Reklama

Reklama

V roce 2010 bylo při důlním neštěstí v Chile zaživa pohřbeno 33 horníků. Na jejich vyproštění pak celých 69 dní pracoval dnem i nocí záchranný tým, zatímco jejich rodiny i svět čekal na jakýkoli záblesk naděje. Napětí vzrůstalo i v dusivém horku 200 pater pod zemí, kde brzy začaly docházet zásoby i čas. Ve strhujícím příběhu o houževnatosti, víře a triumfu lidského ducha natočeného podle skutečného závodu s časem exceluje Antonio Banderas. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (153)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA $12,192,123Tržby Celosvetovo $24,900,000Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ zaujímavé obsadenie aj keď nie úplne využité v katastrofickej dráme, ktorá sa drží dosť na uzde, nemá patričný silný rozmach, škoda neponúkne nič na vrch /60%/ ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Keďže film bol natočeny podľa skutočnej udalosti v Chile, dalo sa tušiť aký bude koniec. Napriek tomu sa dá so zaujmom sledovať sled udalostí súvisiacich so záchranou baníkov. Pre mna bola zaražajúca veta spravcu bane, ktorý "za 38 rokov nezachránil ani jedneho baníka po závale". Nebyť prezidentskych volieb v budúcom roku, možno by sa vláda do projektu záchrany nezapojila, film by nebol natočený. ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

Neskutočne patetický pohľad na skutočnú udalosť, keď tridsaťtri baníkov ostalo uväznených vyše šesťdesiat dní pod zemou. Už úvodná pol hodina, keď dôjde k zrútenie bane je natočená tak hollywoodsky veľkolepo (ale vzhľadom na nie až tak veľký rozpočet nijako vizuálne pútavo) a s neprimerane volenou akčnou hudbou ktorá neutícha ani v pokojnejších/vážnejších scénach, že film stratí akýkoľvek kontakt s realitou. Charakter ani jedného z baníkov tu nie je nijako vykreslený, nepomáha tomu ani tých pár známych mien v obsadení, keďže sa absolútne nepracuje s psychológiou (až na pár zámerne zveličených scén) a emócie tu nefungujú už vôbec. Prišlo mi to akoby režisér až mechanicky točil scénu za scénou bez výrazného zaangažovania. The 33 by síce v jadre chcelo ponúknuť veľa, ale vo výsledku neponúka takmer nič. Len jeden „hollywoodsky“ zbytočne prikrášlený pohľad na dramatickú udalosť, ktorý nepôsobí ani len chvíľu dôveryhodne. CELKOVO: 2* (4/10) ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Hoši si ten záver vychutnali ako rockové hviezdy... Dokonca v tých okuliaroch vypadali ako Bono! Totálna jeba! Práve kôli takýmto pár silným scénkam udeľujem štyri hviezdičky. P.S. Na konci filmu je vidieť nádherne ten rozdiel medzi pravým nefalšovaným robotníckym ksichtom a tým hereckým. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Film podle skutečné události. Je to asi můj první film, který se věnuje zavaleným horníkům. A je to natočeno velice dobře, prakticky nemám co vytknout. Pro ty horníky i jejich rodiny to muselo být hodně náročné, vlastně nějaké 3 týdny museli vydržet se zásobami na 3 dny. A když už se konečně k nim dostali, tak stejně nemohli ven. A teď další dlouhé čekání, jestli se je vůbec podaří vytáhnout. Opravdu bych nechtěl být v takové situaci. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (11)

  • Čilskí baníci ešte v podzemí uvažovali o tom, že ak ich zachránia, ako najlepšie vyrozprávajú svoj príbeh. Ten sa rozhodli vydať v knihe, ktorú spísal renomovaný guatemalský publicista Héctor Tobar. Zisk z jej predaja si rozdelili všetci zavalení baníci rovnakým dielom. (Zdroj: pravda.sk)
    (vander19)
  • Pri poslednej večeri sedí pri stole 20 baníkov, pričom zavalených ich bolo 33. (fefee)
  • Ako odškodné dostali baníci od štátu 9 tisíc amerických dolárov. (Zdroj: pravda.sk) (vander19)

Související novinky

Sedm statečných s unikátní hudbou

Sedm statečných s unikátní hudbou

21.07.2015

Už tento čtvrtek jde do kin Bojovník, boxerské drama s Jakem Gyllenhaalem, jehož hudbu složil nedávno zesnulý James Horner (Titanic, Avatar). Obecně se mělo za to, že bude posledním Hornerovým… (více)

Reklama

Reklama