Reklama

Reklama

Rychle a zběsile 7

  • USA Furious 7 (více)
Trailer 1

I auta můžou létat. Alespoň pro nesmrtelnou sérii Rychle a zběsile to platí. Její hrdinové už stihli prožít a přežít neuvěřitelné věci, teď však narazí na nepřítele, vedle něhož všichni jejich dosavadní soupeři připomínají bandu dětí z mateřské školky. Statham hraje Deckarda Shawa, živý stroj na zabíjení, který vycvičila elitní vojenská jednotka. Pokud vám příjmení téhle postavy něco připomíná, pak se nepletete. Shawův mladší bratr Owen obtěžoval naše hrdiny v šestém díle tak intenzivně, až ho připravili o život. A rozrušený Shaw starší se rozhodne, že na oplátku připraví o život je a všechny jejich blízké. Bez ohledu na to, jak rychlí či zběsilí budou. (CinemArt)

(více)

Videa (24)

Trailer 1

Recenze (1 372)

choze 

všechny recenze uživatele

Dieselova parta si v sedmičce nasadila křídla a s auty brázdí víc vzduch než asfalt, zatímco u příležitosti Walkerovy smrti a Lettyiny otravné amnézie a snad i pod vlivem úctyhodné (a šťastné) řadové číslice rekapituluje celou sérii. Ta aktuálně pokukuje jak po EXPENDABLES (masivní příchod nových akčních akvizic Stathama, Russella, Jaa a Rousey), tak po MISSION: IMPOSSIBLE (výrazná špiónská podzápletka zahrnující šílenou loupež v mrakodrapech v Abú Dhabí). Vzduchem tak neustále létají nejen luxusní a obrněná auta, ale také osvalené hnáty, střely z rotačáku a hlášky, takže 140 minut s tučnou cenovkou 150 mega uteče jako voda. A celou epickou a svižnou destrukční jízdu moc nepokazí ani Dieselova telecí hlava narcistně zatlačující do pozadí všechny okolo a trousící své oblíbené patetické kydy o důležitosti rodiny. Závěrečné rozloučení s Walkerem pak dojme, ačkoli vyznívá dost gay. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ještě chyběl Walker při honičce na severním pólu, Diesel při rvačce v raketoplánu a jeden z těch černochů na dívčím růžovém kole. Ještě větší, drzejší, dražší, hlučnější, absurdnější. Absence míry, limitů, pravidel. Dějově je to mělké, ostatně jako vždy, tempo je fajn, ale prostě mě to nechytlo. Čeho je moc, toho je příliš. Všichni museli minimálně sedmkrát zařvat, nebo aspoň skončit na invalidním vozíku. James Wan to ukočíroval solidně, vše je poměrně přehledné, ale ta vata kolem mi nesedla. Hrdinové melou o rodině, Rodriguez čumí do blba a trápí jí její ztráta paměti, Diesel si neodpustí otravné mentorské kecy, mnozí něco kváknou, jen aby něco kvákli, často je to pitomé a absolutně bez života. Prostě testosteron bez překvapení!! Když už přijde, je mimo moje chápání. Už bych to víc netěžil, nedojil, chcete-li. Elegantní rozloučení s Paulem Walkerem naopak potěší. ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Ultradrahý, sakra úspěšný videoklip bez jakékoliv pořádné struktury děje, jen zcela základně vykreslenými motivacemi postav a kupou přepálené akce. Akční film bez jakýchkoliv snah podat divákovi něco aspoň trochu chytřejšího nebo výraznějšího, ale díky tomu, že ta akce většinou funguje výborně, je sice šílená, ale nápaditá a využívá správně auta, je z ní cítit poctivost (stačí si na youtube vyhledat nějaké video z natáčení) a adrenalin, díky anglickému přízvuku Jasona Stathama a Nathalie - u ní jsou i jiné nezanedbatelné klady, a samozřejmě díky závěru, do kterého dal Vin viditelně celé své srdce, na tři půjdu. Ale nelíbí se mi, že série nedokázala po pětce zůstat na takové skvěle rozjeté pozici. 6/10 ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že jsem žádný z předchozích dílů neviděl (mám dost dobrý radar na filmy o kterých vím, že se mi nebudou líbit). Pro mě neuvěřitelné výdělky tohohle filmu jsem si ale chtěl ověřit na vlastní kůži. .... Osobně si pod pojmem "akční film" představuju něco fakt jinýho. Tahle přepálená ptákovina (u které nutnost nechat mozek doma nebo ignorovat fyzikální a jiné zákony je prý hlavním předpokladem pro to, film si užít) mě ale svojí tupostí spíš uspávala. .... Já si ovšem mozek beru do kina rád s sebou a občasné překračování fyzikálních zákonů musí být vyváženo buď dobrým příběhem nebo nadsázkou. A to všechno tomuhle "blockbusteru" chybí. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Procestují víc lokací než James Bond, přežijí toho více než Terminátor a zneškodní více budov než Roland Emmerich. Kdo je to? No přece Vin Diesel a jeho parta v neskutečně našlapané a ani na vteřinu nezastavující popcornovce se vším všudy. Tempo je strhující, akce nařachaná, bitek je až až a Walkerovo rozloučení jaksepatří dojemné. Jen je toho zde už tak moc a je to chvílemi tak přehuštěné akcí a postavami, že si to už divák prostě tolik neužije. Těžkotonážní Statham je tak jako záporák vlastně docela nevyužit, Rock se staví jen na chvilku a Djimon Hounsou coby druhý zásadní záporák dostane tak málo prostoru, že mu nezbývá nic jiného, než jen blbě čumět. A Vin Diesel mi v této partě začíná připadat už paradoxně jako nejslabší článek. I přesto ale zábavná oddechovka se vším všudy, z níž bych se Stathamův nástup či akci s autobusem pouštěl klidně několikrát dokola. ()

Galerie (146)

Zajímavosti (88)

  • Pozorný divák si může všimnout, že ještě před setkáním Dominica (Vin Diesel) a Briana (Paul Walker) v závěrečné scéně u křižovatky, je možné na krátký okamžik vidět v přecházející scéně oba vozy představitelů, jak jedou za sebou. (dickens)
  • Čo sa týka rozpočtu, bol film Rýchlo a zbesilo 7 v čase premiéry druhým najdrahším, v celej histórii štúdia Universal Pictures. (MikaelSVK)
  • Celosvětová premiéra proběhla 16. března 2015 na South by Southwest FF v Texasu. (Varan)

Související novinky

Reeves jako záporák v Hobbs a Shaw?

Reeves jako záporák v Hobbs a Shaw?

29.04.2019

Sérii Rychle a zběsile není teasování velkých záporáků ke konci filmů nijak cizí. Šestý díl měl jako hlavního antagonistu Owena Shawa (Luke Evans), na konci filmu se ale představil jeho bratr Deckard… (více)

Vrátí se Paul Walker do Rychle a zběsile?

Vrátí se Paul Walker do Rychle a zběsile?

20.08.2018

Když při natáčení sedmého Rychle a zběsile tragicky zahynul herec Paul Walker (Osm statečných, Zběsilý útěk), podařilo se tvůrcům filmu dokončit jeho scény s pomocí jeho bratrů Caleba a Codyho. I… (více)

Rychle a zběsile 8 s Paulem Walkerem?

Rychle a zběsile 8 s Paulem Walkerem?

17.09.2016

Jen těžko vám uniklo, že se Rychle a zběsile 7 proměnilo ve velkou rozlučku s Paulem Walkerem. Jeden z tahounů série tragicky zemřel před koncem natáčení a studio muselo zaangažovat jeho bratry… (více)

Flash má nového režiséra

Flash má nového režiséra

05.06.2016

V srpnu se konečně dočkáme Sebevražedného oddílu a příští rok se comicsový vesmír od DC rozroste o sólovku Wonder Woman a Justice League. Studio Warner Bros. už ale pilně chystá i sezónu 2018, která… (více)

Reklama

Reklama