Reklama

Reklama

Dumbo

Trailer

Obsahy(1)

U příležitosti sedmdesátého výročí vzniku tohoto výjimečného filmu o odvážných dobrodružstvích jediného slůněte na světě, které umí létat, byl Dumbo digitálně upraven. Diváci tak mají nyní šanci snímek zhlédnout ve vyšší technické kvalitě a ve vysokém rozlišení obrazu i zvuku. Báječný příběh statečného slůněte Dumba, které se chce s pomocí bystrého nejlepšího kamaráda, myšáka Timothyho, proslavit díky svým senzačním uším, znovu a znovu upoutává pozornost malých i velkých diváků. Film o nezdolné síle přátelství a víře v sebe sama dokresluje hudba, která sklidila mnoho prestižních ocenění včetně Oscara. Vychutnejte si animovanou klasiku z dílny Walta Disneyho. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (168)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Přestože jednoduchoučká sentimentální pohádka často lyricky, beze slov líčí chod cirkusu (který zvířata sama pomáhají stavět, žádné úpění pod bičem drezéra) a vpřed se neposunuje jinak než písničkami / muzikálovými čísly (s dokonale sladěnou hudbou s pohyby), zásadní myšlenky zesměšňované, opovrhované "jinakosti" a rodičovské lásky zůstávají pevným, zřetelným základem. Dokáže být temná až krutá, navíc si dovolí věci, které by dnes už neprošly (slůně se omylem opije a zažije řádně psychedelický trip s tančícími růžovými slony). Nejenom z této pasáže čiší okouzlení tvůrců (obdivuhodnou a nestárnoucí ruční) animací, u níž fantazie nezná hranic. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

O tom, ako premeniť svoju nevýhodu na svoju výhodu, či o krutosti okolia, kde sa niektorí vysmievajú z nedostatkov, no pár dobrých rado pomôže. Síce nosenie detí bocianmi, sedenie na oblakoch, lietanie pomocou uší a možno aj iné malé detaily sú v tomto filme priam stereotypné nezmysly a vytvorené mýty pre deti, no ako také je to krásne, je to rozprávka, ktorú som mal už vo forme knižky ako dieťa a veľmi sa mi páčila. Animácia je taká tá stará škola, dosť príjemné pre oči. ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Další klasický Disney, který je úžasný na pohled, ale postrádá nějaký ten moment nebo přesah, který by znamenal pátou hvězdičku. Když se to srovná s dnešní produkcí, tak animace je na stejně dobré úrovni, ale například Pixaři zapojují haldy emocí, humor a příběh, což tady chybí. I tak ale skvělý film. 85% ()

čmelda5 

všechny recenze uživatele

Nejlepší kreslený film. Pohádka mého dětství. Před chvílí jsem ji po dlouhé době opět viděla (bohužel s jiným dabingem) a musím říct, že na mě zapůsobila stejně, jako když jsem byla malá holka. Jak já jsem se při jeho sledování nabrečela. A i dnes mi slzy tekly proudem. Nejlepší scény : 1. Když jde Dumbo navštívit svou uvězněnou maminku. (To je ona. Ta scéna, u které brečím jak malý děcko.) 2. Když se Dumbo s myšákem opijí a vidí růžové slony. (U téhle jsem se zase děsně bála.) 3. Scéna s vránami. A navíc ta perfektní hudba. Tohle byla, je a navždy bude moje srdcová záležitost! ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Pokud nepočítám hudební úlet Fantazie, tak Dumbo je první Disneyovka, která není podle klasické pohádky. Příběh je jednodušší, stejně jako animace. Je to v podstatě jednoduchá záležitost o sluněti s velkýma ušima, který uprostřed cirkusu hledá své právo na štěstí. Potěšila mě animovaná psychedelická část, překvapilo kolik emocí se dá vyjádřit obyčejným chobotem a pobavily různý narážky na svět (slonice ala pavlačové drbny, vrány ala černošský big band). Je to pěkná pohádka, ale ne na 5*. Animovaný film roku 1941. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (12)

  • Prezident Harry Truman sa pri svojej návšteve Disneylandu v roku 1957 odmietol odviezť na Dumbovej atrakcii, pretože slony sú symbolom republikánov. (Raccoon.city)
  • Patrí medzi najlacnejšie a najrýchlejšie produkované diela: animátori využili neprítomnosť „maximalistického“ šéfa, ktorý bol na služobnej ceste. (Hystory)

Související novinky

Guy Ritchie chystá Aladina

Guy Ritchie chystá Aladina

12.10.2016

U Disneyho zabodovali s hranou Popelkou i Knihou džunglí a příští rok dostaneme Krásku a zvíře. K tomu se chystají předělávky Mulan, Dumba nebo Lvího krále a teď se celovečerního kříšení dočká i… (více)

Reklama

Reklama