Reklama

Reklama

Duben 1945. Zatímco se spojenecká armáda pokouší o finální ofenzívu na evropské frontě, ujímá se válečný veterán, armádní seržant Wardaddy (Brad Pitt), velení tanku Sherman a vydává se s jeho pětičlennou posádkou na vražednou misi v týlu nepřítele. Tváří v tvář přesile početní i palebné a v doprovodu naprostého zelenáče, který se v jejich četě souhrou okolností ocitl, je Wardaddy se svými muži nucen získat navzdory veškeré pravděpodobnosti štěstí na svou stranu a dovést do úspěšného konce své hrdinské pokusy zaútočit na samotné srdce nacistického Německa. (Falcon)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (1 547)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $68miliónovTržby USA $85,817,906Tržby Celosvetovo $211,817,906Tržby za predaj Blu-ray v USA $15,493,533Tržby za predaj DVD v USA $17,318,340║ tak toto režisér David Ayer zvládol a náramne, opäť si našiel svoju pravú šálku kávy, je to drsné, kruté, nadmieru akčné, výbušné a v rámci danej doby a tankových súbojov to má silný atmosferický nádych, je veru na čo pozerať, má to dobré postavy dokonca aj taký herecký mišung ako Logan Lerman si tu našiel svoje miesto a prvý krát ma svojou hereckou akvizíciou nezhnusil a tak si odbil asi životnú úlohu,... záver mierne prehnane hrdinský ale dobre, beriem, bol to zážitok /90%/ ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Auf wiedersehen asshole! Tak tohle byl naprosto parádní vejplach a suverénně největší guilty pleasure roku. Přesně takhle jsem doufal, že ten film bude vypadat a spokojeně se tetelím blahem, protože jsem dostal co jsem chtěl. Ayer se nesere z nějakým příběhem a seznamováním z postavami a rovnou pěkně od začátku hodí hlavní hrdiny do mlejnku na maso. Zbytek filmu pak vypadá zhruba asi tak, že Pitt a spol kosí nácky po stovkách do toho se vydatně fuckuje a závěrečný finále je správně přehnaný a nereálný, ale k čertu s tím já na to kvůli reálnosti nešel a když si k faktu, že akce byla prostě boží, špinavá a stylově syrová přidám skutečnost, že ani ty neakční scény mi nepřišli nijak nudný a ty 2 hodiny mi utekli jako voda, tak prostě pod 5* jít nemůžu i když je to místy tak blbý až to bolí a ten konec s náckem co se slitoval už byl totálně mimo, ale já na to jebu. Pokud platilo, že po Patrole byl u mě Ayer režisérem na odpis, tak letos po Sabotage a Fury se u mě předělal v režiséra na kterýho měním názor a už teď jsem zvědavej na jeho další projekty.95% ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

Měl jsem připravenou übervtipnou hlášku, obsahující čtyři v tanku a někoho. A nenapíšu ji, protože se s tím tady ohání kdejaký verbestor! Neplačte, sami si za to můžete. Tak. - Sice si myslím, že když do pixly vhodí agilní Sturmbanführer pár handgranátů, bude i fešná Bredí Pitchka vypadat jako katův šleh, notabene již jednou pojedený před alkoholovým dýchánkem, ale co už. Filmů, znázorňujících absurditu i hrůzy válek, není nikdy dost. Několik scén či detailnějších záběrů by snad mohlo promile populace přimět popřemýšlet, až se opět po nárožích začne vykřikovat o maršálských holích v tornách, či o vše překonávající lásce k maminčinu eplpáji, který bude zrovna ohrožen libovolnými ,,Těmi druhými". Abychom nešli jako ovce. Abychom chcípali jen za to, co má skutečně nedozírnou cenu. Chlapci s kraxnoidním šermenem stáli na té lepší straně, budiž jim proto přána chvilka hrdinského patosu a minimum mých výčitek. Sice je zjevná celá řada děl, z nichž autor předlohy i rejžák vytahali inspirace, povětšinou tak, že kvalitu originálu ponechali daleko před sebou, ovšem, jak jsem se již vyjádřil, ser to pes. Á propos- hezky vyvedené střelecké i dělostřelecké souboje. Bráno z nezvyklé perspektivy, poklona. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Výtečná WW2 týmovka kde náš oblíbený "Aldo Raine" s tankem a svojí posádkou čistí SS v jejich vlastní vlasti a pozdní fázi boje na západní frontě. Proč jsem nadšený? Předně proto, že jde o nekompromisní zobrazení explicitního násilí a temna v rozbahněné rozbombardované krajině, doprovázené vulgaritou narušených vojáků, zkrátka obrázek bližší realitě. Opravdu moc se mi líbí jak umí Ayer podat drsnost, jak už letos(!) předtím v SABOTAGE, tak do určitě míry i v END OF WATCH, které se dočkalo dosud nejlepšího přijetí. FURY je na Hollywood až klenotem právě v tom, jak beznadějný a nesentimentální smrad války nám tu předkládá. Odlidštěný nepřítel bez tváře (tak jak byl myslím skutečně často vnímán), sychravo, zdecimovaná zem, přemítání Krista. Přesto dojde i na nejkrásnější emoce, silně byť nepatrně, v parádní scéně dobytí germánského městečka. Užil jsem si i herce, což bylo jasné už dle obsazení. Ale mám výtku - závěr byl prostě až příliš přitažený za vlasy a došlo i na takové ty typické hollywoodské neduhy, kterým se tento atypický film až do té doby hezky vyhýbal. Každopádně... potlesk. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době pořádný válečný film, který se nebojí ukázat trochu reálnější (čti odpornější) tvář války bez spousty rádostylizovaných záběrů s hromadou efektů. Chvílemi totiž Fury působí jako zfilmovaná verze World of tanks, což je velice příjemné. Nepamatuji film, v kterém by tank působil tak silnou aurou, jako zde. Divák si konečně dokáže představit, jaké to pro vojáky muselo být bojovat po boku (nebo spíše ve skrytu) technologické kolosu. Tanky ve Fury nejsou jako v Bitvě v Ardenách a jiných dávkovány po desítkách jako nadbytečný produkt válečné mašinérie, ale jsou jasným rozhodujícím faktorem v boji i v morálce. Škoda délky filmu a závěru, který v mých očích mohl být trochu ... nebudu spoilerovat. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (81)

  • Don Collier (Brad Pitt) má kořistní Sturmgewehr 44. Stg44 byla první útočná puška na světě, zavedená do výzbroje německou armádou před koncem druhé světové války. Vznikla v roce 1944 zkřížením dvou běžných německých zbraní – pušky Mauser (přesnost střelby na dálku) a samopalu MP 40 (vysoká rychlost palby). (Maulincio)
  • Kulometčíci používají tzv. stopovky - k určení směru a bodu dopadu střel. Americká armáda používala červené, německá zelené a například japonská fialové až modré. Díky různým barvám tak poznali, na koho střílí, popřípadě kdo po nich střílí - aby nedocházelo k palbě do vlastních řad. (Maulincio)

Související novinky

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Miliardový podvod v Hollywoodu

Miliardový podvod v Hollywoodu

20.02.2022

Hollywood následuje skutečný život, který zase následuje Hollywood. Herec Zachary Horwitz, známý také jako Zach Avery, se v malé roli objevil třeba vedle Brada Pitta ve filmu Železná srdce. Nejspíš… (více)

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

19.03.2018

Hvězda Transformerů si v posledních letech užila spoustu průšvihů, zároveň však opakovaně dokázala, že před kamerou pořád umí. Ať už se podíváte na válečný akčňák Železná srdce, nezávislák American… (více)

Comicsoví kriminálníci od Ayera

Comicsoví kriminálníci od Ayera

21.09.2014

Režisér David Ayer se doteď soustředil na policejní thrillery. Letos ale tenhle žánr výjimečně opouští, a po Drsných časech, Street Kings, Patrole a Sabotage uvidíme jeho tankový akčňák Železná srdce… (více)

Reklama

Reklama