Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Karla Homolka a Paul Bernardo, mladí manželé, které spojovala velká láska a perverzní sexuální praktiky, prosluli v Kanadě jako nejbrutálnější zabijáci moderní historie. Krátce po svatbě „naservírovala“ Karla novomanželovi svou třináctiletou sestru Tammy. Dívku omámenou léky jeden po druhém zneužili. Jejich hrátky se zvrhly a sestra zemřela. Následovala série únosů, sexuálních zneužití a bestiálních vražd nezletilých dívek. Policie neměla proti podezřelé dvojici žádné hmatatelné důkazy. Karla se nakonec rozhodla pro spolupráci s kanadskou justicí. Svědčila proti manželovi výměnou za mírnější trest. Pomohla tak vyšetření nejbestiálnějšího případu v severoamerické historii. Kontroverznost a brutalita snímku byla důvodem k pozastavení distribuce filmu a nejen v Kanadě se vedly obšírné diskuze o jeho vzniku. Karla Homolka, po otci Češka, opustila vězení loni v létě. Odborníci ji označili jako osobu s nesmírnou inteligencí a vysokou schopností manipulovat s lidmi. Za mřížemi se jí právě díky těmto vlastnostem podařilo vystudovat psychologii. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (123)

Theraphosa 

všechny recenze uživatele

Pravdivých příběhů o vyvražďování s rodinou za zadkem je dnes již spousta (např. Texas chainsaw mesacre...). Karla je bohužel snímkem zakládajícím se na výpovědi jednoho ze dvou lidí, kteří se na těchto divokých "mejdanech" podíleli, tudíž je až přehnaně jednostranný a tím ztrácí i na důvěryhodnosti. Navíc postrádá dost zásadní věc - atmosféru. Ani při jednom záběru, ve kterém ústřední pár vyvražďoval mladé dívky ať už nožem, nebo kladivem, nikde jsem nepocítil sebemenší lítost nebo snad napětí a hrůzu z toho, co se na plátně děje. Snaha o zličtění hlavní hrdinky je podivně komická - málokterá sestřička by byla schopna něco takového udělat a tvrdit, že je v zásadě normální. No, nic moc Bendere. 50% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Před 10-15 lety by místo Laury Prepon hrála Karlu jednoznačně Sharon Stone. Tahle herečka s vysokým IQ(někdy to vypadá naopak...) by z postavy Karly udělala dokonalou potvoru, která při každém pohledu zmrazí každého muže a hodně by tak navázala na svou postavu ze Základního instinktu. Bohužel Sharon už je trochu více a její vzhled není co býval. Pro mě však Laura nehraje jak by měla a její chameleonský převlek se neustále tváří, že ona je oběť (bezbranná a zneužívaná). Jinak film působí zajímavě a např. já jsem se moc rád dozvěděl o tom, že nejen americké ženy umí být vypočítavé a všeho schopné. ()

Reklama

kohut 

všechny recenze uživatele

V podstate vydareny film, bohuzial vsak zachytava len istu cast celeho skutocneho pribehu. Skor sa sustreduje na vztah Karly a jej manzela, dominanciu a submisivitu. Prehrava znamy motiv zeny, ktorej je jasne, ze zije s nespravnym muzom, ale nie je schopna proti tomu konat. Smerom k zaveru sa film prevazuje do motivu obhajovania Karly a zaverecny monolog znie uplne ako vystrihnuty z vypovede pri sude o podmienecnom prepusteni. Az to takmer posobi akoby si film kladol za ulohu rehabilitovat Karlu. Po remeselnickej stranke dobre odvedena praca s dobrymi a neopozeranymi hercami, avsak namet poskytoval moznosti na omnoho lepsi film. ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Velmi obtížné hodnotit tento snímek. Na jedné straně velmi silné téma, které přímo vybízí ke zfilmování a už jenom kvůli němu film stojí za vidění, ale samotné zpracování už je na tom o něco hůře. Né, že by to byl vyložený průšvih, určitá atmosféra zde funguje, scénář celkem věcně vyloží obsah problému a herci se taky poměrně snaží, ale přeci jenom čekal bych o něco více. Po čertech škoda, že se tak zajímavý námět nedostal do rukou nějakého áčkovějšího režiséra. Mohl z toho být mrazivý thriller ve stylu Základního instinktu, takhle to působí spíše jako lacině natočený dokument, který kdyby nepojednával o tak tragických událostech, nejspíš by se nedostal ani do kin. ()

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

No opravdu nevím proč je to teda Bestie? Film je zpracován podle jednostrané výpovědi Karly a bestiálně působí pouze její manžel. I když psychologický posudek říká něco, Karla ve filmu působí důvěryhodně, a člověk je nucen jí místy až litovat. Její láska, která se brzi změnila v posedlost ji ve filmu dostává až na naprosté dno. Náznaky, které se občas v průběhu filmu ukážou, že vše mohlo být ještě trochu jinak jsou zahnány do ústraní a vše je nakonec necháno na lidské představivosti, jak to teda asi bylo. Rád bych ale viděl onu Karlu, kterou popisoval psychologický posudek na závěr a upřednostnil bych rekonstrukci činu, podle kterého byli tito dva souzeni, ne rekonstrukci pouze jednostrané výpovědi, kterou soud nevzal v potaz. Narozdíl on Teda Bundy, je zde láska ženy dohnána do ještě absurdnějších rozměrů, nad kterými zůstává i rozum stát, v případě že by Karla mluvila pravdu. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (10)

  • Vo filme má Tammy Homolka (Cherilyn Hayres) 13 rokov, v skutočnosti mala v čase zneužitia a smrti 15 rokov. (Piri)
  • I když se události odehrály v Kanadě, nebo možná právě proto, nikdo z kanadských filmařů nechtěl mít s filmem nic společného, takže se musel kompletně natočit v USA včetně obsazení. Jeden pokus byl v roce 1914, kdy si filmař z Toronta Peter R. Simpson koupil práva na zfilmování knihy o tomto případu od spisovatele Stephena Williamse. Kvůli protestům veřejnosti se ale do projektu nikdy nepustil. (don corleone)
  • V roce 2005 byla Karla Homolka (Laura Prepon) za velkého zájmu médií propuštěna z vězení. Mnohé skutečnosti jejího propuštění byly přísně utajovány a Karla si nechala změnit jméno. Ve vězení se naučila plynule francouzsky a dálkově studovala psychologii. (Homerking)

Reklama

Reklama