Reklama

Reklama

Rychle a zběsile 7

  • USA Furious 7 (více)
Trailer 1

I auta můžou létat. Alespoň pro nesmrtelnou sérii Rychle a zběsile to platí. Její hrdinové už stihli prožít a přežít neuvěřitelné věci, teď však narazí na nepřítele, vedle něhož všichni jejich dosavadní soupeři připomínají bandu dětí z mateřské školky. Statham hraje Deckarda Shawa, živý stroj na zabíjení, který vycvičila elitní vojenská jednotka. Pokud vám příjmení téhle postavy něco připomíná, pak se nepletete. Shawův mladší bratr Owen obtěžoval naše hrdiny v šestém díle tak intenzivně, až ho připravili o život. A rozrušený Shaw starší se rozhodne, že na oplátku připraví o život je a všechny jejich blízké. Bez ohledu na to, jak rychlí či zběsilí budou. (CinemArt)

(více)

Videa (24)

Trailer 1

Recenze (1 372)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Momentálně se zdá série Rychle a zběsile vytěžená až na doraz. Jestliže "Pětka", byla jakýsi naboostovaný restart série, čerstvá a neurvalá jižanské krev, pak "Šestka" jí byla na dobrých padesát procent podobná, jen vizuálně uhlazenější, s ještě šílenějšími kaskadérskými kousky. Bohužel "Sedmička" je "Šestce" už podobná na 80-90 procent. Tedy nešla v podstatě nikam dál, jen je ještě větší, dražsí, hlučnější. Shrnutí "je to už trochu moc" sem padne akorát. A to jsem ještě nezmínil x scén, které jsou jak přes kopírak z předchozího dílu, až je to do očí bijící. Zejména pak souboj Statham vs Rock (téměř idendická je Rock vs Diesel) a ženská komba ? Zlatá Gina Carano která měla alespoň ženský šarm a sex appeal narozdíl od buldočí královny. Opakují se i stejné neduhy: nízké PG, tedy absance krve a to i když se to řeže hlava nehlava, vyloženě nechtěně směšné a nesmyslné scény apod. I přes tohle všechno ale máte ty hlavní "family" hrdiny prostě rádi a fandíte jim a přes mraky nedostatků má i tak Rychle a zběsile 7 zatím zřejmě nejlepší akční scénu roku - tu jedinou skutečně hvězdnou - ano, je to ta v horách s ozbrojeným konvojem. Budete žasnout jak se dá natočit tak komplikovaná akce tak přehledně. Rozloučení s Paulem Walkerem je vpravdě elegantní a závěrečná akce je otravně dlouhá, uřvaná a jednotvárna. Běžte na to z povinnosti a kvůli Walkerovi, ale hodnoťte to jako funkční/nefunkční film - sentiment nechat doma. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Chris Morgan | Hudba: Brian Tyler | Distribúcia: Universal Pictures | Štúdio: Original Films, One Race Films, Media Rights Capital, China Film Group | Rozpočet: 190 miliónov $ | Tržby: 1500 miliónov $ | Ocenenia: - || Vlastne film, ktorý sa svojou úrovňov podobá omnoho viac na prvé diely ságy, než na tie posledné, hlavne do výšin Fast Five to nesiaha ani náhodou. Do pólky filmu je to aj všetko v poriadku, ale tá druhá, ktorá bola z núdze vymyslená a dotočená po tragédií, je veľká scenáristická beznádej. Naháňačka na serpentýnach a sekvencia v Abu Dhabi fajn, všetko ostatné len priemer. Samozrejme, záverečná pocta zamáva s dušičkou každého jedného diváka - rekordné tržby sú tentokrát zásluhou Paula Walkera, nie kvalít filmu. Odpočívaj v pokoji, Paul! :( 70% | SterCentury Košice, 3.4.2015 | ()

Reklama

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Lakmusový papírek současného konzumerismu, na kterém si v kině čas od času připomenu, jak rychle se mění potřeby, vnímání a estetické nároky současných teenagerů a kam až může dojít testosteronová macho zábava bez jakýchkoliv pravidel a limitů. Jeden z mála blockbusterů, u kterých mi hledání jinotajů nedělá radost. Deklamujícího Kurta Russella mi bylo fyzicky líto. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nemôžeš niekomu povedať, aby ťa miloval.“ Prvému dielu som dal 4*, ale následne sa mi páčila už len tokijská trojka a zvyšok nijako extra nie. Nemám rád, keď sú grázli a kriminálnici romantizovaní a majú plné huby kecov o sile rodiny, priateľstva, cti a odvahe. Pre mňa sú to ko*oti a nepáči sa mi, keď sú takéto agresívne nuly vydávané za vzor mládeže. Trápne? Zabite ma. Takže som bol skeptický. Nepomohlo ani úmrtie Paula Walkera, jedného z najneviditeľnejších hollywoodskych hercov. K tomu nemastný-neslaný Statham a nesympatické, premúdrené reči o etike od ľudí, ktorí každodenne porušujú zákony. Potom sa to ale rozbehlo. Hanova smrť, The Rock sa pobil so Stathamom pôsobivejšie, ako predminule s Dieselom, akcia v horách a mrakodrapoch fajn (bodaj by nie za 190 miliónov) a ako bonus cool Djimon Hounsou a cool Kurt Russell (ktorý v jednej scéne povie slovo „vec“!). Pred finále bohužiaľ tempo poľaví a všetko je napratané nelogickými kiksami (ako vedel, v ktorej sekunde má skočiť z mosta, aby trafil dron?). Našťastie v poslednej chvíli na scénu napochodoval The Rock s rotačákom, Diesel a Statham sa brutálne „poulične“ pobili a v Dominikánskej republike („Všetko bude odteraz iné.“) som si azda i troška poplakal. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Každý další díl Zběsilých je dražší a hloupější, což je svým způsobem výhra i prohra. Look filmu je vynikající - taková luxusní přehlídka dovolenkových destinací, drahých aut a prvotřídních herců/atraktivních neherců ve špičkově nasnímaných akčních scénách. Všechno ostatní je kompletně debilní tak extrémním způsobem, že je občas těžké to ustát (film je debilní zcela záměrně, jen mu chybí míra). Jsou popírány veškeré zákony fyziky, pravděpodobnosti, logiky a zdravého rozumu celkově, což je sice zábavné, nicméně váže to k sobě jeden zásadní problém - veškeré napětí zdechlo v první zatáčce. I v té nejšílenější a nejbezvýchodnější situaci se totiž může stát jednoduše cokoliv, takže neexistuje možnost se o někoho bát nebo dumat nad tím, kterak se situace bude vyvíjet - a to mě u filmu, který má přes dvě hodiny, docela štve. Nemám problémy s realitou, v níž se někdo bez větších potíží vetře na superchráněnou párty, kde ukradne v ložnici zaparkované superauto a proskáče s ním několik mrakodrapů. Nemám problémy s realitou, v níž kdejaká katalogová buchta umí hacknout superpřístroj, zatímco kolem ní lítají rakety a vrtulníky. Nemám problémy s realitou, v níž pacient v nemocnici vstane z lůžka, rozlomí sádru, popadne podvěsný kulomet a začne střílet po vrtulnících. MÁM problém s tím, že pod tím vším není špetka smysluplného příběhu, chybí tomu opravdový drajv, trvá to dlouho, nadhledu je málo a každou chvíli někdo chrlí nechutné množství megatrapných patetických proslovů, během jejichž trvání si intenzivně přejete, aby všichni na plátně umřeli. Dva vtipní černoši nebyli moc vtipní... vlastně nebyli vtipní vůbec. Pokud čekáte pěstičky, varuju vás, že Rocka, Stathama i Tonyho Jaa je ve filmu podezřele málo. ()

Galerie (146)

Zajímavosti (88)

  • Na konci filmu se objeví sestřih všech scén Briana O'Connera (Paula Walkera) z celé série Rychle a zběsile jako pocta zesnulému herci. (Shadowspark)
  • Skutečný Lykan Hypersport byl vyroben v počtu sedmi kusů v SAE. Jeho exkluzivní cenovka je dána 440 diamanty, které jsou umístěny v předních světlometech. (xisp)

Související novinky

Reeves jako záporák v Hobbs a Shaw?

Reeves jako záporák v Hobbs a Shaw?

29.04.2019

Sérii Rychle a zběsile není teasování velkých záporáků ke konci filmů nijak cizí. Šestý díl měl jako hlavního antagonistu Owena Shawa (Luke Evans), na konci filmu se ale představil jeho bratr Deckard… (více)

Vrátí se Paul Walker do Rychle a zběsile?

Vrátí se Paul Walker do Rychle a zběsile?

20.08.2018

Když při natáčení sedmého Rychle a zběsile tragicky zahynul herec Paul Walker (Osm statečných, Zběsilý útěk), podařilo se tvůrcům filmu dokončit jeho scény s pomocí jeho bratrů Caleba a Codyho. I… (více)

Rychle a zběsile 8 s Paulem Walkerem?

Rychle a zběsile 8 s Paulem Walkerem?

17.09.2016

Jen těžko vám uniklo, že se Rychle a zběsile 7 proměnilo ve velkou rozlučku s Paulem Walkerem. Jeden z tahounů série tragicky zemřel před koncem natáčení a studio muselo zaangažovat jeho bratry… (více)

Flash má nového režiséra

Flash má nového režiséra

05.06.2016

V srpnu se konečně dočkáme Sebevražedného oddílu a příští rok se comicsový vesmír od DC rozroste o sólovku Wonder Woman a Justice League. Studio Warner Bros. už ale pilně chystá i sezónu 2018, která… (více)

Reklama

Reklama