Reklama

Reklama

Escobar - Paradise Lost

  • Francie Paradise Lost (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Escobar: Paradise Lost sa odohráva počas posledných rokov Escobarovej nadvlády v Kolumbii. Mladý surfer Nick (Josh Hutcherson) a jeho brat Dylan (Brady Corbet) nachádzajú skromné útočisko na surfovanie pri Medellin, kde Nick spoznáva ženu svojich snov Mariu (Claudia Traisac). Maria je však toho času zaneprázdnená prípravou kampane pre svojho strýka Pabla Escobara (Benicio del Toro). Potom, čo Pablo pomôže Nickovi a Dylanovi s miestnymi kriminálnikmi, s ktorými mali problémy, Nick postupne upadá do divokého sveta extravagancie, korupcie a krviprelievania, z ktorého je nemožné uniknúť. (ambron)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (77)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí Narcos cokoliv od Escobara beru a tohle mě taktéž velmi bavilo. Del Toro jako Escobar naprosto bezchybný, byť se děj zaměřoval především na Joshe Hutchersna,který se zamiluje do Escobarovy neteře a to přináší maléry. Závěrečná půl hoďka je našponovaná napětím, že jsem téměř nedýchal. Velmi dobré i drsné. 80% ()

angloumene 

všechny recenze uživatele

Escobar: Paradise Lost přináší příběh o nešťastné lásce za časů Escobara. Mladý Kanaďan se zakouká do mladé Kolumbijky a najde tak svůj ráj na zemi. Jenže tahle Kolumbijka není tak docela obyčejná Kolumbijka, nýbrž neteř asi největšího kokainového krále všech dob. No a jak už to tak bývá, tahle růžová idylka začne pomalu ztrácet barvu. Naneštěstí se tehle relativně zajímavý scénář nedokázal tak docela naplnit. V prvé řadě si nejsem jistá, jestli je Josh Hutcherson v hlavní roli nejšťastnější volbou. Navíc mě mrzelo, že jsem se o Escobarovi nedozvěděla vůbec nic. Naopak film počítá s obeznámeným divákem, takže v prvé řadě doporučuji zhlédnutí seriálu Narcos. Když k tomu připočtu slabou akční linku, jedná se o čisté zklamání. Tak snad někdy příště... ()

Reklama

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Benicio Del Toro je snad v každém snímku úchvatný a Escobar je tomu důkazem. Když už na nic, tak na něho se kouká vždycky s úžasem. Paradise Lost je trvrdý film zasazený do pro prostředí, které třeba není každému úplně blízké, ale o tom tenhle thriller je. Možná byl Pablo škarohlíd a nemilosrdný hajzl, ale uměl to. Lidé kolem něj, nemohli spát klidně a tak jede celý film od začátku do konce. Přijde mi, že všechno ostatní bylo jen jednou velkou kulisou, nevím jestli je to dobře, nebo ne, ale zapůsobilo to na mě. Možná bych ubrala nějaký ty minuty, ale jinak 7/10 ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutých Narcos je samozřejmě laťka velmi vysoko, ale i Del Torova prezentace Escobara je přesvědčivá a objektivně výborná. Milostná linka je po Narcos paradoxně osvěžující, ale několik pseudolíbivých scén si tvůrci mohli odpustit. Děj se týká let 91/92, avšak s nahlédnutím do jiných koutů Escobarových aktivit, takže i z dokumentárního pohledu je snímek přínosem. ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

Patron, kterej z nuly dokázal sedmý místo ve Forbes, klobouk dolů. Ale to klopýtání přes ty haldy mrtvol co mu ležely pod nohama a který mu samotnýmu prošly rukama, je nářez. Není pochyb o tom, že Pablito byl dobrej obchodník a mecenáš, ale taky sadista a magor, kterej se nebál ničeho. Vůbec ničeho. Ani Boha. Del Toro to zahrál minimálně na glóbus. A Josh mi zase tolik nevadil. Hodně hodně silný čtyři. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (4)

  • Španielska herečka Claudia Traisac vo filme používala mnoho mexických a argentínskych fráz, pretože vôbec nehovorila kolumbijským dialektom. (MikaelSVK)
  • Pablo Escobar ve skutečnosti anglicky vůbec neuměl. (dienow)
  • Vlajka vejúca pred kanadskou ambasádou v Bogote, v skutočnosti nebola vlajkou Kanady. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama