Reklama

Reklama

Dítě číslo 44

  • USA Child 44 (více)
Trailer 2
Mysteriózní / Krimi / Thriller / Drama
USA / Česko / Velká Británie / Rumunsko / Rusko, 2015, 137 min (Alternativní 132 min)

Lev Děmidov je válečný hrdina, jeho svědomitá práce pro sovětskou tajnou policii mu zajistila postavení, dobré bydlení pro sebe i pro rodiče a krásnou ženu. Nikdo si ale nemůže být ničím jistý, Děmidov odmítne udat svou ženu a je státní mocí ze dne na den degradován a poslán do vyhnanství. Zde narazí na vraždu, která se podobá jinému případu, označenému za nehodu. S kariérou a životem na padrť začne hledat sériového vraha. Ovšem ve stalinistickém Sovětském svazu v 50. letech něco jako vražda oficiálně neexistuje, musí proto pátrat na vlastní pěst a tajně proti vůli režimu. Jak vyšetřování pokračuje, rozsah rituálních vražd dostává strašlivé rozměry. Přestože jakákoliv pomoc hrozí zatčením, získá nečekaného spojence. Smyčka se postupně utahuje jak kolem vraha, tak kolem hlavních hrdinů. (Bontonfilm)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (564)

cukorek 

všechny recenze uživatele

Prečo tento film? Lebo tam hrá Tom Hardy. Je to ozaj môj obľúbenec a nepotrebuje mi už dokazovať svoje kvality, jednoducho siahnem po každom filme v ktorom hrá. Ja som ten film vnímal v prvom rade ako detektívny thriller, pretože sa hlavné postavy snažia dopátrať k úchylnému vrahovi. Všetko ostatné ako voľba vtedajšej vlády a spôsob života pôsobili druhorado, ale zároveň dej dobre dopĺňali. Koniec mi prišiel trocha vypustený, dosť ľahko bol popravený vrah bezmocných detí a navyše sa neobjasnilo na čo mu boli tie orgány, ktoré im amputoval. V konečnom dôsledku film hodnotím na 80%. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"V raji sa predsa nevraždí..." Neobvykle pôjdem proti väčšine, pretože mňa film fakticky zaujal. Pomerne nízke hodnotenie ma donútilo k filmu pristupovať opatrne a trochu odmerane, ale na G. Oldmana a v poslednej dobe i na T. Hardyho nedám dopustiť a filmu som bol rozhodnutý dať šancu aj keby mal hodnotenie oveľa horšie. Doba, v ktorej sa film odohráva asi pre dnešnú mládež veľmi lákavá nebude, ale na druhej strane ja som si tú pochmúrnu atmosféru strachu nevedel vynachváliť. Angličtina s ruským prízvukom trochu trhá uši, ale asi málokto čakal ruštinu z úst T. Hardyho. Inak zahral to skvele a ja som film nebral ako thriller o pátraní po vrahovi, ale skôr ako návrat v čase a ukážku doby totalitného režimu , atmosféry strachu a zúfalstva ľudí, ktorý sa báli nahlas povedať, čo si myslia. Veľmi sa mi páčil i dobre prepracovaný vzťah medzi manželmi (T. Hardy a N. Rapace). Postupný prechod od svadby zo strachu a nenávisti až po úprimnú lásku ma naozaj zaujal. Myslím, že film je natočený kvalitne, min. rovnako kvalitná bude rozhodne i knižná predloha, len si akosi ťažšie hľadá cestu k divákovi. Mňa si však našiel. Krvavý masaker vo vlaku bol adrenalínový...80%. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý by hlavne po scenáristickej stránke bolo treba doladiť, ale napriek tomu nadpriemerná záležitosť. Detektívna línia hrá druhé husle a je vlastne veľmi jednoduchá, ale to jej dodáva na autentickom dojme. Žiadne prekvapivé zvraty, skrátka je tu vrah a toho treba nájsť na základe sedliackeho rozumu. Veľmi dobre. Ešte lepšia a výraznejšia je línia s vyobrazením dobového Ruska a celkovo socialistického režimu - je to možno trochu temnejšie než v skutočnosti (možno), ale chápem, že pre lepšie vyhrotený príbeh sa muselo to stalinistické zlo poriadne zhutniť. Tom Hardy výborný a ostatní herci tiež. Spokojnosť. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

S předlohou obeznámen nejsem, ale Sovětský svaz byl zobrazen dostatečně, vyšetřovací dějové lince občas docházel dech, ale díky výborným hercům (Oldman, Hardy - konečně v roli, která mu sedla), jsem se fakt nenudil a občas i zhnusil (vražda rodičů malých holčiček). Na dvě či jednu hvězdu to, přátelé, fakt není, takže mírně nadsazuju. 70%. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Poměrně špatný film. Stalinismus byl možná ještě horší totalitou než německý nacismus, tenhle kontext ovšem američtí tvůrci pojali tak plakátově, že jako divák nemohu věřit jedinému detailu a bohužel ani celku. Navíc nefunguje ani rovina žánrová, coby kriminálka je to naprostý nonsens. Jestli se chcete dozvědět něco o ovládání společnosti strachem v sovětském obludáriu, podívejte se raději na Kachyňovo Ucho nebo na Rogožkinova Čekistu... ()

Galerie (105)

Zajímavosti (33)

  • Skladba znějící mezi osvobozením Berlína a scénou v Národním divadle, je "Partyzánská píseň", v češtině je známá pod názvem "Skal a stepí divočinou." (Petrasuvicka)
  • Prvý zostrih filmu bol dlhý 54 a pol hodiny. (beso74)

Související novinky

Robocop v Suicide Squad?

Robocop v Suicide Squad?

16.02.2015

Joel Kinnaman prorazil díky detektivnímu seriálu The Killing a loňský Robocop ho měl proměnit v novou hollywoodskou hvězdu. Nakonec to tak úplně nevyšlo, pětatřicetiletý Švéd ale rozhodně nehází… (více)

Hardy vs. DiCaprio

Hardy vs. DiCaprio

01.07.2014

Sehnat si do filmu Toma Hardyho není zrovna jednoduché. Statný londýnský rodák má dotočená dramata The Drop a Child 44, muzikál London Road a akčňák Mad Max: Fury Road. Momentálně hraje nebezpečná… (více)

Assassin’s Creed si našel režiséra?

Assassin’s Creed si našel režiséra?

25.01.2014

Když před sedmi lety vyšel první Assassin's Creed, málokdo tušil, že vyroste v obrovsky lukrativní značku. Vedle šesti hlavních her si můžete sehnat třeba comicsy nebo sadu románů, jež rozmanitě… (více)

Hardy, Oldman a vraždění na sovětský způsob

Hardy, Oldman a vraždění na sovětský způsob

23.03.2013

Je libo dobovou kriminálku s prvky konspiračního polit-thrilleru? Se špičkovým obsazením? Odehrávající se v Sovětském svazu ještě za Stalina? Zdá se, že Ve stínu dostane z Hollywoodu tučnou… (více)

Reklama

Reklama