Reklama

Reklama

Robert Downey Jr. hraje ve filmu právníka Hanka Palmera, který se z velkoměsta vrací domů, kde prožil dětství a kde je jeho odcizený otec, maloměstský soudce (Duvall), podezřelý ze spáchání vraždy. Palmer se rozhodne zjistit pravdu a v průběhu pátrání obnovuje spojení s rodinou, od které před lety odešel. (Warner Bros. CZ)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (578)

Flego 

všechny recenze uživatele

Robert Downey Jr. si po "šerlokáckych a ajronmenovských" rokoch trochu oddýchol a snažil sa dokázať svojim fanúšikom, že sa dokáže zhostiť aj civilnej postavy. Že sa mu to podarilo, o tom niet pochýb, spolu s menovcom Duvallom rozohrali herecký koncert, na ktorý sa rád každý pozerá. Vzťah otca a syna na bode mrazu, keď každé slovo je dovodom k hádke, je ústredným motívom príbehu, takže sa určite nejedná o klasickú súdnu drámu. Problémom filmu je však šialená minutáž, ktorá v pomalom rozprávaní posobí ešte hrozivejšie. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Staré křivdy, složité vztahy mezi otcem a jeho syny zasazené do prostředí maloměstské soudní síně... THE JUDGE hraje díky svému prvotřídnímu obsazení vícméně najisto, dívá se na něj příjemně od začátku do konce, když chcete tak samozřejmě i dojme, ALE chybí mu nějaké to ostří, něco, co vám rozechvěje krev v žilách, co vás nadchne, překvapí... Tak ta chuť na pořádný emocionální zážitek prostě vyšla do prázdna, nehledě na Downeyho standardní uhrančivý čaroswag. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Jejda to bola nuda. Zo Sudcu až príliš kričí: "chcem Oscara!" a "nie som len Iron Man!". Čo o to, Downey je vcelku sympaťák. V zásade bez problémov zvláda utiahnuť vážnu úlohu. Ale je to dlhé, predvídateľné, akosi rutinne a nezáživne zrežírované a (okrem strašne realistickej scény zo sprchy) zabudnuteľné. Downey bez Marvelu nemá výtlak, takže pri rozpočte 50 miliónov film na celom svete nezarobil ani 85. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Dráma Sudca s Robertom Downeym Jr. patrila medzi najočakávanejšie filmy jesene. Spätne je jasné, že určite nie omylom. Dokáže, najmä vďaka hereckým výkonom ústrednej dvojice, zaujať a poskytnúť v pohodlí domova príjemný zážitok. Netreba však čakať nič viac a ani sa nad filmom príliš zamýšlať. Celý film stojí na dvojici Robert Downey Jr. a Rober Duvall, čoby otec a syn. Podali skvelý výkon, rovnako ako Vincent D'Onofrio a Jeremy Strong. Mrzel ma malý priestor pre Veru Farmigu, na ktorú som sa tešil najviac. Sudca je rodinnou drámou a hrá prvoplánovo na city, snaží sa byť dojemný, smutný. A darí sa mu to skvele. Výborný rodinný film. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Robert Duvall mě zase zcela převálcoval, ostatní mu tvořili sympatickou kulisu v dramatu o umírajícím starém pánovi, který chce ze života odejít s co možná nejčistším štítem. Film malinko připomíná Causu Wardových, také tu probíhá na pozadí soudního procesu proces mnohem zajímavější - hledání ztracených rodinných pout. Jen Masterantoniová byla Hackmanovi nesporně lepší partnerkou, než Downey Duvallovi. Nezbývá než doufat, že Duvall jako poslední z trojice H+D+H se ještě nějakou chvíli bude věnovat natáčení obyčejných lidských filmů. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (21)

  • Telefon, který Hank (Robert Downey Jr.) používá je Blackberry Porsche Design P9981. Tento telefon je možné pořídit za cenu okolo 45 000 Kč. (Claude Speed)
  • V Hankově (Robert Downey Jr.) pokoji lze vidět plakáty k albu Wish You Were Here od Pink Floyd a nebo také ke kapele Metallica, která je samotná ve filmu nakonec zmíněna. (vyfuk)

Související novinky

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

31.10.2015

Billy Bob Thornton se momentálně vůbec nefláká. Loni se objevil v Downeyho Soudci nebo v seriálovém Fargu a letos se po Vincentově světě zastaví ještě v kriminálce London Fields a politickém dramatu… (více)

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

24.03.2013

„Komediální drama" The Judge, kterým se vrací na scénu režisér Nesvatbových a Rytířů ze Šanghaje David Dobkin, už loni v dubnu získalo do hlavní role Roberta Downeye Jr. Téměř po roce začíná projekt… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno