Reklama

Reklama

Kikudžiro

  • Japonsko Kikujiro's Summer (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Příběh muže, jehož pošle vlastní žena, aby doprovodil devítiletého Masaa na cestě za jeho matkou, kterou nikdy neviděl, je formou road-movie. Stylem je to ovšem opět kitanovsky pomalá, melancholická pouť, jakoby odnikud nikam. Jedním z charakteristických rysů Kitanova režijního rukopisu je totiž uvést diváka do příběhu, vnutit mu nezvykle pomalé tempo v rozvíjení děje i situacích a pak jej překvapit originálním zvratem děje, nečekanou reakcí, či překvapivým charakterem postavy, která podle všech vnějších znaků by měla být někým úplně jiným. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (136)

Almásy 

všechny recenze uživatele

skvela oddychovka. po vsetkych depresivnych bergmanoch a shakespearoch mi takyto filmik velmi dobre padol. velmi uveritelne, miestami dost sentimentalne, ale na to sa vykaslat. kitano bol skvely, ten chlapec nemal najmensej chyby, hudba bola krasna.. fakt taketo filmy velmi mozem. PS: odporucam pozerat v nedelu na ranajky, zazitok sa zostonasobi ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Slušný film čo má niečo aj do seba ako "road movie" čiže film, ktorý sa odohráva na cestách a v tomto prípade ide o cestovanie zaujímavej dvojice chlapca a jeho "strýčka" či ako to ho pomenovať. Tento film vyhráva na zaujímavej dvojici dvoch hercov Takeši Kitano a Júsuke Sekiguči. Musím teda povedať, že ich výkony sú naozaj skvostom tohto filmu a uveril som im absolútne všetko čo urobili. Chlap je trocha "jednoduchší", ale o to lepšie si rozumie s chlapcom a dokáže odhadnúť jeho city a tak niekedy neviete, že či je vlastne génius, alebo iq nula. Film je dobrý hlavne čo sa týka komediálnej stránky a nebál by som sa ho hodnotiť ako rodinný film pre troška staršie publikum (čo si trocha odporuje, ale nevadí snáď si rozumieme). Kikujirō no natsu má aj vynikajúce emotívne chvíle, aby ste si nemysleli, že to je len komédia. ()

Reklama

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Přestože to hodnotím "jen" 85%, líbilo se mi. Není to film, po jehož skončení by člověk seděl a koukal do prázdné obrazovky, lezl mi však na mysl ještě dlouho. Díky tomuto filmu jsem se začal konečně zajímat o autora hudby Joe Hisaishiho (stačí, že jsem skladbu Summer z Kikudžiró prosadil bratrovi mé ženy na svatební video?). Film se mi natolik líbil, že jsem o něm na svém blogu napsal separátní recenzi http://scobak.blog.sme.sk/c/180987/Kikujiro-3373827425370701239822799.html. Můžete si tam poslechnout kompletní skladbu Summer :). ()

decouble 

všechny recenze uživatele

Mě to nebavilo. Přisprostlej a hrubej (ale v jádru samozřejmě hodnej) chlápek doprovází malýho kluka na cestě za matkou, kterou léta neviděl. Do toho ve statických záběrech jeden nebo oba sedí, stojí, občas chodí, jednou plavou a jednou dokonce žonglují. Sem tam je to vtipné, občas tam probleskne trocha hravosti (mezititulky) a skoro pořád do toho hraje takovej ten klasicky zaměnitelnej ucajdanej japonskej hudební motiv. A na konci se samozřejmě sblíží a slíbej si, že se třeba někdy sejdou v sequelu. Každopádně pokud vám přijde legrační sledovat nahatýho plešatýho Japonce, jak se houpe na laně, tak je to film pro vás. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Takze Takeshi Katana je i dokonaly komik. Kikujiro je film, u ktereho se permanentne priblbe usmivate a cas od casu dostanete nejaky ten zachvat (jako treba kdyz si jde Takeshi zaplavat). Obcas to ma tendence byt i dojemne, ale kdyz uz se zacinate citit dojate, tak Joe Hisaishi spusti svoji uzasne prijemnou magickou hudbu, vyborna hlavni herecka dvojice na sebe zacne stekat ve sve roztomile japonstine a zase je vsechno ok. Nevidel bych to sice jako nejlepsi Kitanuv film, jak se snazi naznacovat zdejsi hodnoceni, ve finale uz tomu trosku dochazel dech, ale jako jeho nejvtipnejsi kousek, kde si to navic temer tradicne diktuje v hlavni roli a jako extremne povedenou road movie, urcite. 8/10 ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Muž, který přijde na autobusovou zastávku, když Takeshi a malý Masao stopují je Beat Kiyoshi - bývalý kolega Kitana, se kterým dříve působili jako duo bavičů The Two Beats. (johndee)
  • V domově pro seniory, kam přijde Takeshi navštívit svou matku, jsou na oknech za lidmi vidět jeho obrazy. (johndee)

Reklama

Reklama