Reklama

Reklama

Hluboko v srdci San Francisca, čínské čtvrti, má zemřít jeden malý chlapec. Střelba však zasáhne jiný cíl - neznámého cizince. Doktorka Grace Hollawayová dělá pro jeho záchranu co může. Nerozumí však tajemnu, které neznámého obklopuje. Kdo je ten muž se dvěma srdci? Proč jeho tělo mizí? A kdo je ten šílenec, který ji žádá o pomoc s tím, že on je ten mrtvý muž a zároveň cestovatel časem známý pod jménem Doktor? Nejde tu však pouze o život Doktora, ale i o osud celého lidstva. 31.12. 1999 má být totiž zničena celá planeta. Zatímco se nic netušící lidé připravují k oslavě nového tisíciletí, bojuje Grace zoufale s časem, aby zabránila katastrofě! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (36)

novoten 

všechny recenze uživatele

Devadesátá léta Pánům času nepřála a jediným zaznamenaným dobrodružstvím je tak tato anabáze v San Franciscu. Přestože původní seriál považuji za chvályhodný počin, který dnes už bohužel nelze sledovat s plnou pozorností a vážnou tváří, na osmou Doctorovu podobu a dějové přemostění mezi starými a obnovenými dobrodružstvími jsem si v rámci oslav padesátých narozenin celého fenoménu čas našel. A nutno říct, že se mi potvrdila domněnka, kterou jsem měl v hlavě už nějakou dobu - tedy to, že Paul McGann si zasloužil cestovat v Tardis podstatně delší dobu než necelý jeden celovečerní film. Souboj s jedním z nejikoničtějších nepřátel nebo tokání s pozemšťankou mu totiž jde skvěle a přestože celý příběh trpí nejedním neduhem či občasným logickým škobrtnutím, má v sobě tento (tehdy zatím ještě marný) pokus o reimaginaci modré budky něco do sebe. Čtvrtá hvězda ale jen za výtečné herectví ústředního tria a nepochybně i z čirého fanouškovství. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco výrazně slabého co bude citelně poznásilňované americkým přístupem a možná právě proto jsem z toho ve výsledku víceméně nadšený. Ano má to nezaměnitelný charakter amerických béček devadesátých let (..s důrazem na slova "amerických" a "devadesátých"), sem tam vyskočí nějáký logický nonsens a příběh je celkově tak nějak slabší, ALE má to nadšení a ducha obou doktorových srdcí a především parádně vybrané herce. McGann je neuvěřitelně chytlavý a sympatický Doctor, který v sobě mixuje srdečnost, potrhlost, nadšení i odvahu v tak neuvěřitelně chutném koktejlu, že to musí hnout i pravověrnýma tenantovcema. Roberts je fakt respektbudící Master který svým evilxichtem dokáže vytáhnout nahoru i poměrně nezáživnou zápletku. A i Daphne Ashbrook jako doktorova doktorka do své role perfektně sedí a ta jiskra mezi nima je....... Podtrženo sečteno jde o dějově průměrnou doktorovku ze které ale poutavé charaktery, vtip a nadhled dělají nadprůměrný kousek. ()

Reklama

jh666 

všechny recenze uživatele

Tohle si opravdu zaslouží vyšší hodnocení než nějakých 63%. Paul McGann je jako Doktor skvělý, taktéž jeho společnice Grace byla výborná, a Vládce? Dokonalost. Američani jsou fakt blázni, že tohle zařízli po pilotním filmu. Jediná výtka, kterou jsem našel je pro mě přeplácaná řídící místnost v TARDIS. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

I přesto, že se Paul McGann jeko Doktor ukáže pouze v tomto filmu (což je nesmírná škoda), tak jsem si ho totálně zamiloval a mohu říct, že je rozhodně jedna z nejlepších reinkarnací. Hudba jak jinak než vynikající, efekty krásně televizní, atmosféra jedinečná a chvílema neskutečně napínavý. Podle mě by si zasloužil vyšší hodnocení, než zdejších 62%. EDIT. Tak se Paul ukázal i jinde a jsem za to moc rád! (ten Paulovo hlas je boží!) ..... "You will die If I leave you here. - We all gonna die If you don´t! Go!" ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Bohužel, v porovnání s o devět let starší reinkarnací doctora tento televizní mezičlánek smutně zaostává. Pořád je zde sice nádech i atmosféra příběhů nejsympatičtějšího cestovatele časem cítit, avšak ani osmý Doctor ani Eric Roberts coby další ze životů jeho nemesis Mastera jednoduše nestíhají. Škoda. Jako béčkový oslí můstek mezi starou a novou sérií film funguje poměrně dobře ale v kontextu novodobého seriálů patří k tomu nejhoršímu. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (24)

  • Osmý doktor (Paul McGann) nosí vždy u sebe malý papírový pytlík s jelly belly, které každému nabízí. Jedná se o odkaz na druhého doktora (Patrick Troughton) a čtvrtého doktora (Tom Baker), kteří dělali to samé. (P. J. D.)
  • Jedná se o první příběh Doktora Who, který byl natočen mimo Evropu. (P. J. D.)
  • Fanoušci přiřadili ke snímku podtitul "Enemy Within", v překladu "nepřítel uvnitř", aby ho bylo snadné odlišit od ostatních příběhů. (jh666)

Reklama

Reklama