Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vražda taxikáře v pražských Kunraticích přivede policisty k překvapivým souvislostem mezi několika zločiny. I nejzkušenější policisté občas chybují, což může zkomplikovat vyšetřování. Kriminální seriál podle reálných případů uplynulých dvaceti let pokračuje vraždou taxikáře na opuštěném místě v pražských Kunraticích, která souběžně zaměstnává hned několik policejních týmů v hlavním městě, než se vše spojí v jeden případ. Pachatel s mimořádnou dovedností, díky níž dlouho uniká dopadení, byl odsouzen na doživotí. (Česká televize)

(více)

Recenze (32)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle díl patřil podle mého k těm slabším. Samotný případ nic moc, pořádně ho vytáhne až závěrečný "mistrovský" výslech Sršně "Ať chcípnu, jestli lžu - To bys byl za ten výslech 5x mrtvej, debile" Hodně prostoru tu dostane Igor Chmela, a jeho šíleně upjatý a všemožných pravidel se držící kriminalista, který viditelně od první chvíle svým přístupem štve, a jeho zase štvou ostatní. Dost kontraství postava vůči ostatním, jelikož tomuto tématu, tedy dodržování legislativy apod se tvůrci spíš věnovali z toho pohledu, jak policajty zdržuje a otravuje. Dostane se nám také vysvětlení Víťova příběhu u policie, zajímalo by mě, jestli je ve skutečnosti něco takového opravdu možné...Postavit kariéru, ikdyž třeba nechtě, na svojí vlastní neschopnosti, a dostat se tak v podstatě na vrchol žebříku. ()

Gareth_Jones 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Ty na tom končíš, vrací se Ti spis...." ..Zobrať kvalitnému vyšetrovateľovi nový prípad len preto, že v starom spise mu chýba jeden podpis na poučení a nejaký 1-2 výsluchy svedkov, je fakt fraška........ to by Tomáš Kozák v pohode stihol doplniť behom dvoch dní... Ale nie, šéfove EGO nepustí... Prípad bude riešiť nováčik na stáži Dušan Vrána. A ten sa hneď prekvapivo krásne vozí po operatívcoch...... V skutočnosti by dostal asi hneď po papuli. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sršňův informátor ala Žiga co neumí psát ani číst, neměl chybu – horší je, že skutečný vrah taxikáře byl (vlastně je) vážně takový dement i ve skutečnosti + k tomu dva pokusy o vraždu. Šéfův popis jak se Sršeň „vyšplhal“ až na vraždy, byl rovněž humorný a vlastně tomu i věřím – ti dva si můžou podat ruky. Chmela tu taky hraje blbečka, ale nějak zásadně mi nevadí. Tuhle skládačku na první pohled nesouvisejících případů bych ale fakt řešit osobně nechtěl – bylo to propletené až běda… ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Poměrně zábavná epizoda o jednom cigošovi, který rád pomáhal policejnímu sboru s vyšetřování vražd za pětikilo. Docela zajímavý propletenec několika zločinů, kterých se negramotný cigoš stihl dopustit v rekordně krátkém čase. Zatím mě v rámci této série docela baví Igor Chmela, který vnáší do policejního sboru to správné napětí a rozkládá ho zevnitř. [75 %] ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ano, je to pravda a já jsem si jí plně vědom; nemohl bych pracovat u kriminálky, protože bych byl jejím předpojatým příslušníkem, což by vyplývalo z mého vztahu (který se dá jednoznačně nazvat rasismem) vůči jedné ze zde žijících minorit. A nemyslím tím Vietnamce, k nimž mám naopak vztah veskrze kladný. No, a když by se v rámci vyšetřování vynořilo nějaké charakteristické příjmení, je možné, že bych začal trpět tunelovým viděním, což by mě naprosto diskvalifikovalo. Kriminalisté z 1. oddělení naštěstí žádnými předsudky netrpěli a i ve druhé epizodě měřili všem stejně, přičemž tu a tam nějakému tomu potřebnému i lehce finančně přilepšili. Ani tento díl nebyl vůbec špatný a dobře jsem se u něj bavil možná i proto, že mi přináší potěšení sledovat, jak si Josef Mareš ve scénářích k jednotlivým epizodám postupně vybíjí všechny své frustrace z předchozího zaměstnání. / Poučení: Jsou chvíle, kdy něco vypadá tak jednoduše, až se ani nechce věřit, že by to mohla být pravda. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (4)

  • Policejní informátor a mnohanásobný recidivista Slovák Luboš Miko popravil taxikáře a pokusil se zabít dvě ženy, za což byl doživotně odsouzen v roce 2011. (sator)
  • Místo zločinu taxikáře se točilo v Praze-Dubeči. (sator)

Reklama

Reklama