Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Karla Homolka a Paul Bernardo, mladí manželé, které spojovala velká láska a perverzní sexuální praktiky, prosluli v Kanadě jako nejbrutálnější zabijáci moderní historie. Krátce po svatbě „naservírovala“ Karla novomanželovi svou třináctiletou sestru Tammy. Dívku omámenou léky jeden po druhém zneužili. Jejich hrátky se zvrhly a sestra zemřela. Následovala série únosů, sexuálních zneužití a bestiálních vražd nezletilých dívek. Policie neměla proti podezřelé dvojici žádné hmatatelné důkazy. Karla se nakonec rozhodla pro spolupráci s kanadskou justicí. Svědčila proti manželovi výměnou za mírnější trest. Pomohla tak vyšetření nejbestiálnějšího případu v severoamerické historii. Kontroverznost a brutalita snímku byla důvodem k pozastavení distribuce filmu a nejen v Kanadě se vedly obšírné diskuze o jeho vzniku. Karla Homolka, po otci Češka, opustila vězení loni v létě. Odborníci ji označili jako osobu s nesmírnou inteligencí a vysokou schopností manipulovat s lidmi. Za mřížemi se jí právě díky těmto vlastnostem podařilo vystudovat psychologii. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (123)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Před 10-15 lety by místo Laury Prepon hrála Karlu jednoznačně Sharon Stone. Tahle herečka s vysokým IQ(někdy to vypadá naopak...) by z postavy Karly udělala dokonalou potvoru, která při každém pohledu zmrazí každého muže a hodně by tak navázala na svou postavu ze Základního instinktu. Bohužel Sharon už je trochu více a její vzhled není co býval. Pro mě však Laura nehraje jak by měla a její chameleonský převlek se neustále tváří, že ona je oběť (bezbranná a zneužívaná). Jinak film působí zajímavě a např. já jsem se moc rád dozvěděl o tom, že nejen americké ženy umí být vypočítavé a všeho schopné. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Snímek je především temnou psychologickou sondou jedné vražedné ženy, jejichž kořeny sahají až do Česka. Jde o skutečný případ, který vzbudil veliké vášně veřejnosti, takže nebylo překvapením, že po tom okamžitě sáhli filmoví tvůrci. Vypravěčský styl zvolili krapet netradiční, ale po oné psychologické stránce velice silný. Karla má být brzy propuštěna a tak musí podstoupit pohovor z psychiatrem, kterému postupně odvypráví svůj příběh. A tak na střídačku sledujeme onen pohovor a velmi brutální dějství plný beznaděje, týrání a masochismu, který nenechal nikoho klidným. Vyprávění není nijak rychlé, ale zato je velice důrazné na dané skutečnosti. Šokující atmosféra by se dala krájet a byť to celé evokuje až k hororu, tvůrci to dokázali ukočírovat a přinesli film, který mnoho živé akce sice nepřinese, tudíž může i značně nudit, ale zato poukáže na silný osud ženy, která se dostala na scestí. ()

Reklama

Theraphosa 

všechny recenze uživatele

Pravdivých příběhů o vyvražďování s rodinou za zadkem je dnes již spousta (např. Texas chainsaw mesacre...). Karla je bohužel snímkem zakládajícím se na výpovědi jednoho ze dvou lidí, kteří se na těchto divokých "mejdanech" podíleli, tudíž je až přehnaně jednostranný a tím ztrácí i na důvěryhodnosti. Navíc postrádá dost zásadní věc - atmosféru. Ani při jednom záběru, ve kterém ústřední pár vyvražďoval mladé dívky ať už nožem, nebo kladivem, nikde jsem nepocítil sebemenší lítost nebo snad napětí a hrůzu z toho, co se na plátně děje. Snaha o zličtění hlavní hrdinky je podivně komická - málokterá sestřička by byla schopna něco takového udělat a tvrdit, že je v zásadě normální. No, nic moc Bendere. 50% ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Za prvé - Nechápu, jak se mohl jasně televizní film ocitnout v kinech, kam se poslední dobou nedostane mnoho kvalitnějších. Za druhé - Jestli by se měly točit filmy podle každé šokující události, tak by jiné filmy nevznikaly. Pokud již tak autoři učiní, mělo by jejich dílo v hlavách diváků něco zanechat, a teď nemyslím znechucení nad zbytečně strávenými sto minutami života. Za třetí - Nevím kde režisér sehnal takové polena, kteří jsou herci asi tak, jako já fanoušek Sparty. Jde o úplně zbytečný film, který nepřináší vůbec nic nového, ba naopak, již stokrát viděné předvádí ve stokrát horší podobě. Jediným plusem pak zůstává fakt, že díky Karle jsem se o tomto "masakru" dozvěděl. Nic víc, nic míň. ()

Cruise 

všechny recenze uživatele

Rozvrácen a rozsypán, na malé kousíčky rozkrájen jsem se vracel z kina. Vlastně se jen šoural a nevšímal si mých kamarádu, kteří vypadali docela v pohodě. Zaposlouchal se srdcem i duší do příběhu, zamotal se do vlastních myšlenek a své minulosti. Emoce mnou cloumaly a mrazivé brnění se zastavovalo až v konečcích prstů. Kam až sahá láska a kde je jí konec? Co všechno je člověk schopný obětovat? Dokáže někdo milovat, když neumí nenávidět? Nebo má znít ta otázka obráceně? Tohle každý musí vědět sám, tenhle film Vám dá prostor, aby jste přemýšleli o těchto zásadních věcech. Možná to bylo přemrštěné a zdálo se být úplně brutální a jasně odpudivé, ale když odeberete všechno to násilí, uvidíte film, který mluvil o každém z nás, o každém koho láska zasáhla. O tom, co s člověkem "nádherné prokletí" jménem láska dokáže dělat! Ale možná jsem to tam viděl jenom já, a ve skutečnosti je to jenom zavrženíhodný přiběh perverzních vrahů. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (10)

  • Předtím, než byl Paul Bernardo, podle kterého je film natočen, zatčen, změnil si legální cestou jméno na Paul Teale. Údajně podle postavy Kevina Bacona ve filmu Criminal Law (1988). (don corleone)
  • Vo filme má Tammy Homolka (Cherilyn Hayres) 13 rokov, v skutočnosti mala v čase zneužitia a smrti 15 rokov. (Piri)
  • Odborníci označili Karlu Homolku jako osobu s nesmírnou inteligencí a vysokou schopností manipulovat s lidmi. Ve vězení se jí právě díky těmto vlastnostem podařilo vystudovat psychologii. (Terva)

Reklama

Reklama