Reklama

Reklama

Alenka v říši divů

  • USA Alice in Wonderland (více)
Ukázka z filmu 3

Obsahy(1)

Nesmrtelná literární klasika Lewise Carrolla, Alenka v říši divů, oživili animátoři studia Disney do nádherné magické podoby. Osudy Alenky se začnou ubírat zvláštním směrem ve chvíli, kdy se objeví věčně spěchající Bílý králík. Při honbě za ním Alenka prolétne dírou a dopadne do říše divů. Tam potkává panoptikum oživlých předmětů a postaviček, jako třeba Tweedledee a Tweedledum, Bláznivého kohouta a Srdcovou královnu. Alenka v říši divů je plná fantazie a legračních okamžiků. Právem patří mezi to nejlepší, co kdy studio Disney vytvořilo. Mezi speciálními bonusy DVD - speciální edice, naleznete například Virtuální večírek Bláznivého kohouta, nově nalezenou píseň kočky Škliby "Jsem zvláštní", zpěvník a mnohé další. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

Ukázka z filmu 3

Recenze (137)

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že už dlouho jsem tak moc měl co dělat, abych u filmu neusnul. Byla to částečně chyba únavy, ale z velké části i začátku této Disneyho klasiky. Dialogy byly hlavně zpočátku dost otravné, nezaujala mě tentokrát ani hudební složka, animace sice plná nápadů, ale nějak extra mě taky nenadchla. Film je tentokrát naprosto 100% adresován nejmenším divákům a dospělým nemá po dějové stránce vůbec co nabídnout. Naštěstí jsem ten začátek nějak přežil a druhá půlka už se mi líbila více. Posledních 15 minut s královnou mě už pak opravdu bavilo, musím říct, že to bylo docela vtipné. Co se týče konečného hodnocení, vezmu to tentokrát spíše z objektivního hlediska a dám vyšší hodnocení, než na jaké byl subejktivní pocit z viděného. Musím ocenit nápaditost tvůrců Alenky, nesmyslná slova a různé příšerky byly originální. Dítěti bych tenhle film pustil s naprosto čistým svědomím. Subejktivně 2, objektivně 4 - výsledek 3 hvězdičky. (HD, orig.) ()

otík 

všechny recenze uživatele

Asi jsem už vyrostl z dětských filmů nebo jsem úplný ignorant. Ale tato klasická disnyovka je neskutečně uječená, uřvaná a strašně bizarní. Jasně, kniha a tedy námět je ujetý a pohádka logicky taková musí být také, ale ať tak či onak, prostě tohle je děs. Nebýt dabingu mně oblíbené Lucky Vondráčkové dal bych snad odpad. PS: píšu to, když se asi po osmé opakuje věta "Srazte jí hlavu" a autorům bych ji rád srazil. Psycho! ()

Reklama

eMeMko 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale tento druh filmu mi prostě nesedl. Rozhodně za to ale nemůže Disneyho animace. Podobný problém jsem měl i s hranou verzí z roku 2010. Jen místo Johnyho Deppa, který se postupně propadá stále k větším zoufalostem, zde máme kresleného Kloboučníka, a místo dvacetileté Alenky její podstatně mladší verzi (což je správně). Jinak se jedná o stejnou šílenost, plnou psychověcí, relativně bez příběhu a ani písniček už není tolik, co v ostatních Disneyovkách. Ačkoliv má snímek pouhou hodinku a čtvrt, myslím si, že je to stopáž maximální. Delší dobu bych asi nedal. Výsledné hodnocení: Slabší přůměr. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Alenka v říši divů je klasická americká pohádka z pera anglického spisovatele Lewise Carrolla. Možná by se dalo říct až lidová, jak ji mají Američané rádi. I proto se jí ujal Walt Disney a v roce 1951 ji povýšil na klasiku mezi pohádkami. Jenže na rozdíl od Američanů, na mě takový dojem neudělala. Začíná sice krásně idylicky v zahradě plné květů s lagunou a poletujícími motýly. Na stromě sedí Alenka, učí se dějepis a stěžuje si na knížku bez obrázků. V jejím světě by byly knihy jen s obrázky. Dlouho to trvat nebude a ocitne se v naprosto jiném světě, v říši divů, kde nic není normální. A právě tento svět se mi vůbec nelíbil. Neměl hlavu ani patu. Jeho nelogičnost v podobě mluvících květin, chodících karet, mluvícího mrože, roztančených mušlí, dvou cirkusových tajtrlíků se žlutými praporky na hlavě, Kloboučníkovi se zajícem u čaje atd. mi kazila celý dojem z pohádky. U mě je Alenka tou nejslabší pohádkou, která vznikla přibližně do 90. let ve studiu Disney. [3591. hodnocení, 124. komentář, 78%] ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Já vím, že se tady bavíme o nesmrtelných legendách jako je kniha Lewise Carrolla nebo Disney studio, ale já tady postrádám jakýkoliv děj. Alenka skočí za bílým králíkem, jedna bláznivá postava, druhá bláznivá postava, třetí bláznivá postava, Xtá bláznivá postava, probudíme se a je konec. Vizualizace, fantasie, pestrost, hudba, hravost…všechno v pořádku…..ale kde je příběh?????? ()

Galerie (145)

Zajímavosti (12)

  • Melódiu z úvodnej časti prepísali a použili v Petrovi Panovi, ktorý bol vo výrobe v tom istom čase. Pieseň dostala názov Beyond the Laughing Sky. (Hystory)
  • Ve své době měl tento Disneyho film problémy s cenzurou. Té se nelíbila scéna s housenkou kouřící z vodní dýmky hašiš. (wosho)
  • Pre film bolo napísaných 14 piesní. (Hystory)

Reklama

Reklama