Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Často je složitější pachatele včas usvědčit, než dopadnout. Další epizoda kriminálního seriálu Případy 1. oddělení popisuje příběh muže, který věděl, že bude propuštěn, když vydrží nepromluvit čtyřicet osm hodin, kdy ho má policie právo zadržovat. Policejní souboj s časem byl postaven na trpělivosti, schopnosti využít zkušenost a všímat si každého detailu. Pachateli vynesl 25 let ve vězení. (Česká televize)

(více)

Recenze (27)

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Náčelník Korejs (Miroslav Hanuš) deptá svého podřízeného protože podezřelého zatkl bez důkazů a tudíž ho může držet ve vazbě pouze  48 hodin. Jenže onen podezřelý nemá žádný doklad k prokázání totožnosti  a nespolupracuje, takže v tomto případě  48  hodin neplatí, policie může zadržet osobu tak dlouho, dokud není prokázána její totožnost. Když nemocniční zřízenec veze na operaci majora Plíška (Boleslav Polívka) ptá se ho "Už vám dali Heparin". Ten se zatváří vyděšeně, je to reakce na znalosti o případu takzvaného Heparinového vraha. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Proč jsi nešel za tím dědou? Nebo chceš říct, že to byl tak rychlej děda, že by ti taky utekl?" Tak tentokrát se 1. oddělení moc nepředvedlo. Je mi totiž záhadou, jak mohl major Plíšek vyřešit případ, se kterým nebyl seznámen a v době vyšetřování ležel na pooperačním. Takže je to prý podle skutečnosti, ale je stále těžší tomu uvěřit. Čemu se naopak uvěřit dá bez nejmenších problémů, tak to je byrokratické házení klacků pod nohy vyšetřovatelů, což se mi líbilo a závěrečné kouření doutníků mě taky celkem pobavilo. ()

Reklama

huspenina33 odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkem na blití, oni ty chudáci policajti, musí mít povolení když někam lezou, musí se otravovat se soudcem, a zadržet můžou jen na 48 hodin, nejlépe by bylo na doživotí a my to nějak zatím budeme vyšetřovat. Tyhle podprahovky o chudácích policajtech, kteří makají jak o život, nespí a byrokracie jim hází klacky pod nohy je hnus. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kája "Pollívka" Plíšek znovu v roli superpoldy, který vyřeší případ jen tak mimochodem z operačního lůžka. Trošku zde svými schopnostmi dosahoval na současného českého Harryho Pottera a supermana v jedné osobě - kariéristického zmrda a bruslského dvorního rozkuřovače Fialu. Tak se mi začíná zdát, že na seriálu je podle pravdy možná tak závěrečné shrnutí v titulcích. Zbytek je dílem čiré dramatizace. Naštěstí, na české poměry velmi zdařilé. Další zajímavý případ s přepadáváním důchodců. Z relativně strohé zápletky velmi příjemný příběh. [73 %] ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V sedmé epizodě první řady se tvůrci zaměřili na postavu kapitána Martina "Beranidla" Pražáka, který se v seriálu stará o akčnější prvky, a ani tentokrát tomu nebylo jinak. A k případu jako takovému; z pohledu normálně uvažujícího člověka je (nebo by mělo být) násilí na slabších záležitostí krajně odpornou, z pohledu násilníka jde ale o čin po všech stránkách výhodný; oběť se nedokáže bránit ani samotnému útoku ani tomu, co může následovat (oloupení, znásilnění), takže nepředpokládám, že by podobných zločinů v budoucnu ubylo (zvlášť když přihlédnu k dnešním směšným trestům). Ve výsledku jsem se tedy při sledování tohoto dílu mocně vytočil a z toho je jasné, že tvůrci udělali něco správně. Pokud ve mně pohyblivé obrázky vzbudí nějaké emoce (a nejde-li přitom o vztek nad neschopností scénáristy, režiséra nebo hereckého obsazení), jsem zpravidla spokojen. Bylo tomu tak i tentokrát i přes aktivitu majora Plíška, který zde zafungoval jako deus ex machina. / Poučení: Nauč se správně padat ze schodů, nikdy nevíš, kdy se ti to bude hodit. 4*- ()

Galerie (26)

Zajímavosti (14)

  • Náčelník Korejs (Miroslav Hanuš) deptá svého podřízeného, protože podezřelého zatkl bez důkazů, a tudíž ho může držet ve vazbě pouze  48 hodin. Jenže onen podezřelý nemá žádný doklad k prokázání totožnosti a nespolupracuje, takže v tomto případě 48 hodin neplatí, policie může zadržet osobu tak dlouho, dokud není prokázána její totožnost. (sator)
  • Na poště v pražské Kafkově ulici, kde se točila sekvence s pachatelem tipujícím si seniory vybírající si důchody, nastala kuriózní situace. Pouhé dva týdny před natáčením, začátkem května 2013, zde totiž došlo k podobnému zločinu. (fallrock)
  • „Se budeme spoléhat na to, že nám vyleze z AFISu,“ říká Korejs (Miroslav Hanuš). AFIS - Automatic Fingerprint Identification System je automatizovaný systém identifikace otisků prstů využívány orgány činnými v trestním řízení pro účely identifikace trestné činnosti, z nichž nejdůležitější je identifikace osoby podezřelé ze spáchání trestného činu nebo spojení podezřelého s jinými neobjasněnými trestnými činy. (sator)

Reklama

Reklama