Reklama

Reklama

Po smrti otce se čtyři sourozenci (Jason Bateman, Tina Feyová, Adam Driver, Corey Stoll) v různě složitých životních situacích vracejí do domu svého dětství, aby tu strávili týden pod jednou střechou společně s přehnaně starostlivou matkou (Jane Fondová) a nesourodou změtí drahých poloviček, bývalých partnerů i promarněných lásek. Na přetřes tak přichází jejich minulost a vztahy s lidmi, kteří je milují a znají nejlépe. Jejich společné soužití nakonec vyústí v hysterické a emocionální situace plné chaosu, humoru, lásky a vykoupení, které umí dát jen rodina. Ta nás sice vždycky dovádí k šílenství, ale stále nám připomíná naše nejčistší a nejlepší já. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (145)

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Nevim jestli to bylo mojim zvlastnim momentalne mentalnim rozpolozenim, hvezdnou konstelaci nebo sympatickou hereckou sestavou, ale... Vypinam na chvili ironii - tenhle film mi udelal dobre, kdyz jsem to potreboval, bez ohledu na par klise ma sve kouzlo, vtip a preci jen cloveka prinuti k zamysleni. Zapinam ironii a premyslim, cim bych svuj komentar odlehcil. Sceny s nocnikem mely az prekvapivy filozoficky rozmer... :) ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Fain jednohubka, ale tenhle koncept (sourozenci se sejdou po letech ve svém rodném městě a vyrovnávají se s duchy minulosti i přítomnosti) na mě obvykle funguje mnohem líp. Tady se sice pracuje s fakt nadstandardním obsazením, ale protože těch linek bylo tolik, k nikomu jsem si stejně nedokázal vytvořit nějaký vztah. Asi bych i tolik netlačil na ten humor za každou cenu. ()

Reklama

liberita 

všechny recenze uživatele

Hoci rodina Altmannová sa zíde kvôli pohrebu a vo filme nechýbajú rozličné konfrontácie medzi súrodencami alebo pármi, This Is Where I Leave You je predovšetkým komédiou, ktorá sa snaží orientovať v občas chaotickom a komplikovanom svete medziľudských vzťahov. V tejto úlohe filmu výborne napomáha kvalitné herecké obsadenie, z ktorého mňa osobne najviac zaujal výkon Adama Drivera, Jasona Batemana a synčeka Tiny Fey. Páčilo sa mi, že postavy nekonali vždy spôsobom, aký sa od nich nutne očakával a po dopozeraní vo mne zostal príjemný pocit, ku ktorému domohla aj vhodná hudba pod taktovkou Micheala Giacchino. Rada si tiež prečítam knižnú predlohu Jonathana Troppera, ak sa mi niekedy dostane do rúk. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Nie každý sa nájde v amerických nezávislých dramédiách. Táto je ale podstatne umiernená a zmysluplná, mierená najmä pre dospelejšiu časť publika. Nemôžem povedať, že by bol film nejak zvlášť vtipný, a ani by som jeho konzistentnú dávku humoru a dôvtipu nenazval komédiou, než len úsmevný pohodový snímok, ktorý sa nesnaží prvoplánovo zaujať. Na druhej strane chýbala lepšia pointa a lepšie dialógy sa priam žiadali k takémuto skvelému obsadeniu. Napriek tomu, že sa príbeh zameriaval na dospelácke témy ako napr. smrť rodiča, (ne)plodnosť, podnikanie, rozvod a pod., nebol to ťažký film a už vôbec nie čierna komédia. Celkovo tento film stojí za to vidieť v prípade, že na to budete mať čas a rátate s tým, že vám toho veľmi veľa neprinesie. Stačí sa nechať sa podmaniť bezstarostným príbehom ako cestou k súhre medzi súrodencami a udalosťou, ktorá navždy zmení ich životy. 60%. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Zachytenie osudov členov jednej veľkej rodiny, ktorých dohromady dostane strata ich otcov. Celkom prijateľne natočené, miestami však obsahuje príliš zbytočných scén. Z hereckej stránky priemer. PS: Aj som sa zastavil (ako všetci) pri „lesbickej scény“ J. Fonda. Osobné hodnotenie: 72% (***) ()

Galerie (40)

Zajímavosti (9)

Reklama

Reklama