Reklama

Reklama

An Adventure in Space and Time

(TV film)
Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Film zachytáva príbeh vzniku britského  fenoménu Doctor Who. Dramatická rekonštrukcia zachytávajúca hlavných tvorcov ako aj začiatky nakrúcania vznikla z príležitosti 50. výročia premiéry pôvodnej verzie najdlhšie vysielaného sci-fi seriálu všetkých čias. (The M)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (52)

HAL 

všechny recenze uživatele

Fanoušci Doktora si přidají jednu až dvě hvězdičky, přesah nad rámec pocty a zachycení vzniku jednoho z největších televizních kultů tu moc není, dobovka o natáčení televize v době kdy byla ještě černobílá je to jen povrchně - o fungování BBC v šedesátkách se tu nikdo moc nedozví, a drama o překonávání šovinismu a rasismu doby je také jen lehce naťuknuto. Prim tu hraje první Doktor a jeho hledání sebe sama, kreativní proces původních autorů, spousta odkazů a perliček, těžkotonážní nostalgie, a závěrečné laskavé pomrknutí ze kterého vyjekne nadšením každý fanda. 8/10 ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

V BBC tyhle dobové životopisné filmy prostě umí a v případě jednoho z jejich největších klenotů, Doctor Who, to platí dvojnásob, nevím, jestli náhodou taky nedisponují nějakou tou Tardis, protože při tomto máte zkrátka pocit, jako kdybyste se vážně dívali na záběry z roku 1963. David Bradley je jako první Time Lord naprosto excelentní a když na sebe obleče onen ikonický oblek, tak od Williama Hartnella takřka k nerozeznání. Film mapující začátky DW zaujme nejenom fanoušky, ale především oni dokáží docenit všechny ty perličky jako je vznik zvuku Tardis při startu (ono slavné :-)) nebo třeba její interiér. A to, že ani Doctor Who nezažíval zrovna růžové začátky, už tak nějak patří ke koloritu věci. Úžasná pocta tomuto světovému fenoménu, výteční herci, spousta všem Whovianům důvěrně známých propriet, zkrátka zážitek a když se v závěru asi na dvě vteřiny objevil i Matt Smith, aby symbolicky převzal od Williama štafetu, tak už jsem měl co dělat, abych zase jednou nemusel hledat kapesník... Hail to the King, hail to the Doctor. "CS Lewis meets HG Wells meets Father Christmas." ()

Reklama

boshke 

všechny recenze uživatele

Aneb jak Dalekové a jejich "Exterminate!" Doktora zachránili... Ač jsa odkojen novodobým Doktorem a nemám ani v plánu s klasickým začínat (679 dílů působí opravdu "hrozivě"), velice jsem si užil tuto cestu časem do roku 1963, do času samých počátků tohoto fenoménu, kterého jsem se stal obětí v posledních měsících taky. Ani jsem o těžkých Doktorových začátcích neměl tušení, a tak bylo zajímavé sledovat, čím vším si museli tvůrci projít, než tento kult nastartovali... 100% ()

TeraBum 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoiler! 50. výročí ve mě kdoví proč vyvolalo spoustu emocí, a tenhle film (očividně dělaný s láskou) byl jako krásná tečka za tím vším. Původní řady jsem sice neviděla, ale četla jsem o nich a chovám je v nesmírné úctě. Obrovský zážitek, dovršený nesmírně podařeným a emocionálním závěrem s Mattem Smithem, při kterém si člověk uvědomí, jak moc znamená těch 50 let. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Aj keď seriál nepoznám, je tento televízny film sprevádzajúci diváka úplnými začiatkami britského sci-fi kultu zaujímavý. Vidieť zdrod niečoho prelomového, v čase keď nazeranie do budúcnosti bolo iné ako v dnešnej dobe, v prípade vedecko-fantastického žánru na palube televízie ani nehovoriac, je určite atraktívna téma. Naviac s tradične skvelými hereckými výkonmi. Akurát by som si to vedel predstaviť aj bez toho počiatočného a všadeprítomného komična. Záver už ale pekne odsýpal, čo bolo podthnuté aj dojemnou ukážkou originánych tvorcov. A navnadilo ma to na pozretie proklamovaného seriálu. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (11)

  • Větu z filmu „I don´t want to go", kterou pronesl David Bradley (William Hartnell) v závěrečné pasáži, kdy bylo rozhodnuto, že v roli Doktora Who končí a bude nahrazen, pronesl v obdobné pasáží i seriálový Doktor Who (David Tennant), když měla proběhnout jeho regenerace. Věta ve filmu není náhodou, v následující scéně v Tardis se setká s dalším doktorem (Matt Smith). (P. J. D.)
  • Mark Eden, jenž si ve filmu střihl roli kontrolora pro televizi BBC, hrál titulní roli v sérii Marco Polo v éře Williama Hartnella. (jezurka42)

Reklama

Reklama