Reklama

Reklama

Generation Iron

Trailer 2

Obsahy(1)

Jedná se o dokumentární snímek z kulturistického světa, kde nahlédneme nejen do zákulisí kulturistických soutěží, ale i do běžného života několika borců. Film je situovám a určen pro širší spektrum publika. Zjistíme tak co pojem "kulturista" všechno obnáší. (Expertt)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (84)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Pre fanúšikov tohto športu rozhodne fajn zážitok nazrieť bližšie na (svoju obľúbenú) aktuálnu špičku Bodybuilderov. Slušne zrežírované, fajn atmosféra, dobrý soundtrack. Škoda len, že väčšina čo sa venuje tomuto športu a čo ho sledujú už vie ako sa to skončí. O trochu slabšie ako Pumping Iron a to s jedeného prostého dôvodu - Arnold :-) 90% - 5* ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Dokument výborný, ale chyběla mi tam problematika stravování a hlavně steroidů + dalších látek na podporu tvorby svalů. Jinak osobně kulturisty moc neuznávám, podle mě je to psychická porucha vycházející z nějakých komplexů z dětství podobně jako třeba anorexie, akorát na rozdíl od anorexie je kulturistika lépe prodejná. ()

Reklama

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Generation Iron je poměrně dobrý dokument, sem tam se dozvíme zajímavé věcí. Nadruhou stranu se to celé tváří, jak to rozebírá osudy kulturistů, ale je to spíše jen takové pozlátko na povrchu, než že by to zkoumalo něco do hloubky. Cvičim, žeru, je to otročina, jsem nejlepší, všichni ostatní se jděte vycpat, jo a neberu steroidy!!! Pro mě to bylo takové povrchní poselství. Např. takový Pumping Iron to zvládl o dost lépe řekl bych, možná to bylo tím, že se nesoustředil na tolik postav nebo jestli to bylo Arniem ;) Generation Iron jak jsem řekl na začátku je dobrý dokument, ale chtělo ho udělat nápaditější... ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Generation Iron (2013) se zaměřuje na adepty (Phil Heath, Kai Greene, Branch Warren, Dennis Wolf, Ben Pakulski, Hidetada Yamagishi a Roelly Winklaar), kteří mohou získat sošku Sandowa a titul Mr. Olympia 2012. Victor Martinez zde má také poměrně dost prostoru, ale proti ostatním je znevýhodněn šestiměsíčním tréninkovým skluzem. Mickey Rourke se v dokumentu neobjeví, ale diváci ho uslyší jako vypravěče. Jako speciální hosté vystoupí: Jay Cutler, Ronnie Coleman, Lou Ferrigno a Arnold Schwarzenegger. Nemůže chybět Mike Katz, který stále nemůže najít své triko. Kai Greene rozhodně překvapil svým uměleckým nadáním. V porovnání s původním dokumentárním filmem Pumping Iron (1977) chybí nějaké to napětí a rivalita. Současná kulturistika (bodybuilding) by měla ubrat na objemu a více se zaměřit na estetiku, protože vypouklé břicho nevypadá u některých soutěžících vůbec hezky. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

pre mňa ako človeka, ktorý o tomto obore ľudského snaženia nevedel viac, než absolútne minimum získateľné z obálok muscle & fitness, bol tento dokument veľmi prínosný; zaujímavé, ako američania dokážu k domumentu pristúpiť z hľadiska napätia, výstavby, konfliktu a štruktúry podobne, ako k hranému: tento film má "main event", protagonistu, antagonistu, americký sen, from zero to hero schému, pátos, humor, rodinu a švarcenegra: úžasný koktejl ()

Galerie (34)

Zajímavosti (7)

  • Na konci závěrečných titulků k filmu Generation Iron se objeví postarší muž, Mike Katz, jež rovněž účinkoval ve filmu Železný Schwarzenegger (1977), kde mu coby mladému kulturistovi ukradnou červené tričko, které v této scéně stále hledá. (Platom)
  • Phil Heath se stal posledním vítězem Mr. Olympia, kterému osobně pogratuloval spoluzakladatel této soutěže a "otec kulturistiky" Joe Weider, jenž zemřel 23. března 2013 ve věku 93 let. (RadimX)
  • Vlad Yudin řekl, že nejtěžší natáčení bylo s Kaiem Greenem v jeho malém bytečku v Brooklynu, kam se muselo vtěstnat až 15 pracovníků filmového štábu. (RadimX)

Reklama

Reklama