Reklama

Reklama

Čtyři v tanku T-34 a všude kolem po zuby ozbrojení nacisté... V létě roku 1941 sovětsko-německá smlouva o neútočení a přátelství náhle padá. Jednotky Wehrmachtu během pár měsíců postupují přes pobaltské republiky, Bělorusko a Ukrajinu až do vnitrozemí a Rudá armáda bojuje o každou vesnici. Jednou z nich je i víska, kde se střetne Jägerova tanková rota proti poslednímu zbývajícímu tanku T-34 velitele Ivuškina. Přes početní nevýhodu se však ruskému tanku podaří útok odrazit a krýt ústup nemocnice. O několik let později se Jäger s Ivuškinem znovu setkává, a zatímco nacistický důstojník povýšil na velitele tankové divize, ruský tankista padl do zajetí. Změnila se i situace na frontě: smyčka kolem Říše se stahuje z Východu i ze Západu a Jäger musí co nejrychleji připravit mladé rekruty na obranu země. S tím mu má pomoci právě Ivuškin, který dostane k dispozici ukořistěný tank T-34 a posádku z lágru, aby ze sebe na tankodromu udělali cvičný terč. Ruský velitel nabídku přijímá, místo Jägerovy sebevražedné mise ovšem chystá vlastní plán útěku... Ruský válečný film z roku 2018 koncipoval režisér a scenárista Alexej Sidorov podle svých slov jako akční podívanou pro novou generaci a zároveň jako poctu válečným veteránům. Nákladný projekt z části natáčený v Česku tak klade velký důraz detaily – od uniforem přes zrestaurování vyřazeného tanku T-34 až po výstavbu vesnice, která hned úvodem lehne popelem. Samotný děj stejně jako hlavní postava jsou však fiktivní a válečnými příběhy se inspirují jen velmi volně. Jsou například známy případy, kdy se sovětským vojákům podařilo utéct z německého zajetí, ovšem bez pomoci tanku. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (261)

RelaxMan 

všechny recenze uživatele

Ach, ty Rusáci! Já bych chtěl vidět, aspoň jeden ruský film, kde není " геро́й ". Nejhorší na tom je, že oni to i umí natočit. Mají na to rozpočet a hromadu válečné techniky. Jejich záběry jsou velkolepé, ale ten scénář a hlavně dialogy jsou fakt dementní. Já vím, že ruská mentalita je nepochopitelná a díky ní, také nikdy nemohli němci vyhrát válku, ale stejně. Tenhle film hodně zachraňuje německý herec Vincenz " Kobra 11 " Kiefer. Je to takový záporák, který je vlastně sympaťák a vy mu postupem filmu začínáte i fandit. Jak to s ním dopadne je dopředu jasné. Jinak, ani ruský film dopadnout nemůže. Bohužel. PS: Pokud, ale máte rádi válečné filmy, tak to stojí za shlednutí. Tankové bitvy jsou podařené a jsou lepší než ve " Fury ". Zbytek, už se srovnávat nedá. A. Petrov totiž není B. Pitt. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $10miliónovTržby Celosvetovo $35,950,901▐ Rusáci rozbijú Nemecké územie z jeho jadra na minďar, neserú sa s náckami. Podarené. Úvod vyznie ako klasický vojnoví film o tankistoch - hrdinoch Rudej armády a ich nebojácnosti. Po pol hodinke sa to ale zvrtne na útek z väzenia a demoláciu nemeckej ríše z jedinou posádkou tanku T-34 a len šiestych nábojov do kanóna. Kto im vojde do cesty nech sa trasie. Hravé, občas nápadité, kamera detailná aj pri strelách / kanonáde, aj keď občas je metúce kto na koho vlastne strieľa a občas zakopneme aj o nejaký ten frk. Dobre, môže byť. /70%/ ()

Reklama

alchac 

všechny recenze uživatele

Переделка Жаворонока а ла Холивуд? Ну, почему нет. V Sajůzu se zase jednou velkovlasteneckoválečně rozparádili a výsledek je kupodivu nejen velmi snesitelný vzhledem k jako vždy nepostradatelné (mírné) dávce velkoruského nacionalismu, ale nadto oproti „předloze“ též akčně povedený a sem tam i vtipný (oddělání Rosamundy granátem), zejména pojme-li se snímek jako čistokrevná a mírně dementní zábava, pročež potom pobaví i kulečníková spodní penetrace pantera a vzájemné sestřelování průbojných a la Riviéra Kid. Jenom škoda, že se komsomolíci ještě nenaučili střízlivěji používat zpomalovačky a rozličné digitální blbnutí s kamerou tak nějak všeobecně. Nicméně závěr ve stylu „šílený Lancelot s kanonem ráže 85 proklatě nízko“ zvládla posádka v čele s Еваном МекГригорьевичем lépe, než onehdá Ayerovi Zuřivci rande s rotou SS, takže celkově převažuje spokojenost. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Rus to je len vodka, vojna a mafia. Podľa toho aj točia filmy. Neviem či snáď 7 z 10 ruských filmov nie je o druhej svetovej vojne, kde boli takí udatní a zvíťazili, hoci každý vie za akú cenu ľudských životov. Keby bola ruská armáda tak dobre vybavená technicky i mentálne ako v tomto filme, tak nerozumiem ako vo vojne mohlo padnúť vyše 20 miliónov Rusov. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Ruský gerój Ivan sa vyseká z každej srágory. Aj z nemeckého zajatia. Pomocníkom je mu legendárny sovietsky tank T-34. Je to akčné, zábavné aj dojímavé. Vzdávajúce poctu všetkým tankistom červenej armády. A popritom všetko skvelom ide zároveň aj skvele jednorazové, lebo poňatím príbehu veľmi jednoduché dobrodružstvo. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (20)

  • Příběh filmu se nezakládá na pravdě, i když na internetu, zejména na ruských serverech najdeme taková tvrzení. Žádný útěk sovětského tanku z německého koncentračního tábora nebo vojenského cvičného prostoru se nikdy neuskutečnil. Pouze v únoru 1945 byl potvrzen úspěšný útěk sovětských vězněných pilotů vedených Michaelem Devyataevem pomocí německého bombardéru. Tento příběh byl také zfilmován. (Paity)
  • Aktivisté z ukrajinské diaspory ve Spojených státech amerických dosáhli zákazu promítání filmu v kinech v Bostonu a San Franciscu. (JoranProvenzano)
  • Vo filme si môžte všimnúť, že pri cestách sú moderné označovníky. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama