Reklama

Reklama

Lo strano vizio della Signora Wardh

  • Španělsko La perversa señora Ward (více)
Trailer

Obsahy(1)

Julie se se svým manželem Neilem vrací z New Yorku do Vídně. Zrovna v tu dobu řádí ve Vídni sériový vrah, který si za oběti vybírá mladé ženy. Na jedné párty Julie potkává svého dřívějšího sadistického milence Jeana a dostává podezření, že právě on by mohl mít s tajemnými vraždami něco společného. (Chatterer)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tak tomu říkám mysteriozní perla! V žánru giallo vznikly snad ne desítky, ale možná stovky filmů. Je fajn, když člověk stále nachází ty parádní! Vrah v černém, s koženými rukavicemi a břitvou podřezává sličné dívky až krev stříká. Sice je neporcuje tak vydatně jako Fulciho Rozparovač, ale chybějící brutální řezničina je vyvážená skvělou atmosférou s několika vskutku horrorovými scénami - schůzka před západem slunce v parku je filmem sama o sobě. Ovšem drsných scén není divák zcela ušetřen - milování mezi střepy, milování v dešti, kdy se střídá sadismus s poetickými záběry přírody zkrápěné deštěm, či práce s břitvou hned v úvodu snímku jsou jen některými z nich. Velký důraz je kladen na ženské šaty, zejména velmi přitažlivá E.Fenechová střídá skvostné modely v barvách černé, bílé, modré a červené, několikrát se pak obejví v celé své svůdné nahotě. Nahoty je zde vůbec hodně a většina žen je opravdu krásných. Některé se svlékají ledabyle, jiné přijdou na večírek v papírových šatech, které na sobě navzájem roztrhají. Vynikající kamera podkreslená výbornou hudbou, napětí, stíny, kapající voda a vrah, kterého nebude tak snadné odhalit, byť se zpočátku zdá, že řešení je snadné. Brutální snímek, kde poetické scény střídá s/m, kde se dělají chyby, za které se tvrdě platí... ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Včera: I pro oči Edwige Fenech šel bych světa kraj a můj rozum mi při pohledu nejen do nich padá do kalhot a tam nezůstává ležet. Zapomínám na překombinovaný konec, zapomínám na logický kiks ohledně fingované sebevraždy ( té druhé, ta první byla dokonalá), zapomínám na všechno a tak jako tonoucí se stébla chytá, beru rozum do hrsti, abych svou mysl osvobodil od Edwige... Po 10 minutách jsem šel spát. Dnes: Raději bez rozmyslu dávám za pět. ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Už pri prvej vražde na začiatku som začínal tušiť,že sa mi tento film bude páčiť a presne tak aj bolo.Je tu aj erotické dusno a hlavne zvrátené a úchylné erotické myšlienky.Martino je pánom príbehu,lebo ten má tu náramne bavil.Chcem aby si cítila zrušenie a strach,tak to je presné a tomuto filmu sa táto myšlienka hodí neskutočne,lebo toto som cítil aj ja pri niektorých scénach.Ale čo ma nasieralo a troška mi to ubralo z filmového nadšenia boli tie vraždy,boli veľmi rýchle a neukázali skoro nič lebo trocha krvi a vrah sa hneď zdekoval.Atmosféra bola fascinujúco mrazivá a tá hudba sa tu hodila.A ten finálny zvrat bol z tých najvydarenejších v tomto žánri. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Podivná neřest paní Wardhové. Zatím nejlepší giallo, co jsem v životě viděl (teda i když jich nebylo nějak moc, viděl jsem už pár dost dobrých kousků). Všechno je tu správně a kupodivu všechno úplně sedí, rozuzlení je brilantní a film nabývá na hodnocení ještě i po jeho skončení, totiž čím víc nad tím pak přemýšlíte, jakou krásně propletenou, promyšlenou a bezchybně natočenou hru jste měli možnost sledovat, tím víc vás to nutí sahat po větším počtu hvězdiček a mně už k pěti hvězdám chybělo jen docela málo. O výbornou hudbu se postarala skladatelka Nora Orlandi. ()

arie 

všechny recenze uživatele

Sergio Martino, meno, ktoré si vďaka tejto snímke budem pamätať už navždy, stvoril giallo, ktoré bez najmenších problémov prekonáva všetko, čo som doposiaľ videl od Argenta či Fulciho. Vizuálne úchvatné až snové aranžmá ma doslova vtiahlo do príbehu, ktorý je krásne napínavý a krásne zamotaný. Krásna a skvelá je taktiež Edwige Fenech v hlavnej úlohe a rovnako jej mužskí kolegovia – charizmatický George Hilton a násilnícky Ivan Rassimov, keď si spomeniem na niektoré dubiózne herecké výkony z filmov dvoch vyššie spomínaných talianskych hororových majstrov, je pre mňa záhadou, ako dokázal ich menej známy žánrový súputník natočiť takto enormne pôsobivú záležitosť. Grandioso Signore Martino ! ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v rakouské Vídni. (Epistemolog)

Reklama

Reklama