Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nájomný zabijak menom Mannaja (Maurizio Merli), ktorý je známy tým, že namiesto zbrane používa sekeru, prichádza do baníckeho mesta Suttonville, potom, čo si poradil s vydedencom Burtom Cravenom (Donald O'Brien). Starosta mesta McGowan (Philippe Leroy), postarší muž na vozíčku, a jeho skorumpovaný námestník Voller (John Steiner) si Mannaju najmú, aby vypátral stratenú starostovu dcéru Deborah (Sonja Jeannine). Mannaja si spočiatku neuvedomuje, že práve Voller, ktorý tajne spolupracuje so skupinou vydedencov, Deborah uniesol. Cieľom zločincov je ulúpiť zásielky striebra zo strieborných baní, ktorých vlastníkom je práve starosta McGregor. Mannaja sa do celej záležitosti zapletie a teraz musí čeliť nielen Vollerovi a jeho bande lupičov, ale aj McGowanovi, ktorý bol zodpovedný za smrť jeho otca. Voller a jeho gang sú pripravení Mannaju zastreliť, ale nepočítajú s jeho schopnosťou oháňať sa vražednou sekerou. (Incantator)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (22)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Western porovnávající devastační účinky kulky a sekery a o celý palec, přesněji ruku, vítězí sekyrka. Mannaja působí ve vodách svého žánru jako hejno piraň v Rožmberku před výlovem, krví ani brutalitou opravdu nešetří. A já přes vcelku otřepanou zápletku o pomstě, ani nevím, jestli má nějaký western vůbec jinou či něčím originální, dávám spokojených pět hvězd. ()

Koly 

všechny recenze uživatele

Stejně jako Fulci nebo Argento i Martino točil westerny. A soudě podla filmu MANNAJA vůbec ne špatné. Martino nepotřebuje žádný vlažný úvod a hned na začátku filmu skončí jeden chlap s useknutou rukou a dalších asi pět s kulkou v kožichu. Příběh teda není nic moc, ale mrtvýma se to v něm jen hemží a pokud do toho hraje hudba Guida & Maurizia De Angelis, je výsledek velmi dobrý. ()

Reklama

Perverz 

všechny recenze uživatele

Zdejší komentáře říkají že je to poněkud ostřejší western, a opravdu je. I když mnoho fousáčů zde padne kulkou, a těch mrtvých je nepočítaně, je zde i bičování, a dost velká řezba, kdy to opravdu lítá. Debilové, idioti, je vás 28 pušek a on je sám! Hodně kvalitně vypadala scéna kdy zase lítají kulky, a do toho se střídavě vsouvají střihy s kabaretem, kde se tancuje a hraje hudba. Takže bum! bum!, střih, a holky tancují, a zas bum" bum!... Zápletka super, a pořád se něco děje. Opravdu to odsejpá. Miluju tu westernovou hudbu, ale nejvíc, nejvíc je prostě sekyrka. To je fakt styl. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tak toto mám rád, drsný chlapi, ešte drsnejšie pohľady, kolty vždy pripravené, krásne ženy a do toho všetkého hrá harmonika alebo iná ukludnovačka. Samé bahno, špina, nejaká tá drsnejšia scéna, kopec prestreliek, sympaťák Merli, veľmi krutá dejová linka robia z tohoto filmu veľmi vydarený kúsok v poli westernovom. Príbeh nieje ojedinelým javom vo westerne, ale to nieje skoro žiadny, ale čo ojedinelé je, že má tak drsný základ a toľko mŕtvych som už dlho vo westerne nevidel.Videné v rámci filmovej výzvy od PetrPana. ()

G04T 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že mě tento western docela dost zklamal. Nedokážu přesně definovat v čem, ale prostě jsem čekal mnohem víc. Přestřelky jsou dobrý, celkově akce zvládnutá fajnově, jenže příběh mě vůbec nezaujal. Spíš mě nudil. Jedinou zajímavou postavu hrál dobrej záporák John Steiner, jinak ostatní postavy, včetně tý hlavní (do který se mimochodem Maurizio Merli vůbec nehodil, umím si představit v této roli spíš Anthonyho Steffena) stály za hovno. S Mannajou jsem se vůbec neztotožnil, vůbec jsem mu nefandil, to je další problém. Musím ale pochválit velice povedenou a výraznou hudbu od bratří De Angelisů. Základem dobrého filmu je scénář a ten v tomhle případě dobrý není. Věřím, že kdyby něco podobného napsal mistr Ernesto Gastaldi, dopadlo by to o mnohem líp. Tady je to za 2,5. ()

Reklama

Reklama