Reklama

Reklama

Větší, silnější, rychlejší

(festivalový název)
  • USA Bigger Stronger Faster*
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

„Američané milují vítěze a nesnášejí poražené,“ říká generál Patton v ukázce použité v dynamickém dokumentárním vhledu do společnosti, jež se naivně pyšní superlativy. Na příkladu vlastních bratrů, kteří v touze podobat se Sylvesteru Stalloneovi či Arnoldu Schwarzeneggerovi podlehli dočasnému kouzlu steroidů, Christopher Bell kongeniálně ilustruje úskalí filozofie vítězství za každou cenu. Vizuálně našlapaný a skvěle sestříhaný dokument produkovaný tvůrci filmů Bowling for Columbine a Fahrenheit 9/11 nabízí originální směs notoricky známých popkulturních odkazů a intimního příběhu v komediálně-dramatickém ladění. Zpovědi členů amerického Kongresu, profesionálních atletů či lékařských expertů dokreslují s upřímností předestřený nelichotivý obraz „národa na steroidech“, nad kterým se vznášejí nevyřčené otázky: Co uděláte, když zjistíte, že všichni vaši hrdinové porušili pravidla? Zůstanete na straně hrdinů, nebo pravidel? [43. MFF KV 2008] (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Nin

Nin (hodnocení, recenze)

:)) Komiku. Chtěl jsem ti doporučit nějaký recenze, abys trochu pochopil, co jsi vůbec viděl, ale myslím, že by to bylo zbytečný, protože bys je nejspíš označil za "naivní a od základu zlé" :))

Sbohem, pane dospělý a zkušený :)

majo25

majo25 (hodnocení, recenze)

Nin: Myslím, že ty si tu mimo. A si poriadne naivný. Čo ti vsunú po nos, to zožerieš aj s navijákom. Už aj podla tvoji otázok či argumentov vidno, že vobec nevieš o čom rozprávam. Každá veta, ktorú si napísal je velmi naivná a je od základu zlá. A ja nemám vobec chut ti to "odspodu" vysvetlovat - nie som dobrý ani pedagóg, ani rečník. Poviem ti len jedno, že musíš dospiet a nabrat vela skúseností. Ale ja ti v tom fandím :) Skončili sme.

Nin

Nin (hodnocení, recenze)

Anebo prostě jen poslouchat to, co říká hlavní vypravěč. Nekoukal jsi na to s maďarskejma titulkama nebo tak?

"Vtlačili" tam ledatak to, že není žádná jednoduchá odpověď, žádný steroidy = zlo/dobro, žádné americký svaloch je ten pravý hrdina a tak dále...

Pokud tě tak vydráždila ta vlastenecká věta o tom, že přes to všechno má Ameriku, svůj domov, ze všech zemí nejradši... Tak to je tvůj problém, každopádně jsi tu naprosto mimo.

majo25

majo25 (hodnocení, recenze)

Nin: Nepochopil si to ty. Sme v Amerike, teda aspon autori tohto dokumentu, a oni na to pozerajú americkými očami. Nepozerajú čo je správne (alebo ked, tak len velmi všeobecne), ale na to, čo si ONI myslia, že je SPRÁVNE. Musíš "pozerat" medzi riadkami, a hladat veci, ktoré síce oni nechceli vtlačit do tohto dokumentu, ale ony sú tam jednoznačne prítomné. 

Nin

Nin (hodnocení, recenze)

Nepochopil jsi to. Právě na to, jak se steroidy může deformovat sport, tenhle dokument jasně alarmujícím způsobem poukazuje. Maximálně tam vysvětluje, CO k tomu sportovce vede ("když to berou všichni ostatní, proč ne já?"), ale ne že je to tak SPRÁVNĚ, právě naopak.

 

Tomu americkýmu tupýmu pohledu to pálí víc než tobě.

majo25

majo25 (hodnocení, recenze)

"Američania sú najlepší národ na svete" - to netvrdím ja, ale sám autor tohoto dokumentu na jeho konci. To hovorí za všetko. Polovička dokumentu je o klamaní a podvádzaní všetkých. Do popredia dokumentu sa dostáva "fakt", presvedčenie" a "neodškripitelná výhovorka", že anabolické steroidy sú v poriadku, však aj ostatní ich berú. Druhá vec, čo hovorí za všetko. Ked k tomu pridáte typicky americký tupý a velmi naivný pohlad, tak už viete, čo je to za dokument. Plusom tohoto dokumentu je však humor (Schwarzeneger je největší nakopávač prdelí). Moje hodnotenie: 65% 

LukeCJ

LukeCJ (hodnocení, recenze)

Naopak hodnocení klidně mohlo být ještě větší , de vidět žes to asi nepochopil .. protože todle je jedno z mála videií , kde se snaží o steroidech mluvit objektivně z více pohledů ,naopak od toho zažitého známého mediálního pohledu,který se vybaví většině lidem , když se řeknou steroidy.... Prostě není steroid jako steroid a je chyba ,že laická veřejnost tak říká všemožným zakázaným látkám ... Co by se podle mě mělo zlepšit je výzkum, určitě by to pomohlo obou stranám ...

MartinezZ

MartinezZ (hodnocení, recenze)

Nechápu, kde se tady vzalo to obrovské hodnocení. Skoro dvě a půl hodinové mluvení o tom, co se už přeci ví - všude se podvádí a lže a co je špatné a co ne záleží na interpretaci. A když do toho navíc začnete plést politiku... Sestříhat to nejzajímavější na 45 minut a stačilo by to. A netvrďte mi, že jste to do těď přinejmenším netušili...

Související novinky

Český herecký úspěch v Karlových Varech

Český herecký úspěch v Karlových Varech

13.07.2008

Přestože si nejnovější režijní počin Michaely Pavlátové Děti noci samotný cenu neodnesl, hlavní herečtí představitelé filmu Martha Issová a Jiří Mádl doslova ovládli podium velkého sálu hotelu… (více)

Reklama

Reklama