Reklama

Reklama

Návštěvníci 3: Revoluce

  • Francie Les Visiteurs : La révolution (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Středověký rytíř Godefroy de Montmirail a jeho oddaný sluha Jacquouille jsou chyceni v labyrintu času, který je nakonec vyplivne do vzrušující doby epochálních dějinných změn a převratů. Do doby Velké francouzské revoluce. Kromě nepochopitelných pořádků musí oba čelit i svým potomkům. Extravagantní a zhýralí aristokraté v linii rytíře Godefroye to mají v revoluční době trošku nahnuté a potřebují se dostat z Francie pryč. Zatímco z pradětí sluhy Jacquouille La Fripouille jsou nadšení revolucionáři a mají v plánu zabavit jejich hrad i veškeré bohatství. Doba nevratných sociálních kotrmelců by zamotala hlavu leckomu a klasicky uspořádaná dvojka ze středověku „pán a kmán" to bude mít dvojnásobně těžké. Tolik situačních gagů, šílených situací, dialogů a hlášek už žádná jiná revoluce nezažije. A slavný tyran Robespierre si bude přát, aby tyhle dva magory nikdy nepotkal. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (219)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Meganudny spin-off, ktory ma s predchadzajucimi dielmi spolocne len 2 hlavne postavy. Doba v ktorej sa to odohrava a aj samotny pribeh ma vôbec nebavili. Reno cely film vyzera tak hrozne ako ked v minulych dieloch vypil lektvar. Sakra uz je stary. Jednu hviezdicku davam za Claviera, ktory sa sice len opakuje, ale stale je aspon energicky a obcas sa mu podari vydareny hlod. Vysledok je ale uplna zbytocnost. Na toto sme cakali 18 rokov od konca dvojky, aby sme sa dozvedeli ako to dopadne? Kedze sa vela nedozvieme a zaver je znova otvoreny, tak by som najradsej tento diel ignoroval. 2/10. ()

filmsim 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla vážně francouzská sra*ka. Jedničku návštěvníků považuji za klasiku, která mě dokáže bavit dodnes. Některé ikonické scény se mi vryly do paměti a rád se na ní podívám kdykoli znovu. Dvojka již byla jen slabý odvar geniálního prvního dílu. Trpěla nadměrnou dávkou sequelity a je to jen průměrné pokračování bez špetky originality. Jenže nyní tu máme po 18 letech od druhého dílu třetí pokračování, které nikdo nechtěl a už vůbec ne v takovéto podobě. Nejde ani tak o to, že Jean Reno a Christian Clavier působí v těchto rolích směšně, přeci jen je jim táhne na sedmdesát, ale o to, že zbytek postav jsou nevýrazné karikatury, vtipy a narážky mezi postavami nefungují, humor se tu vyskytuje jen zřídka a když už na něj postavy narazí, je tak debilní a neúnosný, že máte chuť tuhle blbost okamžitě vypnout, aby vám nezmrv*la názor na první díl. Scénář napsal naprostý trotl, který si necení své práce, film postrádá děj, postavy jsou na pěst a celé se to vleče od nikud nikam. Režisérovi se to postupně rozpadá pod rukama a postavy Godefroy a Jacquouille už ani nepůsobí jako hlavní protagonisté, ale jako zbytek nevýrazných figurek zmateně pobíhajících v ošklivých interiérech, které vypadají stokrát hůř než v prvním "vyšperkovaném" díle. Lituji lidí, kteří si tu hrůzu vytrpěli v kině. Odporné vynucené pokračování, které se jen snaží těžit z vyčpělé popularity prvního dílu. Nostalgických 3/10. ()

Reklama

Colonist 

všechny recenze uživatele

Na třetí Návštěvníky se tolik let čekalo. Jenže to čekání skončilo bohužel zklamáním. Jedničku a dvojku zbožňuji (nevnímám mezi nimi žádný zásadní kvalitativní rozdíl). Trojka je však oproti nim jen slabý odvar. Reno a Clavier jsou stále výborní, ale sami nic nezmůžou, když ostatní postavy jsou příšerně zahrané (pořád jen někdo řve a trapně se pitvoří) a humor osciluje mezi trapností a nevtipností. Jen pár vtipů se opravdu povedlo. Konec mě naštval. Tvůrci měli jedinečnou šanci, aby ten příběh konečně nějak uzavřeli, jenže ono to končí stejně otevřeně jako dvojka. A vzhledem k tomu, že byl snímek ve Francii propadákem, tak už se pokračování nedočkáme. Což je možná škoda, Návštěvníci 4 "v časech Germánů" (nebudu spoilerovat) by nemuseli být špatní. Chtělo by to ale lepší scénář. Návštěvníky: Cestu do Ameriky si jednou za čas pustím, byť ten film není žádný zázrak, ale u Návštěvníků 3 nevidím důvod, abych se na to někdy podíval znovu. Dávám 3 hvězdičky, jedna z nich je čistě jen za Rena a Claviera, protože to v sobě pořád mají. O to víc mě mrzí, jak ten film dopadl... ()

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Po výborně vtipné jedničce i dvojce rozporuplné pocity. Mrzí mě, že se příběh věnoval spíše vedlejším postavám, kterých tu bylo až příliš moc. Ke konci už to působí až moc nudně a zmateně. Samotný konec to ale zase naopak trochu tlačí nahoru. Zatím slabé 4* z nostalgie a za opakování výborných hlášek z předešlých dílů. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

Jako nevím no. Ten trend točit pokračování po letech trvá již delší dobu, ale jen hrstce filmů se to podaří udělat s grácií. Většinou do dopadá takhle. Neříkám, že mě film u něčeho nerozesmál a že by se na revoluční "Paříž" a její kostýmy nedívalo dobře. Bohužel to je tak všechno. Jean Reno nemá moc co říci a Jacquouille chvílemi padá až do trapnosti. Díky zdejšímu hodnocení jsem se na to díval bez větších očekávání a tak mé zklamání bylo o to menší. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (2)

  • Hudbu do filmu nahrál Český národní symfonický orchestr. (Zdroj: Bontonfilm)
  • Film se natáčel v České republice. Francouzské filmové hvězdy Jean Reno (Godefroy) a Christian Clavier (Jacquouille) tu strávili během natáčení filmu celkem měsíc a půl. První klapka padla 13. dubna 2015 na jihomoravském hradě Pernštejn. Natáčelo se na Jižní Moravě v Kutné Hoře a okolí, v Praze a na několika zámcích ve Středních Čechách. Poté se francouzský i český štáb přesunul do Belgie. (Zdroj: Bontonfilm)

Reklama

Reklama