Reklama

Reklama

Duben 1945. Zatímco se spojenecká armáda pokouší o finální ofenzívu na evropské frontě, ujímá se válečný veterán, armádní seržant Wardaddy (Brad Pitt), velení tanku Sherman a vydává se s jeho pětičlennou posádkou na vražednou misi v týlu nepřítele. Tváří v tvář přesile početní i palebné a v doprovodu naprostého zelenáče, který se v jejich četě souhrou okolností ocitl, je Wardaddy se svými muži nucen získat navzdory veškeré pravděpodobnosti štěstí na svou stranu a dovést do úspěšného konce své hrdinské pokusy zaútočit na samotné srdce nacistického Německa. (Falcon)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (1 546)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $68miliónovTržby USA $85,817,906Tržby Celosvetovo $211,817,906Tržby za predaj Blu-ray v USA $15,493,533Tržby za predaj DVD v USA $17,318,340║ tak toto režisér David Ayer zvládol a náramne, opäť si našiel svoju pravú šálku kávy, je to drsné, kruté, nadmieru akčné, výbušné a v rámci danej doby a tankových súbojov to má silný atmosferický nádych, je veru na čo pozerať, má to dobré postavy dokonca aj taký herecký mišung ako Logan Lerman si tu našiel svoje miesto a prvý krát ma svojou hereckou akvizíciou nezhnusil a tak si odbil asi životnú úlohu,... záver mierne prehnane hrdinský ale dobre, beriem, bol to zážitok /90%/ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Bahno, strach, beznaděj, krev and The best job ever. Chlapácká týmovka, ve které spolehlivý Brad Pitt blbne s tankem. Válečné filmy mají sakra dlouhou tradici, tady se zaměřujeme na výborně sehrané osazenstvo amerického tanku nazvaného Fury, které toho na jeden den zažije opravdu hodně. Ostřílenou posádku za východu doplňuje vyplašený písař, jehož optikou scénárista a režisér David Ayer příběh sleduje. Druhá světová válka vrcholí, americká ofenziva se v Německu rozvíjí, na to, že se vzdají, ovšem nikdo příliš nesází. Od hollywoodského modelu nicméně nesejdeme, i když Ayer si jde trochu svou vlastní komornější cestou, ve které kromě opatrně temného Pitta hraje hlavní roli právě válka. Krutá, nespravedlivá, syrová. Zápletka je prostá, sbírka tehdejší vojenské techniky úctyhodná. Ayer, který také velmi dobře pracuje s pozadím, si prostředí druhé světové války hodně důkladně prozkoumal. Pitt tu svými bolestně získanými zkušenostmi vede mladé ucho (přerod na nespoutaného ničitele nácků je trochu kostrbatý, ať jsem fér), a tak trochu se jeho výchovou vnitřně vykupuje. Asi holt nějakého Hanebného pancharta nepěkně odkrouhnul. Zajímavě se jeví také scéna z německé rodiny, je jemná i neotřelá, aneb pomocí několika vajec ukažme trochu té náklonosti a civilizovanosti. Ale zpět k válečnému běsnění. I občasné hrdinské výjevy vždy válka přehluší. A její detailní výjevy bez dobrodružné romantiky zrovna tak. Tankem přejetou mrtvolou, pověšenými zrádci, amputovanou nohou, poházenými vojáky na korbách náklaďáků. Akce je intenzivní, řemeslo je vybroušené. Prázdné pohledy vojáků přikovají, Pitt je výborný, vnitřně zajímavější se však jeví Shia LaBeouf (dle mého jedna z jeho nejlepších rolí). Těším se na opětovné setkání. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Big Bear, Thomassi, Malarkey, jirijost, Georgex, Paxxx.cz, Volodimir2, Rambo 159, Petoss1, Hanna...to je výber mojich obľúbených užívateľov, ktorí majú radi filmy všeobecne, ale vo vojnovom žánri sa cítia rovnako ako ja zvlášť doma. Ak niekto z nich film štedro ohodnotil, tak prevažne z lásky k vojnovému žánru, ale určite nikto z nich nie je ani slepý ani blbý...Partia v tanku sa zišla parádna , B. Pitt je skvelý, scéna za stolom v nemeckom byte výborná, rovnako ako tanková prestrelka s nemeckým tigrom. To, čo sa nám tvorcovia snažia nakukať v závere však hraničí so zdravým rozumom. Keď v jednej z úvodných scén dokáže 14 ročný nemčúrik odstaviť panzerfaustom tank, tu v závere to nedokáže hneď 300 po zuby ozbrojených Nemcov. Ach jej...Film sa mi až do tohto momentu veľmi páčil, ale záver to poriadne zabil... Prečo Nemcov nemohlo byť 20-30? Prečo rovno 300? Schválne, koľko panzerfaustov ste napočítali? Ja, počas pochodu tej armády asi 7 kusov, potom boli otvorené 2 drevené bedne po 4 kusy, to je min. 15 kusov! B. Pitt si to pálil z guľometu jedna radosť, no v reálnom boji by to nebolo dlhšie ako 5 sekúnd...Film má dobrú atmosféru, akčné scény, je správne vojnovo "špinavý" a ten nešťastný záver beriem z veľkou rezervou z dôvodu, ktorý som opísal v úvode. ----- Blbci nie sme a to ani nemusíte mať špeciálne radi vojnový žáner, aby vám došlo, že záver je až rozprávkovo nereálny. O to viac, že sedia v tanku, ktorý bol nemeckej armáde skôr na smiech...70%. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Prďácký akčňák o amerických tankistoch kosiacich esesákov vo World War 2 Nemecku. Brad Pitt sa ako jediný z party v komornej chvilke umyje, ukáže svaly nabrané v LA Fitness, a ani po roku onanovania v železnom kokpite nepretiahne pohľadnu Nemku (ktorá by do toho šla). Pretože by to bolo neetické. Pointa filmu: Nie všetci esesáci boli zlí. Tu, a s vtipom, sa mali odohrávať tretí Expendables. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Železná srdce jsou vlastně sledem několika scén před samotným finále. O nějakým ucelenějším příběhu nemůže být řeč, ale to nevadí. Válka není jen o příbězích, ale i osudech, takže se dočkáme: kontrastu válkou nepoznamenaný zelenáč vs válkou otřískanej veterán, romantickýho minirománku, solidní takový bitvy, mnoha prázdnejch řečí, mála plnejch řečí a veleakčního finále. Dočkáme se taky dobrých hereckých výkonů. Brad bude prostě charismatickej chlap i když by hrál masařku natož šéfa tankový posádky. Trošku mě zklamal Shia, hlavně že si během natáčení jen tak vytrh kleštěma zub. Ještě se vrátím k tomu finále, nejsem expert na válku, ale přišlo mě divný, že snajpr se několikrát po sobě netrefí přesně. Němci opět běhaj proti kulkám, jak kdyby to byly jejich maminky s upečenou bábovkou, ale nechám toho. Technicky jsou ty scény natočený kvalitně, přehledně a třeba tanková bitka jeden proti třem přišla do filmu přímo z lahůdkařství. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (81)

  • Ve scéně uvnitř tanku Boyd Swan (Shia LaBeouf) kouří cigaretu Natural American Spirit, přestože se tyto cigarety začaly vyrábět až v roce 1982. (Maulincio)
  • Ve vystřižené scéně filmu, v níž se seržant Collier (Brad Pitt) poprvé setká s Normanem Ellisonem (Logan Lerman), se Norman představí a Collier na to zareaguje slovy, že je to zkurvené jméno. Později ale Normanovi řekne, že se tak jmenoval i jeho bratr, který umřel kvůli jeho chybě. (Gordy34)

Související novinky

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Miliardový podvod v Hollywoodu

Miliardový podvod v Hollywoodu

20.02.2022

Hollywood následuje skutečný život, který zase následuje Hollywood. Herec Zachary Horwitz, známý také jako Zach Avery, se v malé roli objevil třeba vedle Brada Pitta ve filmu Železná srdce. Nejspíš… (více)

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

19.03.2018

Hvězda Transformerů si v posledních letech užila spoustu průšvihů, zároveň však opakovaně dokázala, že před kamerou pořád umí. Ať už se podíváte na válečný akčňák Železná srdce, nezávislák American… (více)

Comicsoví kriminálníci od Ayera

Comicsoví kriminálníci od Ayera

21.09.2014

Režisér David Ayer se doteď soustředil na policejní thrillery. Letos ale tenhle žánr výjimečně opouští, a po Drsných časech, Street Kings, Patrole a Sabotage uvidíme jeho tankový akčňák Železná srdce… (více)

Reklama

Reklama