Reklama

Reklama

Erasmus a spol.

  • Česko Erasmus (více)
Trailer

Obsahy(1)

Xavier je posluchač ekonomické fakulty v Paříži a otcův známý mu slibuje po dokončení studií místo na ministerstvu financí. Podmínka, že musí ovládat španělštinu, není díky programu Erasmus nesplnitelná, a tak se Xavier rozloučí s maminkou i s přítelkyní a odletí do Barcelony. Najít tu bydlení není snadné, ale nakonec Xavier uspěje: nastěhuje se do bytu, kde žije už dalších sedm studentů, každý z jiného koutu Evropy. Nové známosti, nové zážitky, chaotické, a přece svým způsobem harmonické soužití mladých lidí různých národností, různých zvyků a zaměření jsou pro Xaviera školou, jež mu umožní přechod do dospělosti. Všechny jistoty jeho dosavadního života včetně lásky jsou zpochybněné, Xavier se už nevyzná ani sám v sobě. Když se vrátí domů, neví sice přesně, co chce, ale ví, co rozhodně nechce.

"Je to film, který připomíná někdejší romány o létech učednických či o procesu zasvěcení," říká tvůrce, jehož scénář je ispirován zkušenostmi ze života rodinných příslušníků a přátel. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (144)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet €5,3miliónaTržby USA $3,897,799Tržby Celosvetovo $31,024,110║ V prvom rade to je moc rozvláčne, chýby tomu svižnosť, témou to nedokáže moc zaujať, vtipnosť minimálna a vydarených scén čo dokážu upútať pozornosť je fakt minimum. /40%/ ()

Pafl 

všechny recenze uživatele

"Opušťák" ve formě studijní stáže se stal takovým symbolem současné evropské identity a celý ten film občas trochu působí jako propagační materiál Evropské komise ... včetně ne úplně jistých herců a vizuálních experimentů, které jsou spíš hrozné, než dobré. Ale když jste od toho schopni odhlédnout (a nemáte-li problém s ideologií "studentismu", jestli víte co myslím), tak je to překvapivě dobrá komedie s několika výbornými gagy. ()

Reklama

poz3n 

všechny recenze uživatele

Překvapivě výborné. Takový mix Vicky Cristiny a Před úsvitem, s kterými má Erasmus společný především ten vnitřní "feeling" svobodomyslnosti a hledání sebe sama. Jsem zvědavý na další díly, jestli je Klapisch schopný, stejně jako Linklater, udržet atmosféru a kvalitně rozvíjet charaktery postav. S přihlédnutím k většině filmů, které se tváří jako pokračování svých předchůdců a zároveň jsou jen parazitem předešlého úspěšného originálu, se to zdá být jako dosti náročný úkol. O to víc je třeba cenit si Linklatera, Ethana Hawka a Julie Delpy. 8/10 ()

Joll 

všechny recenze uživatele

Naprosto nudnej snímek, absolutně nechápu tady to hodnocení, film je naprosto nezábavný, hlavní protagonista, alespoň pro mne naprosto nesympatický, i když zbytek osazenstva ve mne nevyvolával nijka kladné pocity, většinou šlo o bandu urážlivých přechytralejch sucharů. Jediný co na filmu bylo ucházející byl Kevin Bishop a samotná Barcelona, to je ale na film zoufale málo. ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Z tohohle filmu jsem vždycky na rozpacích. Originální námět, ale rozmělněný vedlejšími motivy - např.sexuální vztah s tou neuvěřitelně špatně hrající vdanou a nudnou paničkou. Navíc Xavier mi přišel jako nesympatický ňouma. Z tématu 7 studentů v jednom bytě se dalo vytěžit rozhodně víc. Jo, to kdyby někdo zfilmoval můj jazykový pobyt v Oxfordu, to by byla teprve sranda :-) ()

Galerie (32)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno