Reklama

Reklama

Městečko prokletých

  • Česko Vesnice prokletých (více)
Trailer

Na anglické městečko Midwich zapůsobí tajemné silové pole, které způsobí, že všichni v dosahu jeho účinku usnou. Každá žena v produktivním věku poté otěhotní, včetně dospívajících dívek a žen, jejichž muži nebyli v té době přítomni. Všechny porodí blonďaté, mimořádně inteligentní děti, které ale trpí naprostým nedostatkem emocí. Když se pak vesničané ve strachu spojí, děti prokáží neobyčejnou schopnost kontrolovat jejich vědomí a semknou se proti všem, kdo by je chtěli ohrožovat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (72)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Když stělesňují zlo ti nejmenší, přijde mi to vždycky hodně děsivé. Mladí caparti, kteří si ještě nestačili vybudovat v sobě kousek soudnosti a zásahem prazvláštních jevů shůry postrádají v sobě navíc jakékoliv emoce, ve svých uskutečnitelných představách, jak se zbavit lidí kolem, téměř neznají mezí... Tyto staré černobílé horory z Anglie či Ameriky mě skoro vždy dostanou perfektně vybudovanou atmosférou. Po úvodních mysteriózních událostech ve městě sice na nějakou dobu sice napětí utichne, ale vyvrcholení v druhé polovině mě opět spolehlivě naplno přikovalo a pronásledující pohledy na bloňdaté chlapečky a holčičky se svítícími okály mě dokázaly po celý čas mrazit. Originální mysteriózní zápletka, působivě napínavá atmosféra, přímočáré vyvrcholení a celkově příjemná stopáž mají podíl na tom, že jsem v rámci žánru spokojen. [75%] ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1957 napísal spisovateľ John Wyndham sci-fi román "Midwichské kukučky". Pojednáva o tom ako sa v malom pokojnom anglickom meste Midwich jedného dňa stane niečo veľmi podivné. Všetko živé razom stratí vedomie. Tento jav trvá len niekoľko hodín. Potom sa opäť všetci preberú. O deväť mesiacov po tejto udalosti sa miestnym ženám narodia velice zvláštne deti, ktoré majú desivé schopnosti. Dokážu vstúpiť do ľudskej mysle. Tieto deti nemajú žiadne city. Vypadajú ako ľudia, ale vo vnútri nimi nie sú. Tri roky po vydaní knihy tento horrorový príbeh sfilmoval režisér Wolf Rilla a o tridsaťpäť rokov po ňom natočil remake John Carpenter. Carpenterova zmodernizovaná verzia a aj starý čiernobiely anglický originál sa mi páčili, takže teraz sa budem musieť poobzerať už len po literárnej predlohe. *** ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Village of the damned je dôkazom, že skvelé scifíčka nevznikali v onom silnom žánrovom desaťročí ovplyvneného paranojou zo studenej vojny iba v USA. Zmena prostredia je osviežujúca, atmosféra anglického zastrčeného mestečka dusná a zlovestná. Po rokoch si už z toho veľa nepamätám, iba to, že som bol celý čas v napätí a dočkal sa na konci skvelého vypointovania tohto vydareného hororu. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Na začiatok šesťdesiatych rokov vôbec nie zlý film.Najlepší bol začiatok a koniec filmu.Dobrá tajomná atmosféra aj keď trochu staromódna.Rozpočet bol 200 tisíc dolárov.Je to dobrý film,ale má hodne medzier.Tie decká mohli mať trochu lepšie blonďaté parochne.Aspoň si myslím,že to boli parochne,no možno sa mýlim.Trochu mi pripomínali nemecké deti z nejakého filmu o nacistoch.Ale námet je veľmi dobrý,hlavne to nepoškvrnené počatie žien.A deti pôsobia dosť pokojne,ale nesmiete si o nich myslieť nič zlé,lebo zlé aj dopadnete.Majú nejaký plán,ale určite ľudskosť tam nieje.Deti majú nielen rovnaké vlasy,ale aj očí a sú rovnako vysoký.Priemerný sci-fi horror. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Devět měsíců po krátkém výpadku vědomí všech obyvatel britské obce Midwich všechny místní ženy porodí blonďaté andílky s vážnými obličeji a propojenou kolektivní myslí. Zírající děti jsou strašidelně inteligentní, podezřele netečné k divům světa a tiše zlověstné. Taková zápletka vyvolá zcela konkrétní otázky a film většinu z nich ignoruje. Nedozvíme se tedy naplno, KDO může za ta neposkvrněná početí, CO chtějí tyto "děti" získat, PROČ si k tomu vybraly zapadlou vesničku bez vlivu na zbytek světa a ne řekněme New York nebo Tokio. Možná je to dobře. Osobně si myslím, že pokud je sci-fi příliš čitelným podobenstvím nebo nedejbože satirou na nějaký problém své doby (např. obligátní obavy z atomové/studené války), nenávratně zestárne do pěti let. Na Městečko prokletých se dá dívat i dnes. Docela se liší od skupiny amerických sci-fi své doby, kam bývá přes britský původ zahrnováno. Film je věcnější, lépe odehraný, triky používá s cudnou střídmostí a řekl bych, že se ani nepokouší být horrorem, spíš se snaží poutavě podat sci-fi předpoklad "co by, kdyby" a ukázat spíše jeho dopady na životy konkrétních postav a jejich vzájemné vztahy než na celé lidstvo. ;-) Po amerických filmech tohoto druhu, kde se z každého bafnutí dělá aféra, mě tento rozdíl potěšil a má svůj podíl na poměrně dobrém celkovém dojmu. 70% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (7)

  • Film byl natočen v obci Lechtmore Heath poblíž Watfordu. Asi 12 km od Londýna. (Chatterer)
  • Předlohou pro film byla kniha "The Midwich Cuckoos" od Johna Wyndhama. (Chatterer)
  • Film chtěl již v roce 1957 natočit Ronald Colman, ale MGM zrušila projekt kvůli kontroverznímu neposkvrněnému početí dětí. (Chatterer)

Reklama

Reklama