Reklama

Reklama

Robert Downey Jr. hraje ve filmu právníka Hanka Palmera, který se z velkoměsta vrací domů, kde prožil dětství a kde je jeho odcizený otec, maloměstský soudce (Duvall), podezřelý ze spáchání vraždy. Palmer se rozhodne zjistit pravdu a v průběhu pátrání obnovuje spojení s rodinou, od které před lety odešel. (Warner Bros. CZ)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (577)

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Pomerne bežný príbeh o napnutých vzťahoch v rodine workoholikov, ktoré sa obnovujú pri opätovnej konfrontácii za nepriaznivých podmienok trochu dopláca na svoju dĺžku. Pri tom všetkom, čo scenár ponúkal, mi príde minutáž adekvátna, ale tempo žiaľ nebolo stále rovnako intenzívne. A navyše mi to v konečnom dôsledku dejovo dosť pripomínalo nejakú epizódu zo seriálu Odložený prípad, len natiahnutú na tých hore sa týčiacich 141 minút. Ten seriál som síce mával rád, ale vo filme, ktorý má v hlavných úlohách Roberta a Roberta, a keby vám to bolo málo, tak vo vedľajších tiež skvelého Vincenta a Billyho Boba, je to proste trochu málo. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nejdříve sebestředný výstup s arogantním proudem moči a pak se s pokorou a smířlivostí na tom samém místě kruh uzavře. A teď tu o právníkovi, který mluvil pravdu.. V sebevykrádající tklivosti Thomase Newmana zabalená trivialita, která dokáže občas pobavit (vypointované zvracení před budovou soudu), ale jinak naráží na limity scénáře i Davida Dobkina. Výkaly na podlaze koupelny nestačí, Duvall i Downey by si zasloužili něco opravdovějšího.. ()

Reklama

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Najväčšou prednosťou tohto filmu je myslím, jeho herecké obsadenie, ktorému kraľujú hneď dvaja Robertovia. Práve strhujúce výkony obidvoch spomínaných pánov totiž posunuli moje hodnotenie tohto filmu z kolónky priemerný do kolónky mierny napriemer. Samotný námet filmu nie je zlý ale mám pocit, že scenárista sa príliš rozpísal a potom sa nemožno réžii čudovať, že miestami vznikali hluché a zbytočné pasáže, ktoré film zbytočne naťahujú. Mne osobne síce jeho dĺžka neprekážala, ale zároveň som si vedomá, že pár prestrihaných scén by tomu dodalo väčší šmrnc a potom by to bola vzťahová dráma ako sa patrí. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Režisér David Dobkin a oba autoři scénářů by se měli na své řemeslo vysrat a jít dělat něco, v čem jim bylo naděleno více talentu. Dobkin a Dubuque jsou nevyvratitelní kokotové, ale u Nicka Schenka se cítím mírně překvapen, neboť má na svědomí úžasné Gran Torino, které evidentně někdo opsal, protože nemá na svědomí nic dalšího - povedeného. Celý tento paskvil se motá okolo vztahu otce a syna. Otec je dobrosrdečný borec - soudce. Syn je úspěšný právník - hajzl, které ze všeho nejvíc touží po otcově uznání. Všechny ostatní postavy jsou jednoznačně navíc, film ruší a dělají ho ještě méně snesitelnějším. Schválně si mimo hru tipněte, jestli se Iron Manovi nakonec uznání dostane. Ano, máte pravdu. Stejný koncept už tu byl minimálně tisíckrát a ve většině případů snad i za něco stál. Tohle je více než 2 hodinová reklama na nudu a uspávání diváků, která za něco stojí opravdu jen kratičkými místy. Absolutně se snímku nepodařilo jakkoli mě vtáhnout do děje. Je to neuvěřitelně povrchní a tuctová hovadina. V podstatě nemám co pochválit. Z mé strany čistý odpad, který nikdy neměl spatřit světlo filmového světa. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Výtečný a silný film, který mě dokonale probral z únavy, s níž jsem dorazil do kina. Herecky excelentní Robert Downey Jr. zcela jistě pokračuje v roli Tonyho Starka, ale to není na škodu - sledovat jeho herectví mě strašně baví, ten chlapík utáhne jakýkoli film, a dokonale na sebe strhne veškerou pozornost. Robert Duvall mi byl naopak dosti protivný - jednak z důvodu fyzického odporu při pohledu na jeho stařeckou vetchost, a jednak i kvůli nesympatiím s jeho titulní postavou - jeho soudce je skutečně rozporuplný člověk, k němuž si jen těžko budete hledat cestu. Ostatně stejně jako sám Hank Palmer, jehož vztah k soudci se dramaticky mění snad co každou minutu - i to je mj. důvodem, proč je ten film tak dynamický a - navzdory jisté předvídatelelnosti děje - i z velké míry překvapivý. Jinak pokud někoho skutečně nemusím, je to Vera Farmiga - kromě toho, že vypadá jako Sarah Jessica Parker (kterou nesnáším úplně stejně), chce se mi chce při každém pohledu na ni zvracet. Nikdy jsem nepochopil, odkdy se tu kobylu v Hollywoodu rozhodli vydávat za krásnou ženskou. Billy Bob Thornton je standardně výborný a v tom svém bíbrovi vypadá dokonale jako "zpívající právník" Ivo Jahelka, což filmu přidává v mých očích půvab nechtěné komiky. Při sledování se mi dralo na mysl srovnání s podobnými filmy ĎÁBLŮV ADVOKÁT, LÍTÁM V TOM či ZEMĚ NADĚJE kvůli výskytu řady podobných motivů (charakterní proměna hlavní postavy, přehodnocování životních priorit, apod.), ale SOUDCE je v porovnání s nimi mnohem komplexnější, protože se v něm řečí hned několik (možná až zbytečně moc) velkých témat - soudní drama, mezilidské vztahy obecně, vztah k rodné hroudě... ech, vážně trochu moc kalibru na jeden film. Osobně jsem to ale snesl a docenil - pro mě osobně bylo sledovat tento film požitkem, který si 5 hvězd zcela jistě zaslouží. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (21)

  • Ve scéně u jezera, kdy si Hank Palmer (Robert Downey Jr.) povídá se Samanthou Powell (Vera Farmiga), je vidět, jak je film sestříhám, jelikož se během krátkého rozhovoru nejméně 6x změní směr větru, jak se dá pozorovat na vlasem Very. (dandislav1991)

Související novinky

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

31.10.2015

Billy Bob Thornton se momentálně vůbec nefláká. Loni se objevil v Downeyho Soudci nebo v seriálovém Fargu a letos se po Vincentově světě zastaví ještě v kriminálce London Fields a politickém dramatu… (více)

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

24.03.2013

„Komediální drama" The Judge, kterým se vrací na scénu režisér Nesvatbových a Rytířů ze Šanghaje David Dobkin, už loni v dubnu získalo do hlavní role Roberta Downeye Jr. Téměř po roce začíná projekt… (více)

Reklama

Reklama