Reklama

Reklama

Poté, co si prošli nástrahami střední školy (dvakrát po sobě), čekají na policejní důstojníky Schmidta (Jonah Hill) a Jenka (Channing Tatum) velké změny - jsou pověřeni prací v utajení na místní vysoké škole. Ale zatímco Jenko potká spřízněnou duši ve sportovním týmu a Schmidt pronikne do řad studentů umění, začínají o svém vzájemném vztahu zvolna pochybovat. Jejich úkolem už není pouze vyřešit případ, ale jsou nuceni zjistit, zda mezi nimi může existovat společný vztah na úrovni. Pokud se těmto dvěma přerostlým puberťákům podaří vypracovat se z univerzitních nováčků ve skutečné muže, pak by vysoká škola mohla být tím nejlepším, co je kdy potkalo. (Falcon)

(více)

Videa (16)

Trailer 3

Recenze (925)

ORIN 

všechny recenze uživatele

Tak markantní skok oproti prvnímu dílu, kde byla cítit jistá nekvalita, čekal asi málokdo. Nekvality si byli nejspíš vědomi i samotní režiséři a udělali z 22 Jump Street komediální podívanou roku, která svými (zde poměrně často zmiňovanými) sebeuvědomělými, sebereflexivními a sebeparodickými postupy značně narušuje tok vyprávění a iluzi reality. Divák je těmito zcizujícimi prostředky neustále znejišťován, jeho očekávání se neustále modifikují, přičemž film jde často až na samou hranici filmovosti (někdy možná až za ní), resp. žánrových pravidel a odkazuje k sobě samému jako k médiu nebo spíše k procesu filmové produkce a tvůrčím volbám. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Jako bláznivá komedie splnila svůj účel na sto procent! Zprvu jsem byla skeptická, netušila jsem co očekávat, spíše jsem se přikláněla k názoru, že to bude příjemných 112 minut odpočinku, kdy krátkým spánkem posilněná vytáhnu ze sebe poslední zbytek, špetičku! svých fyzických a psychických sil na závěrečný film s Tomem Cruisem na filmovém ČSFD víkendu 2014. Tento skvělý "bránicobol" mě nenechal ani minutu relaxovat. Z každé scény na nás vysypali hromadu hlášek, nemůžu si pomoct, ten film je pecka! Neskutečná! Konkrétně mě, při společné večeři Jonaha s Amber, kdy ho chtěla představit svým rodičům jako svého přítele, chytla křeč do dolní čelisti a utrpěla jsem apnoickou pauzu s vyčerpáním zásob svých slzných kanálků. Chcete se dobře bavit? Běžte do 22 Jump Street ;-) ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

Co v prvním díle sedlo jako prdel na kolík a pubíky i zastydlíny donutilo pootevřít prkenice, toho dejme více, že? Více křivoxychtění Ajdskjůba, gej atmošku mezi ,,hrdiny" rozžhavme na teplotu pánské sauny v Podolí, grýnpíčáky ze střední nahraďme TUUFy (trapnými univerzitními ufony), co se hledají v kdejaké kokotině, a to by bylo, aby nebylo, có? No. Kouzlo jedenadvacítky je sice pryč, ovšem i tak zůstává několik momentů, u nichž se normálně nenormální jedinec dokáže spokojeně zašklíbit. Milým plusem je hravá forma závěrečných titulí. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Michael Bacall, Oren Uziel, Rodney Rotham | Hudba: Mark Mothersbaugh | Distribúcia: Columbia Pictures, Metro-Goldwyn-Mayer | Štúdio: Media Rights Capital, Original Film, Lord Miller Productions | Rozpočet: 65 miliónov $ | Tržby: 324,400,000 $ || Väčšinou sa podobným žánrovkám vyhýbam, pretože ich obvykle pretrpím od začiatku do konca. A i keď toto nie je o nič inteligentnejšie, tie fóry jednoducho fungujú ako v prvom diely, a vzhľadom k tomu, že som už veľmi dávno nevidel naozaj smiešny film v tom dobrom slova zmysle, zdvýham hodnotenie z pôvodných 3 na 4, a to hlavne kôli najlepším záverečným titulkám od nepamäti. 76% | 720p, THX, EN DTS | ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Pokračování komediálního hitu, kterému nechybí nic, co bylo typické i pro jeho předchůdce, avšak zároveň nemá skoro nic, co by bylo typické přímo pro něj. Skutečně vtipných scén je pramálo, na oblíbené zesměšňování akčních klišé se pravda dostane, ale je to stále jen slabý odvar oproti jedničce, noví záporáci jsou strašně hloupí (chudák Stormare) a z původních postav si pouze jediná zachovala svůj "výkonnostní" standart (hláškující Ice Cube). Od režisérů s tak originálním rejstříkem bych rozhodně čekal mnohem více... 60% ()

Galerie (70)

Zajímavosti (38)

  • Scéna z kostela, ve které se Jenko (Channing Tatum) na dálku škrtí se stážisty, odkazuje na filmovou sérii Star Wars. (Duoscop)
  • Kvůli časovému vytížení spojeném se závazky k filmu LEGO® příběh (2014), na kterém tvůrci snímku 22 Jump Street rovněž pracovali, neprovedli režiséři před natáčením žádnou revizi scénáře. (Dawsigi)

Související novinky

Ryan Gosling se brzy podívá do vesmíru

Ryan Gosling se brzy podívá do vesmíru

20.04.2024

Čeká nás další film, jenž mnozí z nás budou možná s nadějí vyhlížet jako jeden z nejočekávanějších v daném roce. Alespoň to tak vypadá na papíře. Studio Amazon totiž sune kupředu svůj snímek Project… (více)

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

18.02.2024

Hvězdný Nicolas Cage nedávno zazářil v komedii To se mi snad zdá, zároveň se ale nechal slyšet, že plánuje svou filmovou kariéru i po tomto oslavovaném výkonu pověsit na hřebík a pouze dodělat… (více)

Ženský remake 21 Jump Street na cestě

Ženský remake 21 Jump Street na cestě

08.12.2018

Tiffany Haddish (Night School) a Awkwafina (Debbie a její parťačky) jednají o hlavních rolích v chystaném ženském remaku 21 Jump Street. Nový film ze série, kterou před pár lety oživili Phil Lord a… (více)

Jump Street se má vrátit hned dvakrát

Jump Street se má vrátit hned dvakrát

02.12.2016

První filmový Jump Street stál 42 milionů dolarů a vydělal 201 milionů. Dvojka pak vyšla na rovných 50 a utržila 331, což je jasný důkaz, že studio Sony narazilo zlatou žílu. Jak ale možná víte,… (více)

Reklama

Reklama