Reklama

Reklama

Robert Downey Jr. hraje ve filmu právníka Hanka Palmera, který se z velkoměsta vrací domů, kde prožil dětství a kde je jeho odcizený otec, maloměstský soudce (Duvall), podezřelý ze spáchání vraždy. Palmer se rozhodne zjistit pravdu a v průběhu pátrání obnovuje spojení s rodinou, od které před lety odešel. (Warner Bros. CZ)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (578)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Robert Downey není pouze Iron Man, ale také prvotřídní právník. Obě polohy mu totiž věříte..ačkoliv teda na nějakou náročnější roli bych to neviděl, opět z půlky hraje sám sebe. Judge rozhodně není špatný kousek, rozhodně se jedná minimálně o vyšší nadprůměr, kde samotný začátek zachraňuje Robertovo charisma, přičemž jakmile se děj posune trochu dále, jsme již svědky nekompromisního soudního dramatu, do něhož se plynule prolíná i silná osobní linka mezi otcem a ztraceným synem. Nedokážu si přesně vysvětlit, proč mě film nepohltil tak, jak bych si asi představoval a jak je zpracován, ovšem bohužel se tak nestalo, ačkoliv z několika emočně vypjatých scén jsem měl husinu. Za rok si však na něj zkrátka jen tak nevzpomenu a následně se z mé paměti vytratí nadobro, jelikož se nejedná o nic s přesahem, nýbrž pouze o bezchybnou standardní filmařinu. PS : Robert Duvall si tu nominaci bezpochybně zasloužil...60% ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Vynikající drama v čele se skvělým Iron Manem! Robert Downey Jr. táhl celý film, být tam jiný herec, tak bych ten film možná vnímal jinak. Samozřejmě je třeba i ocenit výkon Roberta Duvalla, protože už jen hrát ve filmu v jeho věku je pozoruhodné. Děj filmu se mi velice líbil. Ze začátku sice jsem se už bál, že to nebude o soudcovství, ale o rodině, ale nakonec to tvůrci zkombinovali do obojího. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Nic moc scénář, nevýrazná režie, zato velké ambice a přepálená stopáž. Takže jediné, kvůli čemu stojí za to tenhle film vidět, jsou výborní herci. Tím zdaleka nemyslím jen dvojici Robertů v hlavních rolích, protože oživit své papírem šustící postavy dovedla celá řada dalších herců i na mnohem menším prostoru. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Zase jsem někde četl lamentování na skoky od žánru k žánru, ono když si člověk přečte, o čem ten film je a pak se na něj dívá, dojde mu, že se ty žánry prostě scházejí, jak příběh postupuje - rodinné drama z prostředí soudního dvora, pro něž je nějaké to tajemství samozřejmostí, odlehčené občasným humorem a romantikou, bez které život nejde. Navíc souboj dvou hereckých es své generace dodává snímku drajv v druhém plánu. 70%. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Nick Schenk, Bill Dubuque | Hudba: Thomas Newman | Distribúcia: Warner Bros. | Štúdio: Village Roadshow, Team Downey, Big Kid Pictures | Rozpočet: 50 miliónov $ | Tržby: 83,7 milióna $ | Ocenenia: Oscars - 1 nominácia: VR Robert Duvall. Golden Globes - 1 nominácia: Robert Duvall. Spolu: 4 výhry a 7 nominácií || Komorné drama vo veľkom štýle s vynikajúcimi hereckými výkonmi. Príbeh a jeho emócie vo vás dlho víriť nebudú, ale v momente zhliadnutia to bol pre mňa takmer plnohodnotný zážitok. A to sa počíta. 90% | FullHD, THX, EN DTS | ()

Galerie (54)

Zajímavosti (21)

  • V Hankově (Robert Downey Jr.) pokoji lze vidět plakáty k albu Wish You Were Here od Pink Floyd a nebo také ke kapele Metallica, která je samotná ve filmu nakonec zmíněna. (vyfuk)
  • Joseph Palmer vo filme hovorí, že má sedemdesiatdva rokov. Robert Duvall bol v čase uvedenia filmu o jedenásť rokov starší a vo veku osemdesiatštyri rokov sa stal vôbec najstarším kandidátom na Oscara za svoj výkon. (Arsenal83)

Související novinky

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

31.10.2015

Billy Bob Thornton se momentálně vůbec nefláká. Loni se objevil v Downeyho Soudci nebo v seriálovém Fargu a letos se po Vincentově světě zastaví ještě v kriminálce London Fields a politickém dramatu… (více)

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

24.03.2013

„Komediální drama" The Judge, kterým se vrací na scénu režisér Nesvatbových a Rytířů ze Šanghaje David Dobkin, už loni v dubnu získalo do hlavní role Roberta Downeye Jr. Téměř po roce začíná projekt… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno