci som sa snažil oslobodiť od spomínaných pocitov staršieho diváka, aj tak sa neviem zbaviť dojmu, že novej Angelike chýba vznešenosť a poetika zašlých dob, v ktorých sa príbeh odohráva. Na druhej strane film ponúka iný pohľad na dobrodružstvá krásnej markízy a oceňujem originálne prerozprávanie deja počas procesu s de Peyracom. Hlavná predstaviteľka ma neoslovila, o to viac som bol príjemne prekvapený Gérardom Lanvinom. Potešil ma aj kúsok hudobného motívu z klasickej Angeliky. Z úcty k látke sa prikláňam k priemernému hodnoteniu. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (8)

  • Sexuálna scéna medzi Norou Arnezeder (Angélique) a Gérardom Lanvinom (Joffrey de Peyrac) bola taká intenzívna, že jej natáčanie trvalo veľmi dlho a obaja trávili mimo natáčanie aj v súkromí veľmi veľa času, aby si na seba zvykli a spoločne ju zvládli. (Arsenal83)
  • Angelice (Nora Arnezeder) je ve filmu 17 let, její představitelce Noře Arnezederové je přitom bylo v době natáčení 25. (M.B)
  • Představitel Joffreie Gérard Lanvin byl v době filmování šedesátník, v knižní předlože bylo přitom postavě 30 let. (M.B)

Reklama

Reklama