Reklama

Reklama

Paranormal Activity: Prokletí

  • USA Paranormal Activity: The Marked Ones (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jesse (Andrew Jacobs) právě dostudoval střední školu a ocitl se na prahu typické prázdninové nudy. Během zoufalého hledání jakéhokoliv rozptýlení uslyší z větrací šachty podivný hluk z bytu o patro níž. S kamarádem „pošlou na průzkum" zapnutou videokameru, která zaznamená bizarní rituál. Z bizarního se stane děsivé, když obyvatelka onoho bytu náhle zemře a vzhledem k přítomnosti policistů na místě činu rozhodně ne přirozenou cestou. Zvědavost u kluků zvítězí nad pudem sebezáchovy a policejním páskám navzdory se rozhodnou sousedčin byt prohlédnout. Jako suvenýr si Jesse z expedice odnese podivné kousnutí, po kterém už jeho život nikdy nebude stejný jako předtím. Stejně jako životy těch, kteří se mu budou snažit pomoci. Podle režiséra Christophera Landona, který má na svědomí scénáře předchozích tří dílů, je toto volné pokračování jakýmsi bratrancem slavné hororové série. Do té doby fádní a nezajímavý osud hlavního hrdiny se vinou jeho zvědavosti nečekaně protne s tragickou historií postav předchozích dílů. Od tohoto protnutí vše půjde už jenom z kopce a na divácích bude, aby prudký nával filmového děsu přežili až do konce. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (247)

Avathar 

všechny recenze uživatele

No. Bodík k dobru, že sa tvorcovia rozhodli sériu trochu osviežiť (nové prostredie, postavy...), ale inak to každým dielom len mrvia a mrvia, pokusy o prepojenie či mytológiu pôsobia umelo, jeden nezmyselný zvrat za druhým (time travel, srsly?!) a vôbec... mám pocit, že sa to od pôvodne krásne jednoduchého konceptu stále len zbytočne zamotáva. Rozumiem, že treba divákov naťahovať, aby sa točili ďalšie diely a zarábali prachy, ale mňa to už pomaly začína otravovať... Niežeby som sa vyložene nudil, ale tak nejak mám pocit, že sérii dochádza dych. Tak dúfam, že to tvorcovia už nejako uzavrú a nechajú démonov spať. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Opět jsem se moc bál! Hned jak jsem viděl hlavní dvojici, měl jsem tak neuvěřitelný strach, že tu bude nějaká kravina! Celých dvacet minut jsem umíral nudou, ale pak se to stalo! Nejenom, že jsem viděl podivína, který byl čím dál tím divnější a divnější, ale hlavně jsem poznal nový rozměr nudy! Chcete ho poznat taky? Tak si pusťte tento film! SPOILER! Proč musí v každým dílu Paranormal Activity všichni umřít? Nemohl by to aspoň jeden přežít? ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

V určitých momentech to má hodně hutnou atmosféru a pojetí filmu jako homevideo mi sedí. Kamera byla přesto relativně klidná, takže mě nebolely oči jako z jiných found footage filmů. Je to jiné, než předchozí Paranormal Activity. Především v tom, že paranormálno je vyměněno za jakési démony a čarodějnice, které při určitých podmínkách (půlnoční osamocené sledování) umí vyděsit. Hvězdu navíc za to, že mě snad poprvé rozjezdová (neděsivá) vata vcelku bavila. Přesto jsou to spíše slabší 3*. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Ušmudlaná omladina zo špinavej kalifornskej štvrte nemá cez prázdniny čo robiť a tak v susednom dome špehujú čo by nemali, až sa jeden z nich stane „označený“ démonom, ktorý ho začne kontrolovať... Trilógiu "Paranormal Activity" mám vcelku rád. Štvrtý diel ma už moc neoslovil a tento nový spin-off je kvalitatívne ešte o niečo nižšie. Z väčšiny to vlastne nemá s "PA" ani moc spoločné a až v závere sa to chytí slamky, resp. mytológie komerčne rozbehnutej série. Celkovo je to ale iba zle natočená nuda, hraničiaca s trápnou paródiou, obsahovo na úrovni tých horších found footage hororov, ktorých ročne vychádzajú stovky a dočkajú sa iba malej pozornosti (čo by si zaslúžil aj tento počin). ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

tak bylo to zajímavější než předešlý díl z roku 2012 (to byla asi čtyřka), ale jinak rezervy tam jsou velké. Člověk nesmí moc zapínat mozek. Tady je fajn, že zase jen nejsme v nějakém baráku a že se střídají prostřihy z různých statických kamer. Tady to natáčí kluk na ruční kameru, takže jsme furt v pohybu. V reálu by jí sebou asi furt takhle netahal. Co jsem tak pochopil, mezi předešlými díly měla být snad i nějaká souvislost, která mi ušla. Jestli je tady nějaká, tak mi uniká opět. Společným jmenovatel je ale minimálně herečka Katie Featherson. Být ta série zajímavější, zjistím si to, ale takhle je mi to celkem fuk. Jinak ve filmu se nic pořádně nevysvětluje, a závěr je nicotný. Očividně šlo jen o to udělat pár dalších lekaček a pak to pustit do kin. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (10)

  • Jedná se o první díl série, ve kterém aktéři filmu drží po celou dobu kameru v ruce. (MikeCool)
  • Protože se výroba o pár měsíců protáhla (natáčení skončilo až koncem července), nebylo možné stihnout původně plánovanou premiéru filmu na americký svátek Halloween, kdy měly premiéru i ostatní díly. Jedná se tak o jediný díl série, který byl do kin uveden až v lednu. (SidneyP)

Reklama

Reklama