Reklama

Reklama

Alenka v říši divů

  • USA Alice in Wonderland (více)
Ukázka z filmu 3

Obsahy(1)

Nesmrtelná literární klasika Lewise Carrolla, Alenka v říši divů, oživili animátoři studia Disney do nádherné magické podoby. Osudy Alenky se začnou ubírat zvláštním směrem ve chvíli, kdy se objeví věčně spěchající Bílý králík. Při honbě za ním Alenka prolétne dírou a dopadne do říše divů. Tam potkává panoptikum oživlých předmětů a postaviček, jako třeba Tweedledee a Tweedledum, Bláznivého kohouta a Srdcovou královnu. Alenka v říši divů je plná fantazie a legračních okamžiků. Právem patří mezi to nejlepší, co kdy studio Disney vytvořilo. Mezi speciálními bonusy DVD - speciální edice, naleznete například Virtuální večírek Bláznivého kohouta, nově nalezenou píseň kočky Škliby "Jsem zvláštní", zpěvník a mnohé další. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

Ukázka z filmu 3

Recenze (137)

marek29 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že ve 21 letech jsem se podíval znova a už to není ono :D dětská fantazie je dokonalý nástroj a když si vzpomenu, jak jsem kazetu s Alenkou hltal, je to pecka. Ale teď už se mi jen vysvětlilo pár věcí, které jsem jako špunt nechápal. Jinak stále platí a vždy platit bude, že se jednalo o jednu z mých nejoblíbenějších pohádek. Proto hodnotím 4 hvězdičkami, které bych možná jako malý uličník bez váhání udělil :) s hodnocením "SRDEČNÍ ZÁLEŽITOST" ()

unclejack 

všechny recenze uživatele

Pôvodne som udelil len priemerné hodnotenie, aj vzhľadom na to, že občas sa tvorcovia nechali uniesť bláznivosťou, ktorá zrejme mala byť vtipná, ale u mňa to príliš nefunguje. Na druhej strane fantáziu tvorcov treba obdivovať a ich umenie vykresliť svet nespútanej imaginácie predlohy Lewisa Carrolla si zaslúži uznanie - a po videní Burtonovej verzie som musel uznať, že je voči tvorcom tohto animovaného filmu nespravodlivé hádzať ich na jednu úroveň. Zaujímavé meno sa podpísalo pod scenár a z môjho pohľadu jeho najlepšiou časťou je podobenstvo o mrožovi. Hudba celkom funguje, réžia obstojná. Tak či onak sa musím priznať, že existujú celé húfy Disneyoviek, ktoré mám radšej a ktoré sú akosi schodnejšie pre diváka, ktorý sa pri nich chce najmä baviť - občas možno dojať - a nie byť bombardovaný podivnosťami. ()

Reklama

chrispe 

všechny recenze uživatele

Ač jsem fanda klasických disneyovek, Alenka mě vůbec nebavila. Na mě je tam asi až moc fantazie. :D Starší dcera vydržela celou dobu, i když - popravdě - kdybych ji nabídla jinou zábavu, tak by nejspíš bez mrknutí oka příběh opustila. Na mě tam bylo MOC všeho, neskutečný mišmaš. Carollovu předlohu jsem nečetla. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Asi jsem už vyrostl z dětských filmů nebo jsem úplný ignorant. Ale tato klasická disnyovka je neskutečně uječená, uřvaná a strašně bizarní. Jasně, kniha a tedy námět je ujetý a pohádka logicky taková musí být také, ale ať tak či onak, prostě tohle je děs. Nebýt dabingu mně oblíbené Lucky Vondráčkové dal bych snad odpad. PS: píšu to, když se asi po osmé opakuje věta "Srazte jí hlavu" a autorům bych ji rád srazil. Psycho! ()

melloun 

všechny recenze uživatele

Neskutečně ujetá pohádka, která je i po tolika letech perfektní. Vyhýbá se standartním klišé a pohrává si s divákovou fantazií. Zvířátka poskládaná z různých předmětů jsou opravdu výjimečná, ani ostatní postavičky se nenechávají zahanbit a jsou hodna zapamatování (třeba král a královna). Díky Alence jsem také získal nový důvod ke každodenním oslavám, protože jsem zjistil, že existuje den nenarozenin! :-D ()

Galerie (145)

Zajímavosti (12)

  • Ve své době měl tento Disneyho film problémy s cenzurou. Té se nelíbila scéna s housenkou kouřící z vodní dýmky hašiš. (wosho)
  • Pre film bolo napísaných 14 piesní. (Hystory)
  • Projekt byl ve vývoji po dobu 10 let. Samotná produkce pak zabrala let 5. (Dlee)

Reklama

Reklama