Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zlodějíček Casper (Gustav Dyekjær Giese) bydlí v nejchudší části Kodaně. Když dostane nabídku pracovat pro místní kavkazský gang, neodmítne. Netuší ale, co vše rozhodnutí pracovat pro organizovaný zločin obnáší. Syrový kriminální příběh oplývá intenzitou a věrohodností díky ruční kameře, dynamickému střihu i hereckým výkonům. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (98)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Pěkně udělaná dánská gangsteřina. Film nepřináší nic mimořádného, ale je koukatelný hlavně kvůli svým pěkným protagonistům: je tu 20letý Gustav Dyekjær Giese (hlavní postava zloděj Casper), 18letý Oscar Dyekjær Giese (Casperův mladší bratr Andy) a třeba Dulfi Al-Jabouri (Arab Jamal). ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Tak jako skuteční zločinci nejsou nonšalantní kmotři s psími dečkami, ale agresivní neřádi profitující na utrpení a bezmoci ostatních, stejně tak je Northwest uvěřitelná gangsterka bez romantické nadstavby. Popisuje mimo jiné způsob, jak se z obyčejného bytaře velmi lehce státi vrahem. Nevyhnutelnost radikálního řešení nasatlých problémů a zároveň neschopnost se z podsvětí jakkoli vymanit, to je pro malou kriminální rybu přece jenom velký sousto. Nezbývá než chudáku Casperovi držet palce, aby se z něj na konci filmu nestal stejnojmenný animovaný duch. ()

Reklama

tatanapope 

všechny recenze uživatele

Film o mladém zlodějíčkovy, který krade, aby pomohl své matce z jejich nuzným živobytím. Ze začátku dělá byty, domy pro místní bandu, za pár šupů, pak mu ale jistý člověk nabídne lepší obchod a čistou náhodou u něj získá práci na stálo, za velmi slušné peníze, jak jinak než tak trochu nelegální a jak se říká s jídlem roste chuť a tak se zaplete do spousty nepěkných situací. Film velmi přirozeně zachycuje, uvažování a jednání mladého člověka, když se nechá zlákat na peníze a neuvědomuje si rizika, protože ze začátku se zdá být všechno tak jednoduché a ke všemu je to tak trochu i zábava. Člověk ale nikdy neví, kam až to může zajít.... Viděno v rámci Zahraniční výzva 2015 / Dánsko ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Poctivé dánské mučení lidským faktorem. Nordvest je totiž další z, podle mě, nekonečné série skandinávských dramat, které vládne depresí, smutkem, vrcholem i pádem dvou totožných bratrů, kteří se narodili matce žijící v nižší dánské vrstvě. Popravdě se mi nechtělo věřit, že by na tom v Dánsku byl někdo takhle špatně, ale po zjištění, kde se nachází čtvrť Nordvest, a čím je proslulá, se už vůbec nedivím, že skandinávské země postupně ztrácejí status bezpečných zemí. A co čert nechtěl, hlavní prsty tady v tom lidském smutku má opět banda imigrantů. Náhoda? ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Nehraj si s ohněm nebo se spálíš, popř. oheň je dobrý sluha, ale zlý pán. I tak by se dal metaforicky popsat tenhle film, kterej diváka přenáší do severských zemí, kde nám ukazje drsnou tvář organizovaného zločinu. A věřím, že na podobným principu to funguje i v reálu - zlodějíček z chudé rodiny přičuchne k větším penězům a dostane příležitost si vydělat víc za cenu, že se spolčí s jedním z místních gangů. A ještě do toho zatáhne svýho bráchu. No a ono to přináší víc starostí než radostí, takže je potřeba se pořádně ohlížet přes rameno, jestli za váma náhodou někdo nestojí, aby srovnal účty. Syrově vyhlížející snímek, tak jak severští tvůrci mají ve zvyku, "pěkně" ukazuje, jak to v také branži chodí. A že to není procházka růžovým sadem, to ví asi všichni. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Názov filmu odkazuje na rovnomennú štvrť v Kodani, ktorá je známa vysokým percentom kriminality. (Jello Biafra)

Reklama

Reklama