Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sedmnáctiletá Angelika je proti své vůli provdána za bohatého toulouského hraběte Joffreye de Peyrac, který je nejen o dvanáct let starší než ona, ale má také pověst čaroděje. Svým šarmem a inteligencí si brzy získá Angeličino srdce a zdá se, že jejich šťastný život nemůže nic ohrozit. Jednoho dne je ale Peyrac uvržen do Bastily a upálen na hranici za údajné čarodějnictví. Angelika se uchýlí s dětmi na Dvůr zázraků a s pomocí banditů plánuje pomstu všem, kteří změnili její pohádku ve zlý sen. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (190)

Radiq 

všechny recenze uživatele

První a hlavní velkej průser je to, že Angelika není vůbec okouzlující, krásná až oči přechází a úchvatná. Mě teda neuchvátila vůbec. Taková obecná pipka to spíš je. Nic zvláštního na ní není. Ještě hůř dopadl de Peyrac, kterej je starej dědek, bez charismatu a na první pohled spíš francouzskej úchyl. A celkově z toho moc čpí tupá francouzská filmařina. Místama jsem si připadal, jak kdyby to natočil Troška nebo jinej matlal. Je to typická sračkoidní předělávka, které se pravděpodobně chytila nějaká rychlokvaška s vidinou zisku a slávy. Děj byl jakejsi napěchovanej, postav tam bylo jak ve Ferdovi Mravencovi, ale v tom se aspoň člověk orientoval, v tomhle ne. Kozy tam sice jsou, ale není to vůbec erotické. Celé to působí moc moderně, hlavně herci a jejich vzhled. Všiml jsem si 2 českejch herců v Bastille, ale to nic neznamená. Zbytečnej film, u kterýho mě zhrozilo, že to je první díl. Doufám, že další se točit nebudou. Byla by to ztráta času, peněz, všeho. Jasně, člověk chce trochu srovnávat s původním filmem, ale jsem rád, že jsem ho viděl, protože jinak bych se v tomhle ztratil úplně. Původní Angelika měla svoje kouzlo a i když to mělo své mouchy, tohle je úplnej roj much... ()

Janega 

všechny recenze uživatele

Ja osobne by som volil formu televízneho seriálu, keďže sága Angeliky je veľmi rozsiahla, takže z dlhodobejšieho hľadiska by to bolo lepšie. I keď už tento film pôsobí dosť televízne. Nora Arnezeder je dostatočne pôvabná a krásna pre rolu Angeliky a túto postavu poňala trochu inak než Michele Mercier. Veľkým krokom vedľa je však herecký predstaviteľ Joffreyeho de Peyraca. ()

Reklama

kinderman 

všechny recenze uživatele

V rozhovoru režisér řekl, že ho nebaví točit akční ani milostné scény. Jenže ty ostatní (tedy dialogové) vždycky skončí mnohem dřív, než se daná scéna pořádně rozjede. Výprava je ošizená, což žádné řeči o větší realističnosti nezachrání, bratránek Philippe vypadá, jako by si do Francie odskočil z Blízkého východu, když Angelika souloží s Joffreyem, je to evidentně dubl (srovnej velikost poprsí ve scéně před zrcadlem)...a podobně jako v novém Robocopovi i sem tvůrci nepochopitelně vložili kus "starého" soundtracku. Závěrečný titulek o tom, že jde o první díl, zůstane zřejmě jen zbožným přáním tvůrců. Hvězdička navrch za Sorbonna. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Predsudky, nič iné. Len tie donútia niekoho takýto pekný a hodnotný film ohodnotiť takým podpriemerným hodnotením. Už len preto, že je to "zas a znovu" Angelika. Priznávam, že ja som ešte nevidel ani raz angelikovskú ságu zo 60tych rokov, takže nedokážem porovnať. No toto spracovanie ma veľmi oslovilo a doslova ma to ohromilo. Skvelý príbeh zasadený do majestátneho prostredia Francúzska zo 17.storočia. Výborný výber postáv a ja osobne vlastne ani nemám žiadne extra námietky k spracovaniu, hoci občas mi niektoré scény prišli trochu nepochopiteľné. No najväčší problém som mal skôr v tom rozoznať všetkých tých mužov s dlhými kučeravými vlasmi, ktorí sa mi neustále akosi mýlili a trochu som potom zostal na pochybách. Ale inak výborné, vrátane kostýmov a dokonalých kulís a atmosféry. Tých 43% je naozaj prehnané podceňovanie... ()

mo cuishle 

všechny recenze uživatele

Nehezcí nesympatičtí herci, kterým nelze věřit nic z toho co hrají. Celý film šedý tmavý depresivní. S původní Angelikou to nemá vůbec nic společného. A je i lepší to tak brát že se jedná o uplne jiný film. O výběru hlavních hrdinů se nebudu ani zmiňovat. I v původním příběhu bylo Angelice snad 15 a "Žofrému" cca 40 ale tady je to tedy opravdu velký rozdíl. Jako samostatne braný film za 3☆. Jako remake Angeliky pr*ser. Takže celkem 2☆ ať nejsem zlá. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (8)

  • Na českém dabingu se podílel i Vladimír Brabec, který daboval i ve filmech o Angelice o 50 let dříve. (M.B)
  • Představitel Joffreie Gérard Lanvin byl v době filmování šedesátník, v knižní předlože bylo přitom postavě 30 let. (M.B)

Reklama

Reklama