Reklama

Reklama

Větší, silnější, rychlejší

(festivalový název)
  • USA Bigger Stronger Faster*
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

„Američané milují vítěze a nesnášejí poražené,“ říká generál Patton v ukázce použité v dynamickém dokumentárním vhledu do společnosti, jež se naivně pyšní superlativy. Na příkladu vlastních bratrů, kteří v touze podobat se Sylvesteru Stalloneovi či Arnoldu Schwarzeneggerovi podlehli dočasnému kouzlu steroidů, Christopher Bell kongeniálně ilustruje úskalí filozofie vítězství za každou cenu. Vizuálně našlapaný a skvěle sestříhaný dokument produkovaný tvůrci filmů Bowling for Columbine a Fahrenheit 9/11 nabízí originální směs notoricky známých popkulturních odkazů a intimního příběhu v komediálně-dramatickém ladění. Zpovědi členů amerického Kongresu, profesionálních atletů či lékařských expertů dokreslují s upřímností předestřený nelichotivý obraz „národa na steroidech“, nad kterým se vznášejí nevyřčené otázky: Co uděláte, když zjistíte, že všichni vaši hrdinové porušili pravidla? Zůstanete na straně hrdinů, nebo pravidel? [43. MFF KV 2008] (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (145)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Ja by som nedával medzi Chrisa Bella a Michaela Moora až tak tučné rovnítko, aj keď k tomu film svojím pojatím a štýlom nabáda (Chris čo to evidentne obkukal). Zatiaľ čo Moore skáče od témy k téme a popularizuje, manipuluje (vyberte ti) to čo sa mu zachce, tak Bellov príbeh je predovšetkým osobná spoveď, je to jeho nesplnený sen, jeho rodiny, jeho blízkych. A o to viac je príbeh uveriteľnejší, úprimnejši a neposledne aj prekvapivo tématicky zaujímavý (nie len pre musculínov z okresnej činkárne). Trochu skepticizmu, nadhľadu a prižmúreného oka (predsa len debut) a u mňa bez výrazných výhrad. 80% ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Hned na úvod: s dokumenty nemám moc velké zkušenosti, tak maximálně "provaření" Moore či Spurlock si u mě škrtli, a přitáhli mě spíše kvůli zábavností svých vymazlených dítek. Bigger, Stronger, Faster* nabízí hodně atraktivní téma a dle mého názoru jeho velmi nezaujaté podání (oproti např. již zmiňovanému Moorovi). Dokument není ani tak o anabolických steroidech, jako spíš o touze/snaze přibližovat se svému vzoru a také trochu o poznávání základu pravého "Američana". Což mu ale neubírá na zajímavosti a přijatelné srozumitelnosti. Ale ve skutečnosti, po jeho skončení mám spíše více otázek než odpovědí. A neměl by právě tohle správný dokument do dívákovy hlavy dostat? Jen ať si to sám rozebere a usmaží si palici... Edit: zvyšuji hodnocení, protože i po pár dnech nemůžu ten dokument dostat z hlavy. 90 % ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Určitě zajímavý dokument, ale nesmírně nudně zpracovaný. Navíc, abych řekl pravdu, tak netuším, o co se ve své podstatě snažil. Protože v jeden moment říká, že brát steroidy je přece normální a o chvíli později nám tvrdí, že je to podvádění a že se nám mimo jiné zcvrknou kulky. V tomto případě bych byl radši, kdyby bylo cílem dokumentu steroidy POUZE ospravedlnit a ukázat, že steroidy nelze srovnávat s kokainem apod. Takhle moc nechápu smysl. Navíc zpracování bylo na můj vkus až moc nudné a utahané. 45% ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Dobře vyprávěný dokument o steroidech a o podpůrných látkách, které v dnešní době pohltili každý sport. Je to dokument, který jsem chtěl rozhodně vidět, jelikož informace o steroidech mám nulové a tato problematika mě velice zajímá. Jestli máte podobný zájem dozvědět se o těchto látkách mnohem více a z mnoha pohledů, tak určitě do toho jděte a udělejte si pohled na věc sami. Inteligentní film s dobrými postřehy, zajímavými sestřihy a dobrou hudbou, já hodnotím 4 hvězdičky… ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Kdo nesype, nežije, aneb sonda do světa bobulářů z každého sportovního odvětví. Nejde jen o kulturistiku, jde o nic nepodsouvající pohled, do novodobé, dopingem prošpikované sportovní současnosti.. Naprosto přirozeně natočené, s šikovně ptajícím se Bellem a s prostorem "udělat si vlastní názor"....výjimečné!!! ()

Galerie (7)

Související novinky

Český herecký úspěch v Karlových Varech

Český herecký úspěch v Karlových Varech

13.07.2008

Přestože si nejnovější režijní počin Michaely Pavlátové Děti noci samotný cenu neodnesl, hlavní herečtí představitelé filmu Martha Issová a Jiří Mádl doslova ovládli podium velkého sálu hotelu… (více)

Reklama

Reklama