Reklama

Reklama

VOD (1)

Mladý spisovatel dostane od svého zaměstnavatele úkol napsat scénář k nové romantické komedii. Problém je v tom, že dosud pravou lásku nezažil a ženám, po traumatu z dětství, prostě nevěří. Nepomáhají mu ani přátelé, kteří jsou stejně skeptičtí. Na jednom charitativním večírku potkává ženu, která ho opravdu zaujme. Je tu však jeden problém... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (65)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Dva se sejdou, a protože je ona zadaná, tak to nejde úplně hladce. Příběh si proto vypomáhá rámcem, ve kterém hrdina musí napsat scénář k romantické komedii, kterou jakože prožívá i ve svém životě. Spíš než jako dobrý nápad, mi  přišlo, že jde o popis tvůrčího bloku scenáristů, protože z komedie nebo romantiky divák moc neuvidí. Dohrávané vsuvky tomu nepomohou a milostné rady, které umanutý a nesympatický chlapík dostává od přátel, jsou jedna pitomina a klišé vedle druhého. SHRNUTÍ: Kdo věří na lásku, ať se nedivá, protože tenhle film by mu ji mohl znechutit. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Docela sympatická konverzačka. Jen tyhle kousky vesměs strašně rychle vyšumí z divákovy mysli. Tady to nebude jiné. Chris Evans před časem režijně překvapil sympatickou nezávislou romantikou Before we go, kterak se dva cizinci seznámili v nočním New Yorku. A příjemně se při jejich poznávání netlačilo na pilu. Tentokrát jeho hrdina na dívčí jména moc paměť nemá, když do jeho dobrodružství vlítne přítel dotyčné, je to ještě horší. Představuje spisovatele/scénáristu, kterému hoří termín s novou látkou. A navrch potkal jednu, u které by si její jméno moc rád zapamatoval. Zatímco v Česku jde banda přátel na pivo, proloží to několika panáky a vykládá o nějaké té korupci v politice a arogantním šéfovi, tady parta amerických přátel mele o lásce, o nejrůznějších teoriích a možných scénářích, o tom, jak romantici nevymřeli a jak dopadla jedna korejská telenovela. Vysmívají se romantickým klišé? Spěchají díky nic kupředu? Naznačují, že není úplně od věci jít na to od podlahy? Tak či onak, babrají se někde v sympatickém průměru. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

I přes sympatické obsazení je Playing It Cool hodně průměrná romantická komedie. Proč? Popravdě ani tak úplně nevím. Je to sice takové hravé, dělá si to ze sebe srandu, má to hodně sympatické obsazení, ale jako celek to moc nefunguje, nemá to nic moc navíc a mezi Chrisem Evansem a Michelle Monaghan to moc nejiskří. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Zajímavé je, že Chris Evans mi v podobných romantických komediích sedí mnohem víc než když si hraje na superhrdinu s americkou vlajkou na štítu :D Já jsem se bavil a ačkoli je poslední třetina filmu už dost velký klišé a nic nového pod sluncem, tak první dvě třetiny jsou naopak natolik fajn, že to ještě na 4 hvězdy vytáhnu. Fandům amerických romanťáren, kde si herci užívají každé klišé a umí každý trapný dialog brát s nadhledem, tenhle film rozhodně doporučuju. Na hodnocení 57% nehleďte. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Filmový scénárista nevěří na lásku (?!)… aby zčistajasna potkal megasympatickou krásku (před vdavkami se zajištěným sucharem), s níž to mocně zajiskří. Pohodovou, vtipným nadhledem nabitou rom-com ozvláštňuje dohrávané rozebírání a ironizování všemožných klišé žánru… i lásky samotné, jak je diskutuje svérázná partička pisálků. Ani tak víc než fajn oddechovku se skvělým castem nečekejte… jó, kdyby nastal ten pragmatičtější, realističtější "neklišé" závěr (řekla by "ano"), potom bych o té 4. hvězdičce nepochyboval. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (12)

  • Film byl natočen už v roce 2012, ale kvůli problémům s distribucí se do kin dostal až o dva roky později. (VERA)
  • Já (Chris Evans) je scenárista, který má napsat scénář pro Matthewa Morrisona a Ashley Tisdale. Chris Evans a Ashley Tisdale se spolu objevili v roce 2009 na focení pro Vanity Fair, které rekonstruovalo scény z West Side Story (1961) – Chris Evans hrál Riffa a Ashley Tisdale byla jeho partnerkou na plese v tělocvičně. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama