Reklama

Reklama

Lo strano vizio della Signora Wardh

  • Španělsko La perversa señora Ward (více)
Trailer

Obsahy(1)

Julie se se svým manželem Neilem vrací z New Yorku do Vídně. Zrovna v tu dobu řádí ve Vídni sériový vrah, který si za oběti vybírá mladé ženy. Na jedné párty Julie potkává svého dřívějšího sadistického milence Jeana a dostává podezření, že právě on by mohl mít s tajemnými vraždami něco společného. (Chatterer)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

choze 

všechny recenze uživatele

Julie (velmi sexy Fenech) se zmítá mezi nudným manželem a starým a novým milencem. Někdo ji začne vydírat a do toho ve městě řádí sériový vrah podřezávající břitvou ženy... Solidní bodycount i počet erotických scén, plus je to atmosférické díky ústřednímu hudebnímu motivu a snaživé kameře, ale vraždy nezaujmou a rozuzlení je fest překombinované a přitom nudné. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Podivná neřest paní Wardhové. Zatím nejlepší giallo, co jsem v životě viděl (teda i když jich nebylo nějak moc, viděl jsem už pár dost dobrých kousků). Všechno je tu správně a kupodivu všechno úplně sedí, rozuzlení je brilantní a film nabývá na hodnocení ještě i po jeho skončení, totiž čím víc nad tím pak přemýšlíte, jakou krásně propletenou, promyšlenou a bezchybně natočenou hru jste měli možnost sledovat, tím víc vás to nutí sahat po větším počtu hvězdiček a mně už k pěti hvězdám chybělo jen docela málo. O výbornou hudbu se postarala skladatelka Nora Orlandi. ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Už pri prvej vražde na začiatku som začínal tušiť,že sa mi tento film bude páčiť a presne tak aj bolo.Je tu aj erotické dusno a hlavne zvrátené a úchylné erotické myšlienky.Martino je pánom príbehu,lebo ten má tu náramne bavil.Chcem aby si cítila zrušenie a strach,tak to je presné a tomuto filmu sa táto myšlienka hodí neskutočne,lebo toto som cítil aj ja pri niektorých scénach.Ale čo ma nasieralo a troška mi to ubralo z filmového nadšenia boli tie vraždy,boli veľmi rýchle a neukázali skoro nič lebo trocha krvi a vrah sa hneď zdekoval.Atmosféra bola fascinujúco mrazivá a tá hudba sa tu hodila.A ten finálny zvrat bol z tých najvydarenejších v tomto žánri. ()

giallo 

všechny recenze uživatele

Teda pane Martino, tohle bylo naše první setkání a už teď se nemůžu dočkat dalšího. Protože The Strange Vice of Mrs. Wardh byl přesně šálek mého gialla. Je totiž krystalicky čisté se vším, co se k tomuto žánru pojí a navíc je nadopované sexy kočkami v čele s Edwige Fenech. Třešničkou na tomto dortu pak je geniální pointa!! Opravdu asi nejlepší, kterou jsem v tomto žánru viděl, ostatně jak už uvedl Koly. A proč nedávám plný počet? Prostě jsem hooodně zmlsaný Argentem a jeho vždy neskutečnou výtvarnou stylizací a atmosférou, na kterou Martino dosáhnul jen z půlky. PS: Velké thx Chattererovi, jsi borec!! ()

movie 

všechny recenze uživatele

Tady "zazní" každý poctivý giallo riff i beat! Napínavé od začátku do konce s dobře prokomponovanou historkou rozkročenou mezi Vídní a španělskou vesnicí. Vynikající Orlandiho soundtrack a fanoušci Edwige Fenech si zde příjdou tzv. na své. Ivan Rassimov nepatří mezi moje oblíbené giallo harcovníky, ale zde mě bavil až neobvykle. Mám pocit, že Sergio Martinovi se nepřikládají takové zásluhy o žánr giallo jaké by měli - tohle a jeho pozdější TORSO patří mezi to nejlepší co jsem zatím viděl. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v rakouské Vídni. (Epistemolog)

Reklama

Reklama