Reklama

Reklama

The Invitation

Trailer 1

Muž pronásledován svou vlastní minulostí dostane pozvání k večeři od své bývalé manželky a jejího nového manžela do domu, kterému kdysi říkal domov. Brzy však shledává, že jeho hostitelé a další stolovníci mají nečisté postranní úmysly. Večer začíná vyplňovat stoupající paranoia a hrůza. Nikdo si však nemůže být jist, co je opravdu skutečné a co nikoli... (FAITH.BABE)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (257)

Psychor 

všechny recenze uživatele

Invitation, jenž není ani tak hororem jakožto spíše tíživou psychologickou hrou, se může směle řadit mezi nejlepší snímky roku 2015. Koneckonců marně na něm hledat něco, co by stálo byť jen za hnidopišské kritické slovo. Ať už se jedná o perfektní režii Karen Kusamy, znepokojivou atmosféru precizně dokreslující hudební doprovod Theodora Shapira či třeba výborně zvládnutý casting v podobě obsazení ústředních i vedlejších postav i s jejich absolutně uvěřitelnými charaktery. Když už za každou cenu něco vytknout, tak snad jen tolik, že The Invitation příchází na scénu v naprosté tichosti a bez fanfár, kvůli čemuž tak unikne pozornosti velké části divácké obce. Myšlenkové rozpoložení diváka v průběhu snímku na chlup odpovídá myšlenkovému stavu hlavního hrdiny. Jak divák, tak Will jsou nuceni neustále upírat svou pozornost k na první pohled bezvýznamným jednotlivostem, jejichž sled však ve výsledku přináší stále sílící tušení, že něco není tak, jak má být. Tato propracovaná hra s myslí zúčastněných je tak intenzivní, že si ji divák bude v hlavě dohrávat ještě hodně dlouho po závěrečných titulcích. Osobně jsem v krátké době přidal i druhou a třetí projekci, protože Invitation zkrátka jen tak nepustí. ()

Lacike odpad!

všechny recenze uživatele

Niečo ako Get Out, ale oveľa oveľa oveľa oveľa oveľa oveľa oveľa oveľa oveľa oveľa oveľa oveľa oveľa oveľa oveľa oveľa oveľa oveľa oveľa oveľa oveľa oveľa oveľa oveľa oveľa oveľa oveľa oveľa oveľa oveľa oveľa  nudnejšie. 80 minút tam banda totálne mimóznych postáv kecá dve na tri a niektorí aj na štyri, aby im na konci definitívne drblo v gebuliach a trochu sa zredukovali. Naviac je to celé strašne predvídateľné a aj keď som dopredu o filme nič nevedel, tak som celý čas čakal, kedy k tej redukcii dôjde. Sekty a tie ich hovadiny na mňa vôbec nefungujú, jak vo filmoch, tak ani v reály. 0/10. ()

Reklama

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Partia dlhoročných priatelov sa po dvoch rokoch stretáva, aby si užila spoločný večer. Spoznajú aj niekolko nových členov a dobre sa bavia. Teda až do chvíle, kedy jeden z nich prinesie notebook a na ňom pustí zvláštne video o sekte z Mexika. V tej chvíli začne mať Will zvláštny pocit, že tento večer je niečo iné, ako len obyčajná schôdzka kamarátov po dlhom čase. Keďže však trpí psychickými problémami, nikto mu neverí. Sú naozaj všetci priatelia v ohrození, alebo sú to len výplody Willovej pomätenej mysle? - Tak toto neskončilo velmi dobre. Už od začiatku je dej úplne slabý, vzťahy katastrofálne vykreslené a všetky postavy zahrané bez akejkolvek prídavnej hodnoty. Najhoršie je to, že keďže pozerám všetky horory bez informácií a trailerov a vždy až do úplného konca, čakám vždy na ten velkolepý moment, kedy má prísť vyvrcholenie. To v The Invitation však príde tak neskoro a je tak nekvalitné, že už nemôže nič zachrániť. Tešil som sa aspoň na nejaký obsiahlejší bodycount, keďže hercov bolo plno, ale nič výrazné sa nedostavilo. Tiež som sa tešil na nové neopozerané ženské tváre u hororu, pretože väčšina moderných Scream Queens má v poslednej dobe mierne volno, ale nikto zaujímavý sa tu nenašiel. Za pozornosť však stojí chlapček Aiden Lovekamp, ktorý sa objavil v niekolkých hororoch posledných rokov a ak sa bude tohto žánru držať, môže z neho vyrásť velká hviezda. The Invitation je však velmi slabým hororom, takže si zaslúži aj velmi slabé hodnotenie. + herec z World War Z + herec z Nocturna + herec z Martyrs + herec z American Horror Story: Hotel + herec z Circle + herec z Paranormal Activity 4, Cooties, The Boy a Paranormal Activity: The Ghost Dimension ()

tron 

všechny recenze uživatele

Čakal som, čo z toho vylezie a nakoniec som síce z konca nebol odvarený (navyše ho dlho pred koncom ako jednu z možných teórií použijú aj samotné postavy, ale skôr zo žartu a potom túto teóriu už nijako ďalej nerozvíjajú, čo mi pripomenulo jojkársku zábavnú reláciu Inkognito), ale i tak je to ľahko nadpriemerný kúsok s trilerovou/hororovou príchuťou. Hodinu sa to tvári ako dráma, pričom tušíme, že niečo nie je v poriadku (na čo ostatne neustále poukazuje aj hlavný hrdina strašne sa podobajúci na Toma Hardyho, v skutočnosti ide o týpka z Promethea, ktorý Noomi Rapace urobil chobotničku). A potom príde nervydrásajúce finále. No, hm, to je nakoniec o čosi menej nervydrásajúce, než by si zrejme tvorcovia želali, ale i tak je to solídne zakončenie zaujímavo nastaveného príbehu. SPOILERY Ale pár vecí mi nesedelo (to bola fakt poriadna náhoda, že Choi sa ukázal práve vtedy, kedy sa ukázal – ak by sa dovtedy ukrýval v dome a teda bol v tom tiež namočený, tak by som to bral, ale nie, Choi o ničom netušil a skutočne bola jedna neskutočná náhoda, že sa objavil „vtedy“). A nebolo dopovedaných (niekedy je náznak lepší, než tvrdé ukázanie, ale i tak asi mohli/mali ukázať, ako dopadla tá baba, čo z večierku odišla ako prvá). SPOILERY ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Premárnený potenciál. Námet je solídny (aj keď nijako originálny) a obsahuje niekoľko skvelých scén, ktoré sú ale často utopené nejakou ďalšou mizernou. Dobrým príkladom je prvý výbuch hlavného hrdinu, ktorý je skvelým nečakaným momentom (prichádza pomerne skoro), no zvrat na konci scény opäť utlmí tempo. Je pravda, že je strašne ťažké napísať uveriteľnú konverzačku a nieto ešte s toľkými postavami. Film by si bohato vystačil s polovicou postáv, väčšina z nich má totižto charakter o rozsahu jedného slova až jednej vety. V neposlednom rade, réžia je strašne rutinná a Canyons v L.A. by si zaslúžili väčšiu atmosféru. Napriek tomu je to celkom solídna zábava s dostatočnou dávkou napätia a sympatickým posledným záberom. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (3)

  • Film vznikl bez pomoci jakéhokoliv většího studia, tudíž měli tvůrci naprostou tvůrčí svobodu. (NiWi)
  • Scény odohrávajúce sa na dvore boli vo filme jediné natáčané za skutočnej tmy. Ilúziu večernej atmosféry vnútri domu produkcia vytvorila tak, že okolo domu postavili obrovský stan. (3buna)

Reklama

Reklama