Reklama

Reklama

Alenka v říši divů

  • USA Alice in Wonderland (více)
Ukázka z filmu 1

Obsahy(1)

Nesmrtelná literární klasika Lewise Carrolla, Alenka v říši divů, oživili animátoři studia Disney do nádherné magické podoby. Osudy Alenky se začnou ubírat zvláštním směrem ve chvíli, kdy se objeví věčně spěchající Bílý králík. Při honbě za ním Alenka prolétne dírou a dopadne do říše divů. Tam potkává panoptikum oživlých předmětů a postaviček, jako třeba Tweedledee a Tweedledum, Bláznivého kohouta a Srdcovou královnu. Alenka v říši divů je plná fantazie a legračních okamžiků. Právem patří mezi to nejlepší, co kdy studio Disney vytvořilo. Mezi speciálními bonusy DVD - speciální edice, naleznete například Virtuální večírek Bláznivého kohouta, nově nalezenou píseň kočky Škliby "Jsem zvláštní", zpěvník a mnohé další. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

Ukázka z filmu 1

Recenze (137)

Němi 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch disneyovek, právem šířící děsivé představy o kýčovitosti a blbosti filmů WD studia. Příběh je pryč, zůstalo jen několik "roztomile" potrhlých zvířátek, které v "rozkošných" písničkách hupkají. Přitom Disney vyprodukoval několik filmů, které se ke klasice řadí právem... no Alenka k nim rozhodně nepatří. Nezajímavá titulní postava, opravdu otravné vedlejší charaktery, nulový příběh (přitom tak úžasná předloha), nechutná roztomilost všeho co se jen na moment objeví... I přes minimální délku bylo třeba hodně přemáhání, abych film vůbec dokoukal. ()

Bonniesgun 

všechny recenze uživatele

Alenka není má nejoblíbenější disneyovka, ale určitě si zaslouží nejvyšší hodnocení. Proč? Zaprvé - je to klasika, ať už od Carrolla, nebo u Disneyho. Zadruhé - určila, jak si budou všichni lidé představovat Alenčinu říši. Tak a už nikdy jinak. (jak v nedávné době potvrdila i 3D Alenka) Zatřetí - ukázala, co OPRAVDU znamená "mít fantazii". Protože - napadlo by vás hrát kriket s plameňáky, sebrat ptákům křídla a dát jim místo toho deštník nebo namazat motýly medem? Alenka je prostě klasika nejklasičtější! A plameňáci už mi budou navždy připomínat hole na ten divný sport... ()

Reklama

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Netypická Disneyovka, ktorá sa líši od ostatných svojou kresbou ale aj výjavmi akoby z huličskej párty. Neviem si vôbec predstaviť ako by som tento film vímal vo svojom rannom detstve. Moc by som si z toho asi neodniesol. Avšak tie krátke epizódky, kde každá je svojim spôsobom úchylná, sú naozaj hodné pozretia si. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Ač jsem fanda klasických disneyovek, Alenka mě vůbec nebavila. Na mě je tam asi až moc fantazie. :D Starší dcera vydržela celou dobu, i když - popravdě - kdybych ji nabídla jinou zábavu, tak by nejspíš bez mrknutí oka příběh opustila. Na mě tam bylo MOC všeho, neskutečný mišmaš. Carollovu předlohu jsem nečetla. ()

Honzus 

všechny recenze uživatele

Jedním z důvodů, proč bych se chtěl vrátit do doby, kdy mi bylo pět, je nechat se s rozzářenýma očima znovu fascinovat Blbounem, Kočkou Šklíbou, Srdcovou královnou a dalšími postavami fantastické říše divů. Objektivné velmi nadprůměrná, pro mě osobně však nejkouzelnější a nejnostalgičtější disneyovka. ()

Galerie (145)

Zajímavosti (12)

  • Pre film bolo napísaných 14 piesní. (Hystory)
  • Projekt byl ve vývoji po dobu 10 let. Samotná produkce pak zabrala let 5. (Dlee)
  • Jedná se o první Disneyho pohádku, ve které tvůrci u závěrečných titulků jmenovali také dabéry, kteří postavy dabovali. (Dlee)

Reklama

Reklama