Reklama

Reklama

Dumbo

Trailer

Obsahy(1)

U příležitosti sedmdesátého výročí vzniku tohoto výjimečného filmu o odvážných dobrodružstvích jediného slůněte na světě, které umí létat, byl Dumbo digitálně upraven. Diváci tak mají nyní šanci snímek zhlédnout ve vyšší technické kvalitě a ve vysokém rozlišení obrazu i zvuku. Báječný příběh statečného slůněte Dumba, které se chce s pomocí bystrého nejlepšího kamaráda, myšáka Timothyho, proslavit díky svým senzačním uším, znovu a znovu upoutává pozornost malých i velkých diváků. Film o nezdolné síle přátelství a víře v sebe sama dokresluje hudba, která sklidila mnoho prestižních ocenění včetně Oscara. Vychutnejte si animovanou klasiku z dílny Walta Disneyho. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (168)

hous.enka 

všechny recenze uživatele

"To, co tě táhlo k zemi, tě vynese nahoru, Dumbo." Dumbo se nese zcela ve stylu linie Bambiho a já musím říct, že mi pořád tak nějak víc sednou pohádky o princeznách. I tak se mi ale tenhle ušatý slon líbí a scéna (a následné muzikálové číslo), kdy Dumbo přijde navštívit svou matku uvězněnou v maringotce, považuji za jednu z nejsilnějších scén v dějinách animovaného filmu. Dumbordéry byly už jen drobným detailem, který mě ponoukl dát tomuhle snímku tu čtvrtou hvězdu. ()

Alfréda 

všechny recenze uživatele

Jako malá jsem si myslela že je to hrozně smutná pohádka...že se mu smějou že má velký uši :-( no, vlastně i dneska si to myslim...když konečně najde mámu slonici, ale nevidí jí protože je v cirkusáckym vagónu a jenom prostrčí chobot mřížema aby Dumba pohladila :-( a on je taaak smutnej...jééééžiš, u toho řvu pokaždý!!!! A co ten srdceryvnej konec, když se naučí lítat!!!! Pecka!!!!!!!!!!!!:-D ()

Reklama

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Z okolí se často doslíchám slov 'kýčovitá disneyovka'. Pro mě je to ale kvalitní film jak příběhem, tak zpracováním. Stále jsem také ochotná to nazývat pohádkou, což už o některých dnešních snímcích tvrdit nemůžu, ač jsou za to považovány. Jako malá jsem tenhle film milovala. Ještě dneska se na něj ráda podívám a i když je to jen zřídka, vím že je to dojemný snímek, který mě dokázal vždycky rozbrečet. Je tam nádherná animace a Dumbo je nakreslený zvláště roztomile. - "Here is a baby with eyes of blue, straight from heaven, right to you. Or straight from heaven up above, here is a baby for you to love." ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Co si budeme povídat, ten příběh je celkem schematický, ale jednotlivé scény jsou výborně propracované, především pak alkoholová sekvence je neskutečně nápaditá a právě při ní jsem si uvědomil, že to není poprvé, co jsem snímek viděl. Skvěle umocněné city, což se tak nějak od Disneyho očekává, ale zároveň dobře napsané postavy, které klasický příběh povyšují. Ať už je politika studia Walt Disney, jaká chce, má prostě pohádky, které stojí za to. A tohle je jedna z nich. Navíc to, jak se chovají slonice, je na animovanou pohádku od Disneyho celkem síla. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Teprve čtvrtý v pořadí velkofilmů ze studia Disney měl hlavní úkol - zachránit finanční propadák kontroverzní Fantasie. Asi by se to podařilo i větším dílem, kdyby asi měsíc a půl po uvedení do kin nepřišel Pearl Harbor... Dumbo má pro mě auru smutnosti, protože od začátku nám netradičně servíruje krutý příběh atypickýho slona a krutý svět kolem, který prostě vybočení ze stereotypu nemá rád ani dnes. Pominu-li originální a emotivní příběh, je Dumbo také obrovským krokem kupředu v animacích (opět obzvlášť v porovnání s předchozí Fantasií) a hudební doprovod výjimečnost Dumba ještě podtrhuje. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (12)

  • Hlavná kreslená postava Dumbo sa takmer dostal na obálku časopisu Time s titulkom „Cicavec roka“. Potom však Japonci napadli Pearl Harbor, a tak sa rozhodli pre serióznejší titulok. Dumbo sa svojho titulu aj tak dočkal, hoci len v článku vo vnútri časopisu. (Raccoon.city)
  • Jedná se o jediný animovaný film studia Disney s hlavním hrdinou, který ve filmu nepromluví jediné slovo. (Mr.Hudson)

Související novinky

Guy Ritchie chystá Aladina

Guy Ritchie chystá Aladina

12.10.2016

U Disneyho zabodovali s hranou Popelkou i Knihou džunglí a příští rok dostaneme Krásku a zvíře. K tomu se chystají předělávky Mulan, Dumba nebo Lvího krále a teď se celovečerního kříšení dočká i… (více)

Reklama

Reklama