Reklama

Reklama

Jakmile jste online, tak vás mají. Hackeři, kterým stačí pár kliknutí k tomu, aby vám zničili život. Ještě horší jsou ti s ambicemi. Ti, kteří mají v plánu ochromit celý svět. Zatím neznámý počítačový machr si s námi rozhodl hrát a zdá se, že neexistuje nikdo, kdo by ho zastavil. Protože zoufalí lidé rádi dělají zoufalé věci, vytáhnou tajné služby z vězení hackera Hathawaye (Chris Hemsworth), který v něm kroutí patnáct let za podobné aktivity. Přestože se nechal chytit, je to absolutní špička v oboru, teď navíc se speciální motivací. Nabídka, kterou dostal, je lákavá. Když vystopuje hackera, který právě zlikvidoval jaderný reaktor v nejmenované elektrárně, bude volný. Hathaway se okamžitě pustí do pronásledování, brzy však zjistí, že proti němu stojí člověk se skutečně mimořádnými schopnostmi a že by pro jeho budoucnost bylo určitě lepší, kdyby zůstal sedět za mřížemi. Jeho soupeř mezitím chystá další úder. Kde? Kdekoliv. (Cinemart)

(více)

Videa (43)

Trailer 1

Recenze (442)

POMO 

všechny recenze uživatele

Realistická a setsakra vážna Mannova forma opäť funguje parádne a jedna scéna, bohužiaľ nie tá finálna, je strhujúca i dopadom na vývoj príbehu. Hemsworthova nekompromisná postava hackerského trestanca dodáva filmu grády, je dobrým ťahúňom. Problém je ale v scenáristickej báchorke, ktorá proste nie je chytrá a prepracovaná adekvátne k unikátnej Mannovej forme (a viacej by jej to svedčalo v podaní béčkového rěziséra a s Wesleym Snipesom). Mannove filmy nepotrebujú komplikovanú zápletku. Sú silné v psychologickom portrétovaní hlavných hrdinov, a ich osudovom zasadení do banálnych, ale ostrých kriminálnych komplotov. Hacker pracuje s nebanálnou krimi zápletkou a bohužiaľ podáva príliš zjednodušene ako ju, tak i psychologickú kresbu postáv. ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Skutečně, dlouho jsem se tak netěšil na okamžik, kdy budu moci zlikvidovat soubor s tímto filmem ze svého hard disku. Ono taky kdo by chtěl mít v PC hackera, co? To jsem ovšem už na konci této strastiplné cesty, vrhněme se tedy na začátek a zahajme ho mým oblíbeným způsobem, tedy otázkou. Proč? Milí scénáristé, prosím, nespoléhal bych na to, že vzhledem k filmovanému tématu a všeobecné degeneraci se nenajde několik jedinců, kteří ještě nezapomněli číst. Číst knihy. Rozveďme proto můj počáteční dotaz. Proč se takhle hloupě a okatě krade předloha? Byl snad J.Deaver nenažraný? Nebo se vám dostal do pracek potrhaný a nekompletní pejprbek? Jak jinak si vysvětlit, že vše neukradené a díky něčí nesmírné invenci dodatečně nalepené na příběh nefungovalo? A to i přes thorovo kladivo, kterým Hemsworth již léta disponuje a čínské holky by daly nevím co, aby si s ním hekly. Jenže hekování není žádná prdel, občas si musí člověk i zapíchat pomocí šroubováku. V ten okamžik je již romantika nenávratně v kakau, nebo jak nám je zde servírováno v Macau. Ale kašlat na granko, vraťme se k příběhu. No jo, ale k jakému. Abnormálně nudná a nelogická slátanina natažená do více než dvou hodin. Stylově bych napsal, že skript obsahoval osminásobek 0 nežli 1 a ač je to nemožné, zahlédl jsem i dvojku a v dáli slyšel ďábelský smích přítele Bendera. Pokud byste přece jen požadovali, abych se poněkud fundovaněji, konkrétněji a s jistou dávkou profesionality (a bez spoileru) vyjádřil k ději a nezasíral virtuál nicneříkajícími bláboly, pak vězte, že hodní honili zlé a mělo nám to dokázat, že počítač je dobrý sluha, ale zlý pán v rukou renegátů a že každá selfí s vyšpulenou tlamou musí být potrestána krutou smrtí. Poslední poznámka je sice jen zbožné přání, ale jsem naivní snílek, což je evidentní. Normálům doporučuji přečíst knihu Modrá sféra, ovšem světelnou rychlostí, neboť nic nestárne tak rychle jako počítačové technologie a nerad bych, abyste se nepříkladně uchechtávali u sofistikovaných kuličkových počítadel, která mě ještě nedávno ohromovala. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Michael Mann ve svých tradičních trademarcích přináší kriminálku, kde ke smrtelným zbraním patří kromě pistolí a samopalů také chytrý mozek za klávesnicí. Ač samotná zápletka zní béčkově, zpracování je dosti realistické. Hackerství spočívá v divácky srozumitelných tricích a podvůdcích, např. v phisingu, tzn. úkony typu "čáry máry fuk a mám peníze na účtě" se snaží Mann snižovat na minimum. Atmosféra filmu je velmi dobrá a může za to kvalitní audiovizuál. Použití kamery je zde naprosto perfektní, zejména musím vyzdvihnout, že tak realistické a po všech stránkách brilantní přestřelky jsem neviděl ještě vlastně v žádném filmu! Dočkáme se sice jen dvou, ale obě berou dech. Díky tomu nakonec odpouštím i ten slabší béčkový scénář... 7/10 ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Začiatok ma bavil, Chris Thor Hemsworth, (ktorý priletel z Asgardu a po ceste mu uletelo pár vlasov) fajn, ale v závere mi to prišlo na jedného Hackera až moc "Bondovské". Michael Mann už natočil rozhodne lepšie filmy. Aj tu je vidieť, počuť a cítiť jeho podpis pod akčnými scénami, ale ako celok to moc nešliape a chýba tomu aj väčšie tempo. Každopádne z môjho pohľadu sa nejedná až o taký zlý film, ako je tu hodnotení. 70% - 3* ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Michael Mann se po 6 letech vrací se svým digitálním trademarkem a přináší moderní akční thriller o útoků hackerů, který skrývá něco více. Mohla to být akční jízda, nebo moderní inteligentní thriller, ale vše zůstalo na půli cesty. Je zde pár akčních scén, které Mann pořád umí a počítačové nadšence potěší scény kybernetických útoků a výsledná pátrání, které působí opravdu reálně, ale jako celek film bohužel nefunguje pro nikoho a popravdě docela dost nudí. I přes solidní filmové řemeslo se jedná o nejslabší Mannův film, který tak zůstává velkým zklamáním z promarněné šance. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (10)

  • Režisér Michael Mann daroval 300 000 hongkongských dolarů (asi 38,5 tisíce dolarů) hongkongské neziskové organizaci jako poděkování za to, že mohl natáčet v bance Hang Seng. (Epistemolog)
  • Film sa natáčal v indonézskej Jakarte, Hongkongu, Los Angeles či malajzískych mestách Kuala Lumpur a Klang. (Hudakfilms)

Související novinky

Michael Mann dotočil svůj srdcový projekt

Michael Mann dotočil svůj srdcový projekt

23.10.2022

Biografie Enza Ferrariho je dotočená. Režisér Michael Mann (Nelítostný souboj, Miami Vice), jenž projekt považuje za svůj srdcový a strávil na něm řadu let, oslavil poslední klapku v Itálii tento… (více)

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Reklama

Reklama