Reklama

Reklama

Lady a Tramp

Trailer

Obsahy(1)

Roztomilá psí slečna Lady žije spokojeně s mladou manželskou dvojicí. Spí v měkce vystlaném košíku a pyšní se třpytivou psí známkou, která je v jejích očích krásným šperkem. Hodně času tráví se svými kamarády, dvorným Fouskem a stárnoucím Barykem, který už dávno ztratil svůj proslulý čich. ve stejném městě, v rozeschlém sudu na okraji nádraží, žije toulavý pes Tramp. Živí se zbytky jídla na dvorcích místních hostinců a úspěšně uniká nástrahám svého úhlavního nepřítele, pohodného. Náhodné setkání Lady se světáckým Trampem na fenku silně zapůsobí. Láká ji volnost jeho života, neboť se u svých pánů cítí odstrkovaná kvůli očekávanému přírůstku do jejich rodiny. A když se k manželům nastěhuje diktátorská teta Sára se svými siamskými kočkami, Lady uteče a okusí nezávislý život po boku Trampa. jejich dobrodružství však pro Lady skončí v síti pohodného a před smutným osudem ji zachrání jen její známka. Psí tulák se ale nevzdává. Ví, že tahle psí slečna je mu souzena a je ochoten pro ni nasadit i vlastní život. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (216)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Psíkovská červená knižnica v tom najlepšom zmysle. Nechýbajú všetky možné ľudské charaktery v psom podaní a v animácii sú zobrazené lepšie, ako by to dokázali skutoční ľudia. Jednoduchý príbeh pre deti je aj s podtextami, v ktorých si svoje nájdu tí odrastenejší. Na pohľad by som filmu ani neveril jeho vysoký vek. –––– Tak vidíš, Krásko, když jsi volná a bez obojku, tak je život nejkrásnější. –––– To už řekl Gorkij ve své hře Na dně, citát: „Zoufalý tvor musí najít ještě zoufalejšího tvora. Pak je šťastný.“ Konec citátu. – Boris je filozof. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch pro mě lepších Disney-ovek. Méně trapných písniček, celkem milý příběh, hezky namalované, někdy možná přehršle roztomilostí, ale podle přítelkyně ideálně :). Nemohu říct, že se mi to nelíbilo, i když mi přijde zdejší cifra - 86% (12/2011) lehce nadhodnocená. Český dabing mi přišel hodně špatný, ale ten nemá vliv na má hodnocení... 4* budou akorát, protože stran animace je Disney pořád o krok napřed, než ty současné... samože nemyslím všechny (viz Shrek, Ice age, ....) Myslím třeba Madagaskar, Kung-Fu Panda apod.... ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Půvabná pohádková romance je klenotem animovaného filmu, který ani po pětapadesáti letech neztratil nic ze svého kouzla. Ať už jde o animaci nebo atmosféru, kterou už ty dnešní animované filmy nějak neumí. Spíš než pohádka je to téměř klasická romantická komedie jen zasazená do disneyovského světa, plná nezapomenutelných drobností, humoru a vkusného sentimentu. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Sladká romanca medzi rozkošným psím pokolením nemohla dopadnúť zle. Lady a Tramp je filmová perlička z dielne Disneyho okorenená nevinnými rozprávkovými charaktermi, kultová scéna hanblivého zblíženia ňufáčikov nad tanierom špagiet, je právom kultová, nádherná animácia a nadprirodzený svet, v akom by sme občas chceli zakotviť - rodinné domčeky posiate prúdom farebných stromov, čaro Vianoc umocnené rodinnou atmosférou, večerná idylka pri rozplývaní sa nad maličkou Lady schovatou pod vianočnou mašľou ... Tomuto sa hovorí čistá nádhera. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Poetický, dojemný, nadčasový snímek, který zná psí způsoby - i psí duši. Nevtíravě, s nenapodobitelným půvabem, lehkým vtipem i hlubokým porozuměním vypráví o psí věrnosti a psí lásce - ke psu ... i ke člověku ... v jednom z nejkrásnějších romanticko-dobrodružných animovaných příběhů všech dob. Nutno ovšem podotknout, že je to namyšlený dvounohý tvor, který (ač se pokládá za pána všeho tvorstva) si mnohdy psí náklonnost a oddanost nezaslouží. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (28)

  • Animátor Wolfgang Reitherman si do kanceláře, přímo na svůj stůl, pořídil krysu v kleci, aby studoval její pohyby pro správné vyobrazení ve scéně zápasu s Trampem. (HellFire)
  • Jedna z vůbec neznámějších filmových scén se špagetou při večeři se původně ve filmu ani neměla objevit. (HellFire)
  • Film se stal velice úspěšným, při rozpočtu 4 milionů amerických dolarů dokázal jen v USA vydělat téměř 94 milionů a celosvětově pak získal dalších 187 milionů dolarů. (Varan)

Související novinky

Nový Star Wars seriál bude obří

Nový Star Wars seriál bude obří

09.08.2018

Disney to se svojí streamovací službou patrně myslí vážně. Konkurence Netflixu, Amazonu, nebo Hulu bude spuštěna někdy v příštím roce, a objeví se na ní např. nové verze pohádek Lady a tramp nebo Meč… (více)

Reklama

Reklama