Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Karla Homolka a Paul Bernardo, mladí manželé, které spojovala velká láska a perverzní sexuální praktiky, prosluli v Kanadě jako nejbrutálnější zabijáci moderní historie. Krátce po svatbě „naservírovala“ Karla novomanželovi svou třináctiletou sestru Tammy. Dívku omámenou léky jeden po druhém zneužili. Jejich hrátky se zvrhly a sestra zemřela. Následovala série únosů, sexuálních zneužití a bestiálních vražd nezletilých dívek. Policie neměla proti podezřelé dvojici žádné hmatatelné důkazy. Karla se nakonec rozhodla pro spolupráci s kanadskou justicí. Svědčila proti manželovi výměnou za mírnější trest. Pomohla tak vyšetření nejbestiálnějšího případu v severoamerické historii. Kontroverznost a brutalita snímku byla důvodem k pozastavení distribuce filmu a nejen v Kanadě se vedly obšírné diskuze o jeho vzniku. Karla Homolka, po otci Češka, opustila vězení loni v létě. Odborníci ji označili jako osobu s nesmírnou inteligencí a vysokou schopností manipulovat s lidmi. Za mřížemi se jí právě díky těmto vlastnostem podařilo vystudovat psychologii. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (123)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Před 10-15 lety by místo Laury Prepon hrála Karlu jednoznačně Sharon Stone. Tahle herečka s vysokým IQ(někdy to vypadá naopak...) by z postavy Karly udělala dokonalou potvoru, která při každém pohledu zmrazí každého muže a hodně by tak navázala na svou postavu ze Základního instinktu. Bohužel Sharon už je trochu více a její vzhled není co býval. Pro mě však Laura nehraje jak by měla a její chameleonský převlek se neustále tváří, že ona je oběť (bezbranná a zneužívaná). Jinak film působí zajímavě a např. já jsem se moc rád dozvěděl o tom, že nejen americké ženy umí být vypočítavé a všeho schopné. ()

Billie777 

všechny recenze uživatele

Hodně špatný a zbytečný film. Vraždící dvojice "Barbie a Ken" by si opravdu "zasloužily" nějaký film. Ale když už, tak pořádný! Tohle byl slabej, nezáživněj a strašně nudnej brak. Mohla to být druhá Zrůda, bohužel se tak ale nestalo. Takový silný námět ale je z toho tak špatný film. Režie i herci velmi slabí. Obsahově hodně špatné. Tenhle film mi přišel takový neprofesionální, hodně odfláknutý, prázdný. Mučení, znásilnění a následné zabití dívek bylo ve skutečnosti hodně brutální, tady to byl jen takovej slabej odvárek. Když už si chci o těhle dvou bestiích něco dozvědět, raději si informace najdu na internetu. Ale tenhle film mi prostě nic nedal. Zbytečná záležitost. - Mimochodem, Karlička je i po tom všem na svobodě, příliš velký trest nedostala, přitom byla k obětem stejně brutální jako její manžílek. Oba by si zasloužily provaz. ()

Reklama

jenik71 

všechny recenze uživatele

Spíše než jako film, působí na mě toto jako hraný dokument. Pokud to byl záměr tvůrců, potom to zase tak špatné není. Upřímně - co jde dělat se scénářem, pokud se tento kriminální případ skutečně stal ? Film popisuje vše jak to tehdy bylo, pouze jména obětí jsou smyšlená. Beru to prostě jako pokus zdokumentovat ony události, které svého času otřásli Kanadou. V tomto případě ani tak nejde o herecké výkony, jako spíše o podstatu věci.... Zajímavost: Po propuštění se Karla Homolková znovu vdala a v roce 2007 v Quebecu porodila syna. Kvůli neustálému zájmu médií se celkem třikrát stěhovala. Snažila se i přejmenovat na Emily Chiara Tremblay (Tremblay je něco jako u nás Novák), ale úřad jí to nepovolil. V současnosti (rok 2008) údajně žije s rodinou v Melbourne. ()

mira007 odpad!

všechny recenze uživatele

Příběh vražedkyně, který je natočen spíše z jejího pohledu, který sama prezentovala před soudem. Jako téměř spoluoběť svého ultrasadistického manžela, která byla donucena k zločinům tak nějak vedle něj. Ve skutečnosti se po objevení videí ukázalo, že to byla vysoce manipulativní osoba, která často akty násilí iniciovala. Film je to tedy stupidní a neuctiví i vůči obětem a behledě na to je to tak unyle nudně asexuálně zpracované, že se na to moc nedalo koukat, ale hodnocení odpadu dávám s ohledem na skutečné oběti. ()

keddy79 

všechny recenze uživatele

Zpackaný film. Film by rád šokoval o šokujících událostech, ale ve výsledkem je nudný, plochý, veskrze popisný film v němž zápletka vyšuměla do prázdna.. A co to sakra dělal ta kamera? Normálně si kamery fakt nevšimnu, ale neměl by být vidět rozdíl, mezi kamerou filmu a domácím videem? Nicméně, má kamarádka studující speciální pedagogiku, mi vysvětlila, jak je tento film z psychologického hlediska zajímavý a dávám jí za pravdu. Také se mi líbil šílený kukuč Mishy Collinse, který se sem tam objevil. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (10)

  • Odborníci označili Karlu Homolku jako osobu s nesmírnou inteligencí a vysokou schopností manipulovat s lidmi. Ve vězení se jí právě díky těmto vlastnostem podařilo vystudovat psychologii. (Terva)
  • Kanadský premiér Dalton McGuinty při uvedení snímku vyhlásil veřejně jeho bojkot v březnu 2005. Prohlásil, že se určitě na film nikdy nepodívá a doporučuje to samé všem lidem z Ontaria, kde se tragédie stala, to samé. "Je velmi smutné, že se někdo snaží vydělat peníze na tak strašné a odporné tragédii". (don corleone)
  • Vo filme má Tammy Homolka (Cherilyn Hayres) 13 rokov, v skutočnosti mala v čase zneužitia a smrti 15 rokov. (Piri)

Reklama

Reklama