Reklama

Reklama

Jak vycvičit draka 3

  • USA How to Train Your Dragon: The Hidden World (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Ostrov Blp je dračí ráj obývaný Vikingy, nebo vikinský ráj obývaný draky, jak se to vezme. Bývalí odvěcí nepřátelé tu žijí v záviděníhodné harmonii. Vládne jim mladý náčelník Škyťák, který miluje létání s okřídleným parťákem Bezzubkou. A miluje i svoji kamarádku Astrid, jen jí to ještě nestačil naplno říct. Paradoxně právě láska se stane předzvěstí mračen, která se nad Blpem začnou stahovat. Škyťák je v tom nevinně, může za to rozkošná bílá dračice Bleskoběska, jež doslova omráčí Bezzubku, který se pod jejím vlivem promění z obávaného Nočního běsu na nejistého puberťáka. Možná i proto včas ve vzduchu neucítí nebezpečí pro všechny draky, které se ke břehům ostrova blíží. Ve snaze najít pro ně nové útočiště se Škyťák a Astrid vydají pátrat po mýty opředeném Skrytém světu, v němž by se všichni draci mohli před touto hrozbou ukrýt. Najdou ho? A najdou ho včas? (Cinemart)

(více)

Videa (9)

Trailer 4

Recenze (338)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Zakončeno celkem důstojně, jen ta cesta k finále byla drobátko kostrbatá - gagy slabší, emocí míň, některý nápady ne úplně využitý a hlavně by si ty skvělý postavičky zasloužily víc prostoru. Jasný, chápu, rodinnej animák nemůže trvat tři hodiny. Chytání kytice - cha, však už jim ty čtyři procenta nechte! Zkrátka, je to taková lepší šestka - ovšem předtím to bylo dvakrát za devět... ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Vizuálně úžasné (a nakolik to dokážu odhadnout, věřím, že i 3D verze stojí za to), s "tradičně" skvělou hudbou Johna Powella, v rovině emocionální i komediální funguje výborně, jen ten příběh je poznamenaný tím, že už je to zkrátka třetí díl, a další největší padouch na světě (u kterého se už navíc některé záležitosti řeší hooodně velkými zkratkami) prostě tolik netáhne. Že je to slabší kus, je ale zřetelné v podstatě jen ve srovnání se skvělými dvěma předcházejícími díly - samostatně v rámci žánru posuzováno je to solidní počin. 80% mu přece jen dám;) PS: A málem bych zapomněl - Rafana je prostě přírodní úkaz:)) ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

Studio DreamWorks má podle mého názoru ve svém portfoliu tři kultovní animované projekty: Shreka, Madagaskar a Draky. I třetí díl vikingo-dračích dobrodružství obsahuje všechny ingredience potřebné k úspěchu: dokonalou animaci (a s ní související přelety nad krajinou, které v kině berou dech), srozumitelný neinfantilní příběh a samozřejmě Bezzubku, protože roztomilejší kreslenou postavičku byste jen těžko hledali. Zápletka není nijak objevná a překvapivá (milostné trable hlavních hrdinů a klasické zachraňování draků před zlými lovci), ale hvězdičku navíc přihazuju čistě z důvodu, že jsme se s kamarádkou během závěrečných minut proměnily na slzavé údolí. Uzavřeli to vážně hezky. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Obrovská škoda takéhoto zakončenia trilógie. Prvé dva diely si lietali v oblakoch originality, neváhali pozabíjať dôležité postavy, trhať nohy a pritom stále ostať rodinným filmom. Tu už neverím nielen záporákovi ale ani hlavným postavám. Strašne skratkovité a na štyri hviezdy to ťahá len perfektná animácia a Ruffnut. Dcére sa to ale páčilo takže svoje publikum si to nájde. 7/10 ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Nejslabší článek v sérii, ale, zejména díky závěrečné klasicko-pohádkové scéně, důstojné zakončení. Záporák, který se stěží dá nazvat záporákem, je tam hlavně jako hybná síla hlavní zápletky a ústředního konfliktu, jinak je absolutně neefektivní a nejméně zajímavý z celé trilogie (k čemuž přičítám i fakt, že to málo prostoru, co měl, si zpravidla uzurpovali jiní v čele s Rafanou v zajetí). Naopak v animaci HTTYD3/HTTYD:HW jasně dominuje, ať už se jedná o letící hejna draků, modely postav nebo třeba průlet kamerou mezi stébly trávy. I když celá romantická zápletka dvou draků šla úplně mimo mě (zbytek kinosálu se ale bavil dobře), tak mě potěšilo, že se z názvu nestala jen památka na první díl, jelikož i zde Hiccup skutečně cvičí svého draka. ()

Galerie (118)

Zajímavosti (10)

  • Původní scénář se studiu nelíbil, proto ho Dean DeBlois poupravil. Po úprávě film okamžitě dostal zelenou. Tato úprava také zapříčinila odklad premiéry. (Spinelion)
  • Steven Spielberg měl možost si přečíst scénář v předstihu. To později komentoval s tím, že se u scénáře rozbrečel, a že je to jeden z nejlepších příběhů, které kdy viděl. Stejně oslavovala scénář i autorka předlohy, animační tým, scénář pochválil i hlavní přestavitel Škyťáka Jay Baruchel, i když měl možnost přečíst jen malou část. (Spinelion)

Související novinky

První významná filmová ocenění vyhlášena

První významná filmová ocenění vyhlášena

05.12.2019

První prosincové dny došlo k vyhlášení dvou ocenění a jelikož oba vyhrál stejný snímek, začíná tak velká spekulace o možném vítězi na Oscara. Před pár dny představil režisér Martin Scorsese na… (více)

Třetí drak letí k rekordním ziskům

Třetí drak letí k rekordním ziskům

25.02.2019

Třetí a závěrečný snímek trilogie Jak vycvičit draka o minulém víkendu konečně přistál v kinech a jak už je nyní jasné, bude z toho rekordní rozlučka. Jak vycvičit draka 3 totiž za víkend v Americe… (více)

Reklama

Reklama