Reklama

Reklama

Navždy svoji

(seriál)
Ukázka z filmu 3
Česko, 2013, 4 h 31 min (Minutáž: 45–46 min)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Celých šest týdnů budou moci diváci České televize sledovat osudy tří velmi odlišných párů z různých koutů republiky, které se rozhodly, že v létě roku 2012 vstoupí manželství. V seriálu ale nebudeme pouze svědky předsvatebních příprav a svatebního veselí těchto dvojic, ale především se staneme svědky jejich nejrůznějších partnerských a rodinných peripetií. Proč jsou vlastně spolu a co si od vzájemného soužití slibují? Režisérka dokumentárního seriálu Erika Hníková (Ženy pro měny, Nesvatbov) ve spolupráci se scénáristkou Irenou Hejdovou (Děti noci) zvolila observační metodu natáčení, kdy tvůrci jen minimálně manipulují s natočeným materiálem a nechávají svým hrdinům co nejvíce prostoru a přirozenosti. (Česká televize)

(více)

Videa (5)

Ukázka z filmu 3

Recenze (83)

jessic 

všechny recenze uživatele

Viděn pouze jeden díl, který mě ovšem nenalákal ke sledování dalších dílů. Stejně jako v dokusoupu Čtyři v tom byly vybráni dostatečně extrémní aktéři, aby se dokument pohyboval na hraně reality show. Téma vztahu k rodičovství je ovšem o dost zajímavější než problém vybírání šatů nebo nákupu limonád na svatbu. A rodičky ve Čtyři v tom představovali do určité míry i jistý sociální vzorek nebo minimálně jejich vztah k díti ukazoval nějaký hodnotový žebříček a byl určitou sociologickou sondou. Od Hníkové se mi líbili Ženy pro měny a v podstatě i docela Nesvadbov, ale tohle je spíš soap než dokument. ()

Anteia 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle jsem si říkala, že nechápu proč vybrali zrovna takové páry, ale ve výsledku musím uznat, že byli skvěle zvolené (tak odlišně podivné). Ale co naprosto nechápu je, jak můžou být dospělí (Češi) takoví volové, jít do TV seriálu Navždy svoji, vzít se a rozvést se. Potom to trochu působí jako by chtěli pouze ušetřit za kameramana na obřadu, hm. Na druhou stranu docela jsem se nasmála nad nepředstíranou demencí účinkujících, to musím uznat. A nakonec jsem musela taky uznat, že pár spojený římskokatolickým svazkem byl nejnormálnější. A to i přes fakt, že když jsem je viděla naživo působili neskutečně divně, ale zase méně než další párové individua, které byli v tomto podivném seriálu nasvíceni. Ne, vážně. Seriál pro napravení ztuhlého krku to je výborný! ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Další děsivý pořad ČéTé, který odrazuje mladé páry tentokráte ne od těhotenství, ale od svatby. Tři páry z nichž jeden je roztomile legrační (pobožníci), druhý na zabití a třetí jako vystřižený ze Slunce sena... Útrapy a očividné nevýhody svazku manželského jsou stavěny samozřejmě do popředí a jediné co si případný divák může odnést je pár rad, "jak to nedělat." Strašidelné slovo NAVŽDY je u některých vyobrazených párů opravdu děsivé. Myslím, že se mohu díky své přítelkyni považovat za šťastného člověka (nepřipomíná ani jednu z těch dvou fůrií). ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Tato nepovedená veřejnoprávní reality show smutně dokladuje klesající úroveň zpočátku nadějné dokumentaristiky Eriky H. Navždy svoji je naprosto zbytečný projekt, který zřejmě chce rozvíjet "velké" téma svateb; téma, které Hníková poprvé naťukla v Nesvadbově, ale v tomto případě ho rozbředává do bulvární, myšlenkově impotentní a o ničem nevypovídající homevideové slátaniny. Když Navždy svoji srovnáme s koncepčně podobnými Manželskými etudami od Třeštíkové, tak rozdíl je do očí bijící. Zatímco Třeštíková umožňuje náhled k pochopení různých souvislostí a dobového kontextu, a tedy divák je schopen pochopit "proč", "jak" apod., u Navždy svoji to prostě nejde - Můžeme si zde maximálně vytvořit povrchní názor na konkrétní dvojici, a to ještě pouze ze zkreslených a polovičatých informací! Vybrané dvojice nereprezentují vůbec nic obecného, jen sebe - a navíc to vypadá, jakoby byly záměrně vybrány extrémní páry jen s potenciálem "bavit diváka". Kamera zabírá z větší části především konfliktní situace, nebo naopak pro většinovou společnost situace "divné" (modlení); Hníková se ptá na hlouposti a šťourá se v intimitách, neustále opakuje v různých variacích otázku "co se změní, co se změnilo..."; před kamerou se únavně řeší, co se točit bude a co ne (což opět souvisí s konfliktními situacemi)... Navždy svoji nepoloží žádnou zásadní otázku, nepokusí se na žádnou odpovědět, znechutí pohled na institut manželství a ústí v jeden jediný nevyhnutelný cíl: Prázdná bulvární reality show. ()

TrebleClef 

všechny recenze uživatele

Velmi smutný pohled na nás, zaprděný Čecháčky při křepčení kolem svatby. Nevěřícně sledujeme tři dominy a jejich podpantofláky v nefungujících vztazích. Potetovaná kurva, panbíčkářská intelektuálka a vesnická kysna...člověk až nemůže uvěřit, že je to všechno doopravdy. Autorky zřejmě vsadily na fakt, že realita je schopná trumfnout i Kameňáky. Dokument, při kterym je třeba si dát panáka. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (2)

  • Režisérka dokumentárního seriálu Erika Hníková ve spolupráci se scenáristkou Irenou Hejdovou zvolila observační metodu natáčení, kdy tvůrci jen minimálně manipulují s natočeným materiálem a nechávají svým hrdinům co nejvíce prostoru a přirozenosti. (ČSFD)
  • Natáčení tét sondy do nitra moderní české společnosti začalo v dubnu 2012 a skončilo v průběhu ledna 2013. (ČSFD)

Reklama

Reklama